lördag 2 maj 2009

Bryssel


Har inte gått många steg idag... heller. Tur att man inte är med i stegtävlingen på jobbet ;-) Ett kort besök i Täby Centrum (tog bilen) fick mig dock att iaktta två saker:

1. För en vecka sedan stod alla träd nakna, bruna och skrala. Idag hade dom slagit ut och man kunde ana att körbärsblommorna inte är långt borta. Jo då, körsbärsträd finns även här i "stan på landet", inte bara i Kungsträdgården.

2. För bara någa dagar sedan såg Stockholmsbefolkningen ut som mörkklädda, bleka och huttrande varelser. Efter bara några dagar med sol var samma människor solbrända, fräscha i ansiktet och iklädda de obligatoriska 3/4 byxor i ljusa färger.

För att få er att få ytterligare lite vår-/sommarkänslor lägger jag upp en bild jag fick av kompisen Åke. Bryssels Grande Place förvandlas varje vår till en gigantisk blomstermatta (med färska blommor alltså). Njut!!!

PS. Nu ska jag i tur och ordning titta på Sportnytt, Robinson och deckaren "Brottet och straffet". Gud vilken soffpotatis jag är, hmmmmmm. DS

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ett utmärkt och nyttigt sätt att tillbringa en lördagkväll som denna är att fylla i sina deklarationsblanketter. Vi som har mer än ett "X" att sätta dit och trycka Ok på mobilen eller hur man nu gör, måste kämpa oss igenom alla pappersblanketter och då blir det ingen tid för några teveexcesser.
Gudrun lagade paj på den späda kärsen som senare på sommaren blir jätteogräs samt brännässlor. Livet är gôtt även utan teve.
/Olle

Lissen sa...

Såg dom två sistnämda programmen. Fascineras av Robinson och den engelska deckaren ÄR kanon.
Oj är det en jätteblomsterrabatt, Im impressed.

Hihi, jodå bilden ser lite majskolvsliknande ut.
Kommer att ha fler grönskaksbilder framöver, ser fram emot din tolkning!!!!
Ha det gott!

Malin B sa...

Jag hade också planerat in Robinson men fick besök av en väninna som hade "Rallybrudar" med sig så jag sällskapade till den istället, efteråt blev det en promenad. =)

Det där med bilder på BARA blommor tycker jag är TRIST, DET är skälet till att jag vill ha med NÅGON på fotot! Lika trist som att ha en massa bilder från djurparker med djur som står och ser söta ut... Vill man ha sådana kan man köpa vykort. ;) Nej, JAG vill ha bilder med folk och djur som jag känner igen! =)

Ulrica sa...

Minus sportnytt även min härligt slöa tevekväll.... Skulle gärna vilja vara i Bryssel och få foto/uppleva detta välkomnande till våren. Idag är det väl dags att ta tag i någon fotoutmaning... men plantering??? är inte fotouppdragen lite tråkigare nu...

Jaja, lite fototriss och en plantering får det sålunda bli idag. Ha det gott... du snusar säkert nu:)

Marita sa...

Tar det inte lika långt tid att ta sig till fots till Täby Centrum som att ta bilen dit? Men det kanske inte var tiden du skulle spara in utan stegen. ;-) Hejhopp

Lennart sa...

Jag har varit i Bryssel en gång och bara en dag. Blev bjuden på resan, behövde bara betala 100:-. Väl på plats hamnade jag på en pub, hällde i mig några öl, satt en stund i en park och pratade i mobilen, hittade en butik där jag köpte några flaskor whisky. Sen var jag tvungen att åka hem igen. Var i Bryssel jag var, eller om jag såg något intressant vet jag inte.