söndag 3 maj 2009

Plantering


Plantering är helgens fototema på HF Helgen i Fokus. Plantering alltså, ja, ja. Nu ska jag vara lite fyndigt här: plantera betyder väl att man sätter frön i jord och hoppas på att det blir något av dom. Visst det har jag gjort några gånger. Vi älskar ju kryddor så vi har planterat allt från oregano, koriander, basilika, shizo - ja till och med tomater och potatis. Det är mycket man kan plantera på en balkong, jag lovar. (OBS. Tomater håller bort getingar: hett tips!)

Någonting vi aldrig har planterat är blommor. Anledningen till det är enkelt: dom dör innan de får känna på verkligheten. Mycket enklare är att undvika växtvärken och köpa dom i affären. Då hinner dom åtminstone leva ett tag innan dom dör hemma hos oss.

Men… det finns faktiskt någonting som alltid planterar sig på balkongen när det är dags för att så "whatever" i en kruka: detta någonting är lilla jag. Jag sås på en solstol med bekväma dyna och jag gror.

Det behövs bara sju grader ute (= 18 grader på balkongen) så ligger jag där och njuter av värmen. Jag blomstrar inte (det gjorde jag för många år sedan). Ingen behöver vattna mig heller (en liten exotisk drink i form av Brämhults färska Hallon/Apelsin blandning med några isbitar är fullt tillräckligt). Ja egentligen behöver jag bara en deckare för att växa till mig.

Resultatet av mig – planterad på balkongen den 2 maj 2009 ser ni på bilden.

16 kommentarer:

Tesstamente sa...

Haha, vart köper man såna som du- skulle inte ha nåt emot att ha en Beate på balkongen! Alla mina andra växter dör, men du verkar vara relativt lättskött;-)

Olga T sa...

:)
Hoppas du slipper växtvärk!

Anonym sa...

*ler" otroligt fyndigt, jag har också funderat på vad jag planterar just nu, inte är det då blommor. En aning för tidigt för oss här uppe i norr.

/Avsändare Margareta

Ulrica sa...

HAHAHAHA I love it!!! Vem mer än du kommer på denna underbara koppling till plantering:)

Blommor inne är ett gissel.... de dör. Ute i en trädgård överlever de av sig självt, oftast. Jag gör mitt bästa... men sitter nog helst och gror jag med:)

foto CHIP sa...

Vad trevligt du har planterat ditt bidrag :) Kul tolkning :)

anemonen sa...

Finurligt och annorlunda bidrag.

Lissen sa...

Jag gillar också att plantera mej i solläge.Mkt gärna med bok och någon dryck!!!
Blommor planteras emellanåt, med skiftande resultat!!!! Men ej i vår
Har köpt konst idag på kollektivverkstaden i staden. Lite impulsivt. Men behövde pigga upp mej själv!
Ha en skön vecka!

Amanda sa...

En stilla undran, brukar det på hösten finnas flera av din sort? Jag är också en soldyrkare, många lata dagar får mig att öka i vikt. Så på sätt och vis gror man. Det var en bra tolkning. /Amanda

anne sa...

Helt klart ser du ut att ha fått åtminstone 10 groddar!!! :)

Tss.. Menar du att du inte vet vad telprulleklädbortar är för något...!?! Jag använder telprulleklädbortar flera gånger om dagen... Jag rullar den över mins kläder för då fastnar katthåren på den!!!

MOHAHAHAHAHAAA!!!

Lissen sa...

Kommer att visa tavlan.
En kaja på vit knottrig bakgrund och så står det FRI i ett hörn.
Visst låter det spännande?

Ulrica sa...

Eldningsförbud??? Nja, inte här på Ingarö för här eldades det friskt, men jag vet att det blir eldningsförbud från och med den 1 maj så vi var tvugna att ta hand om högen på tomten till Valborg senast.... Och här var då så många som eldade (inklusive Ingarö IF som höll i den stora majbrasan) så det är nog ingen risk att någon skvallrar om det nu var eldningsförbud här med.....

Malin B sa...

Jag borde också plantera mig lite oftare men det blir så sällan av... Fast jag kopplar av som bäst när jag rensar grusgången! ;)

Frostvakt, det behövs väldigt mycket för att få sprutt på växter som annars skulle dö. Vår frostvakt kommer ner varje kväll det k a n bli frost och så bäddas de stackars utsatta växterna in i en gosig fiberduk! =)

Frostvakt, det är ett annat ord för farmor det. ;) Förstås!

Daniel sa...

kom ihåg kogödsel!

Malin B sa...

SÅKLART JAG VILL VETA!
FRAM MED DET NU.
(Förklaring på vad en frostvakt är alltså.)

Helgen i Focus sa...

hihihi, inte vad jag tänkte mig, men det köper jag. Gott skratt fick jag.

Veronica sa...

Vilken härlig bild, hihi. Me like!!!
Håller med helt och fullt. Har satt massa örter och lite chili det får räcka =)