tisdag 26 maj 2009

Alex, Eli och Håkan


Alex och Eli
För några veckor sedan skrev jag ett inlägg om min Leo, kommer ni ihåg? Om inte, kolla här. Sedan igår hänger Leos syster/bror och hans halvsyster/-bror på vår utställningsvägg på jobbet. Likheten kan ju knappast förnekas, speciellt tydliga syskondrag syns hos Alex till vänster. Men även Eli har "något visst Leo" över sig tycker jag. Fri tolkning förresten om konstverken föreställer en kille eller tjej. Smart valda namn av konstnären som heter Simon Roderick, men det vet ni ju redan.

Håkan bloggar
Kollegan Håkan har just nu "the time of his life", och allt är stegtävlingens förtjänst. Jag har ju berättat många gånger här på bloggen om Håkans totala aversion mot bloggar. Som en av Sveriges främsta Wikipedianer var det otänkbart för honom att titta på än mindre läsa något så dumt som en blogg. Tack vare stegtävlingen och vår interna sajt som bevakar evenemanget har kollegan nu blivit en bloggare. Visserligen bara på vårt intranät, men jag tycker killen har talang. Vad tycker ni?! Här kommer nämligen hans andra inlägg för er att "bedöma" ;-)

Om det fysiska
Förmodligen går jag långsamt. Det verkar inte ha med steglängd och så att göra heller, utan jag blir passerad av både korta och långa människor, en del fäktande med eller utan stavar. Då tänker jag alltid, okey, kom igen om 50000 steg eller så, så får vi se vem som går fortast. Men mitt mål är ju inte att ”förbränna” något, mitt mål är att konsumera så lite energi som möjligt. Kanske kan det förklara de skilda gångstilarna. I förrgår blev jag omgången av en ung tjej, jag höll till vänster och hon likaså efter att ha gått om. Sedan mötte hon ett par på den 2-3 meter breda gångvägen (som höll till höger, från sitt håll sett), hon fortsatte att hålla till vänster, och höll nästan på att knuffa ut paret i periferin, men lyckades undvika en kollision genom att vinkla till axeln på något egendomligt sätt. Jag såg det här mest som tecken på social omognad. Det normala är förstås att man håller till höger när man möter en fotgängare. Sättet att mötas får bli ett senare bloggämne.

9 kommentarer:

Ulrica sa...

Alex och Eli - underbart söta. Och kollegan, Håkan, han borde ju definitivt blogga, vilken talang;)

Och Par-bilden på "damerna" är inte skjuten från höften... Jag smyger mig liksom på - jag vet inte så snällt, men vad gör man inte för bilden. Och "damen" på bänken som sitter nedanför hurtbullen, hon stirrar på mig när jag vevar ner vindrutan och börjar plåta för fullt.

Men herregud - bilden var ju störtskön så det får hon bjuda på ;)

Lissen sa...

Förstår att du blev sugen att köpa hem syrran! Lika söt hon också.

Men du vad dom kämpar på att gå. Vad mkt tid som "gås"!

Aha en till bloggare, Blir lite nya influnser på jobbet tack vare denna tävling, kul.

Jess sa...

Tycker helt klart att du ska peppa din kollega att börja blogga! Om inte annat kunde han ju blogga om sina tankar kring Steg-tävlingen!
Tack för din gulliga kommentar! Kan bara säga detsamma!
Ha det bra!

Olga T sa...

Suveränt skrivet och jag höll genast på att börja debattera om tjejen som inte flyttade sej...

Malin B sa...

Tjejen får komma och gå här hos mig i skogen - då behöver du inte fundera på vilket håll hon ska hålla åt och inte ens vinkla axlarna. ;) Man möter helt enkelt ingen. ;)
Din kollega borde ha en egenblogg JA!

anne sa...

De är bra rara de små figurerna, jag gillar dem!

Heja Håkan, han tar sig på ala fronter! Han skriver mycket bra!

S o F sa...

Japp - självklar talang! Det får bli en riktig blogg! ;)

Ha det gott!

PS. Tavlorna är ju hur fina som helst. DS.

Lena sa...

Håkan med stegräknaren är absolut ett bloggämne :)

Ha en go dag, kram

Anonym sa...

Vänster eller höger som fotgängare? Fundera på det när ni går på trottoaren vid en biltrafikerad gata. Beroende på vilken sida av gatan man går på så gäller andra regler. Hm? Det blev man ganska tydligt påmind om i den stora staden London där det är vänstertrafik på bilarna och massor av gångtrafikanter på trottoarerna.
/Olle