fredag 8 maj 2009

Ingådda skor...


... hoppas jag att alla 20 481 deltagare - fördelade på 2 378 lag - i årets stegtävling har.
Jag vet vad ni tänker... men det är inte jag som har uppfunnit det konstiga ordet "ingådd" utan IT-kompisen Rikard. Hans skor är nämligen ingådda, vilket bevisas av hans hittils 331 187 avverkade steg.

1988
Arbetskompisen Tottes dojor är också ingådda... fast det var ett tag sedan. Inköpet skedde 1988! Ändå har han lyckats gå 254 561 steg med dom i årets tävling. Vem kan slå kombon Totte-Reebok kan man ju fråga sig.

Nyinköpta dojor...
... som inte är ingådda kan vanligen inte rekommendera. Inger S är beviset. Hennes fötter är "compeedade" om man säger så. IT-kompisen Radde och hans inte-ingådda Reeboks däremot slog rekord igår med 51 253 steg under en dag. Ingen regel utan undantag alltså.

Nightlife
Åter till Tottes nattliga stegäventyr. Han håller på att upptäcka att Viksjö har ett vilt "nightlife". Han träffade på en snigelkaravan på en nyasfalterad väg - sådana med vita hattar (citat) - samt en ihoprullad igelkott som jag laddar upp (bilden som Totte tog alltså). Nej han var inte påverkat av otillåtna medel ...även om bilden kan tolkas som psykedelisk konst.

PS. 10 000 steg är cirka 6 km. Företag i hela Sverige deltar. Ett lag kan ha upp till 10 personer. Mitt företag har sex gäng med i tävlingen varav ett "elitlag" som just nu ligger etta i sin bransch och 17:e totalt. Rikard ligger totalt på en 18:e plats individuellt. Helt fantastiskt. Börjar ni förstå varför undertecknad föredrar planteringsläge på balkongen;-) DS

6 kommentarer:

Olga T sa...

Lagom är ju ett bra ord både när det gäller "ingådda" skor samt att räkna steg.

Malin B sa...

Men kära lilla gumman, inte sitter du väl och gråter för att jag är så glad över att just bästa hunden valde att bli en Bayardhund!? ;)
Fast jag säger som det är, jag blir nästan tårögd själv, av glädjetårar när jag tänker på de där tillfällena. Tyvärr säger väl statistiken att stora hundar inte lever 15 år... Men hur gammal man än blir så är ändå våra liv "en piss i havet" i jämförelse med evigheten.

Hur många steg tar dina stegkompisar per dag ungefär? Hängde int riktigt med i svängarna hur länge de har gått, i sådana fall kunde jag ju ha räknat ut själv menar jag.

anne sa...

Men du bidrar väl litet grann till stegen? Du går ju till och från bussen varje dag! :)

Tesstamente sa...

Det var den mest psykadeliska igelkott jag nånsin sett.. nu undrar JAG om jag fick i mig nåra otillåtna medel till frukost.. kanske den där yoghurten smakade lite funky ändå;-)

Daniel sa...

1988 gjorde bra skor!

Lissen sa...

Läcker bild på slitna skor.Ser ju att Totte kämpar hårt. Det är väl så när man upptäcker "världen".
Men du Radde, hur lång tid tog hans steg att ta. Ojojoj!

Nyss kommit "hem", ungdomarna vilar hihi. Medan jag myser med Marinella och fruktsoda= sommardrink.
Vi har haft jättemysig dag!
Kram och ha det gott du också!