onsdag 20 maj 2009

När lantisar drar till huvudstaden

Halvdag eller jobba-hemifrån-fem-timmar-dag. Det måste naturligtvis firas med
- en sen superb indisk lunch på Tandoori Mahal i Enebyberg.
- ett besök i huvudstaden.
Vi trodde att vi skulle vara tämligen ensamma på motorvägen (alla sticker väl till sina stugor längre ut i landet = i motsatt 08-riktning alltså). Nej då, alla lantisar från Roslagen satt i sina bilar och "firade" att ingen trängselavgift togs ut. Dessutom var det ju också fri parkering i innerstan (dag före röd dag). Det kan man ju också glädja sig över, vilket vi gjorde. Hittade nämligen den sista lilla luckan mellan en svart Maserati och en gul Porsche Cayman. Vår Tin Tin (Peugeot 206) glodde med stora ögon på dessa bilar. Sådana bilar ser han ju inte på landet - och inte vi heller för den delen.

Frippe
Den här bilden tog jag för din Frippe, Malin!!! Inte visste jag att din bästa vän äger Dramatenrestaurangen på Nybrogatan på Östermalm i Stockholm. Det kunde du ha berättat på din blogg ;-). Eller så har Frippe bara lånat ut sitt namn till kändiskrogen. Som betalning får han förhoppningsvis massvis med goda matrester (vi befinner oss ju på Östermalm).

Stureplan
Stureplan är ju bratsens hemmaplan, ingenting för oss alltså. Åldersskillnaden är alldeles för stor och jeans (utan hål) är fel klädsel. Men kolla vad jag upptäckte mitt på "torget". Nycklar "inbyggda" i en gatusten. Undrar om kändisarna har tappat dom.

Baksidan
Den fashionabla Sturegallerian har - som allt annat - en baksida också. Där gick det alldeles förträffligt att få en av stans bättre cappuccino faktiskt. Ja den var nästan perfekt faktiskt. Även en färskbryggd kopp kaffe gick det att få utan att någon höjde på ögonbrynen. Endast 64 kronor - tillsammans. Jag borde kanske vänja mig av med mina fördomar...

PS. Dagens Google loggo visar upp The Missing Link. Ida är en suverän upptäckt, men en gräslig loggo eller har jag missat något här... DS

8 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Nycklarna har jag inte upptäckt fast jag varit där så ofta. Får nog ha korpgluggarna lite mer öppna när jag är där.
Kramis MrsBettan

MaMalena sa...

Hej helglediga kollega! Vi på byggkatalogen jobbade minsann...
Har du sett att det är matmarknad på sergels torg igen!!! 16-24 maj! Köp lite ny pickels mm!
Själv är jag i småland/rügen/skåne hela helgen!

Korv och öl! Yippie!

Olga T sa...

64 kronor!!
Hmmm....
Hälsningar från en ännu mera lantis!

Daniel sa...

hehe blev så full i skratt.. samma reflektioner då jag sticker från finnbyn till storstan!

Tesstamente sa...

Det måste sitta i Peugeoternas gener! Vi har också en, Peugeot 207, och han kan aldrig sluta glo på andra bilar, vare sig vi är på landet eller i stan.
Det händer ofta att jag får ge honom en liten slap på ratten för att han ska koncentrera sig på vägen. Farligt det där.

Malin B sa...

Nämen wow!
Detta har Frippe hållt hemligt för oss också! ;)
Stor kram till dig för att du tog bilden!!! =)

Jag gillade ju "Farbror Frippes skafferi" skarpt när jag var liten, Frippe som hade ett barnprogram, visade filmer ur sina fina burkar! =)
Men detta var något annat.

Lissen sa...

Som lantis riktigt hajar jag till att ni betalar skatt för att få komma in till stan! Dessutom kostar det väl multum att parkera.
Ser framför mej er söta lilla bil mellan jetsetbräkiga långa bilarl, hihi!!!

Ulrica sa...

Vänja dig av med fördomarna... är du galen.