torsdag 14 maj 2009

Lisa och Inger - tavlor och tass


Lisa Rinnevuo - tavlor
Arbetskompisen Malena, som är medlem hos Konstochfolk bjöd med mig till vårvernissage i deras galleri på Hornsgatan på söder. Fem olika konstnärer ställde ut sina verk och det stora dragplåstret var Lisa Rinnevuo. Det är svårt att inte älska hennes tavlor som är målade i akryl och är influerade av den japanska Manga stilen. Hennes verk (det dyraste kostade 58 000 kronor, de billigaste 7 500 kronor) sålde som smör i solsken och till slut var det bara två verk kvar.

Alldeles för "gimicky"
Min favorit tillhörde kategorin "billigt" och var en av två tavlor som var kvar. Och ja, jag vet att målningen påminner om Lisa Simpson i "The Simpsons"; och ja, jag vet att min smak är konstig; och nej, jag köpte den inte, vilket var tur, då mannen tyckte att den var alldeles för "gimicky". Tur att alla har olika smak.
Stort tack Malena att jag fick följa med, riktigt roligt var det!!!

Inger S - tass
Alla vet ju att kvinnor har en hög smärttröskel. Inger S måste ha en extremt skyhög sådan. Ärligt talat tror jag inte att hon kan stava till ordet smärta. Titta på hennes tass så förstår ni (klicka på bilden om ni vågar: skadorna blir liksom större då). Människoplågeri väl i klass med barnafödsel skulle jag kalla det för. Och tjejen haltar inte ens när hon gör sina drygt 37 000 per dag. En stor liten hjälte i elitlaget som närmar sig 60 år. Det ni!!!

Inger C
Ja hennes tassar kunde jag inte fota idag, då hon befann sig på Finlandsbåten. Hon älskar att dansa och lovade att introducera "stegdans".

PS. Rikard är åter på jobbet och går för fullt mellan skrivbordet och toaletten. Det blir några steg det också. Totte och jag var inte synkade idag, då han jämt satt i möten DS

7 kommentarer:

Olga T sa...

Hälsa Inger att lagom är bäst!

Mrs Bettan sa...

Jag tyckte att tavlan med "Lisa" var helcool. Den passar dej precis, och jag gillr den också.
Kramis MrsBettan

Lissen sa...

Hellre går jag med en toarulle i fickan som Richard än med Ingers tassar. Samtidigt måste jag beundra denna stronga kvinna.

Tycker tavlorna är läckra. Men sa du 58000 pix????
Kan vi inte träna upp oss, måla lite och piffa upp oss i några konstnärliga kläder och ha "salong" (säger man så,hihi)!

Sov gott

Clintan är stong. Idag kunde jag inte räkna ett enkelt tal....huva?
Jag är ju lite yngre!

Daniel sa...

Gimicky gillade jag starkt!

anne sa...

Men Herre Gud! Vad har hon gjort med fötterna? Ser de alltid ut så där eller är detta resultatet av ihärdigt gående?

Malin B sa...

Men kära tid vilken taskig tass!
Jag lider med denna kvinna. Barnafödande är ingenting mot detta. (Eller om jag blivit gammal och glömt? ;) )

Nä, stegtävlingar är inget för mig. Jag tyckte det var "fusk" när alla steg räknades, tyckte det var riktiga, ordentliga promenadsteg som skulle räknas.

Ulrica sa...

Inger S grym brud!!!!

Tavlorna - I like - men med de summorna lär det bara bli planscher på våra väggar :(