måndag 11 maj 2009

Stegande, härlig bildterror

Det finns inget bättre en måndag morgon när man kommer till jobbet än att öppna inboxen och hitta ett mejl från kollegan Anders med titeln "Lite bildterror". Då vet man att dagen är räddad eller åtminstone att den börjar alldeles utmärkt. Laddar upp den vackra och dramatiska bilden på den två-mast segelbåt i Västerås hamn som många entusiaster håller på att göra klar inför sommaren. Ett klart vårtecken!!! Tack Anders!
Magsjuka slår till
Inga fler "bildterror attacker" förrän klockan 16:45 där jag fick syn på Totte på IT. Hela avdelningen hade hela dagen varit märkbart nerstämd på grund av att paradhästen tillika företagets ledande gångare i stegtävlingen Rikard var magsjuk. Han hade inte registrerat några steg under helgen, vilket betyder att han måste vara sjuk-sjuk.

Fler upptäckter i naturen
En som dock inte alls varit sjuk utan gladeligen hade plåtat bilder och gått drygt 50 000 steg under helgen var Totte.

Ett träd i ett träd
- Kolla här, det är häftigt: ett träd som växer i ett träd.

Detta naturfenomen hade varken Totte eller jag sett förut. Med andra ord var fotot, som är tagen i Hagaparken i Solna med råge direktkvalificerat för Konst eller konstigt bloggen.

En svan
Den här bilden visar årets första svan - enligt Totte.

- Den bara simmade förbi med ett enda svart barn bakom sig.
- Ja dessa svarta, fula barn blir skönheter när det växer upp har jag hört.
- Jasså.

Med sådana härliga "bildterrorister" lär den här bloggen nog aldrig råka ut för bloggtorka, det kan jag lova!

1 450 kronor...
... och drygt 50 000 steg senare hade Totte inhandlat substitut till sina "ingådda" dojor. Par nummer ett var för tungt och inte bra alls, men åt andra sidan kostade det bara 450 kronor. Par nummer två är moderiktiga, röda Nike-skor som lär vara superlätta... till det facila priset av 1 000 kronor. Rena fyndet för killen som just nu ligger fyra i stegtävlingen.

10 kommentarer:

Ulrica sa...

Svan har även siktats vid Ingarö i helgen - de är på G. Och inatt föddes ett rådjurskid på tomten... vilket resulterar i att Leo är skitsur som måste gå i kopppel hela tiden. Det lilla kiddet är nämlgen mindre än honom. Hoppas på att kunna fota underverket snart. Kul att du gillade porträttbilderna jag ser gladeligen till att du fastnar på plåten om du vill och behöver bilder:) Säg bara till!

Lissen sa...

Stackars Richard och hela avdelningen. Go Richard go!!!!!
Härligt att Totte upptäcker världen, väldigt hätiga skor. Herreminje vad han ska trippa fram nu,l!!! Ha det så gott!

Ps Är såååå kul att läsa dina inlägg Ds

Mrs Bettan sa...

Klart häftig stubbe.
Kramis MrsBettan

Lena sa...

Fräck bild på trädet i trädet :D

Du den där båten är super läcker...vi ska lägga i vår på torsdag om det går enligt planerna. Fast vi har inga segel på våran.

kram & godnatt

Artlover sa...

Jag siktade en svan på Waldemarsudde i söndags. Det var därifrån jag tog mina fågelbilder. Åh, vad glad jag blev för din kommentar. Ja, jag är en perfektionist av stora mått. Jag blir aldrig riktigt nöjd med det jag gör.
Jag tänkte vad Ulrica skrev här och frågar försiktigt. Det skulle vara kul att plåta portträtt. Ställer du upp, med middag som tack?
Tack än en gång. Det värmde!!!

Malin B sa...

Å, nya skor - en annan kör ju snålvarianten och stegar på i ungarnas urvuxna! ;)
Träd i trädet måste vara någon form av återvinning. =)

Lissen sa...

Springer alla omkring på jobbet och jagar steg.
Är Richard tillbaks?
Har Totte sina nya skor på sig?
Ha en härlig dag!

Sitter på tåget på väg hem (har internet=lyx)

Daniel sa...

Stackars Richard, energi go go !

anne sa...

Stackars Richard. Vad finns väl annat att säga...

Rikard aka Ricklo sa...

Nästan så man blir lite rörd, tänk att en stegtävling kan engagera så. Era kommentarer känns som en varm filt när man sitter hemma och lider av akut stegbrist. Glädjande kan jag meddela att det är på bättringsvägen. Var på väg till jobbet idag men fick avbryta. Han dock gå en morgonpromenad på 7700 steg i alla fall.