onsdag 3 april 2019

Orsakullans ”April 30 dagar” – ”Påskägg”

Idag vill Orsakullan veta vad jag hittar i mitt påskägg. Mitt svar är ingenting, då jag har vuxit ifrån påskägg. Men då det skulle bli ett extremt kort och tråkigt bidrag till temat kan jag väl ”trolla fram” en arkivbild samt två dagsfärska bilder som jag helt enkelt lägger i ett tidigt påskägg till er. Enjoy!

Påskägg från förr

Som de flesta av er vet har jag jobbat på ett förlag som grafisk formgivare. Minns att påsken emotsågs väldigt mycket av chefen Håkan, för han var världens gottegris. Detta visste även tryckerierna som varje påsk såg till att flera kilo godis stod på chefens bord. Å japp, han delade alltid med sig;-)

Vykort

Det är inte ofta man får vykort nuförtiden. Men idag låg det ett väldigt långrest kort på hallgolvet. En före detta kollega är på en rundresa i Sydamerika och hade besökt Iguazufallen i Argentina. Kortet postades den 9 mars. Gillar kulturkrocken mellan de två frimärkena. De vänstra märket uppmärksammar unga lärare.

Putin

Han, papegojan alltså är en favorit i repris. Han bor i Djursholm och har varit med i bloggen förut – här. Han är väldigt berest och känner till de flesta av Stockholms förorter. För det mesta hittar han hem efter sina utflykter, men ibland är det polisen som får köra honom till Skansenakvariet – här till exempel. Idag pratade han med alla som tittade på honom: "Go, go, go", "hej, hej".

Det är Orsakullan som uppfunnit den roliga utmaningen ”Mars 31 dagar”.

18 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Jag har många gamla minnen med påskägg och påskbrev, dessa kan jag lägga i mitt påskägg, som annars förblir tomt, förutom lite vrålmörk choklad.

Ett kul tema. Jag älskar de gammaldags papperspåskäggen. Såg idag även moderna, inte alls roliga. Ja, den närmar sig. Påsken...

PS. Båda mina döttrar är suveräna på matlagning. Jessicas dotter Elin har utvecklat sin matlagning och bakning strålande, hon är vegan, och hittar med glädje mycket gott.
Sallys tröja hade jag inte stickat, det var nog hennes mormor.
DS

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Haha jag är en riktig gottegris så jag önskar jag vet mer som dig onekligen :D. Godis är min last i livet ;)

nalta norrland sa...

Jag minns fortfarande den gången jag fick ett par skor i ett påskägg ;-)

Ditte sa...

Kul med detta blandade påskgodis. Och ett påskägg kam verkligen innehålla mycket och av varierat slag.
Chefens påskägg var magnifikt och gentilt att han delade med sig. Lätt annars att få magproblem kan man tänka-
Vad roligt med ett vykort så fjärran ifrån.Och extra roligt med dubbla frimärken.varav det ena uppmärksammar unga lärare . Ett tips till Sverige.
Papegojan minns jag och den är alltid välkommen. Och fint att han överlevt alla strapatser. Kul!

Susjos sa...

Kul utmaning, men jag "passar" idag, har ingen bild på något påskägg,tror jag?
Nog kan jag äta godis i påskägg, men är ju lite kinkig vad gäller godis!
Brukar ju komma lite påskgodis på jobbet, och jag ska jobba hela påsken, så det finns risk för att jag stoppar i mej lite!


SVAR: JO, nog kändes det som en "käftsmäll" när vi tre-fyra kollegor från förlossningen "fick" gå en dagskurs om amning! Dagens utbildning var desto mer matnyttig!

Carita Liljendahl sa...

Papegojan Putin - hahaaa!
Angående utmaningar av olika slag beslöt jag mig för att ta en paus.
Veckans ord hos Gemsweekly Sanna blev svår - tyvärr - då InkLinz eller vad tusan det heter skapade problem, bad om inloggning via FB osv... grrr.
Men Söndagsskyltarna och Glad måndag tänkte jag inte överge!

Paula sa...

När jag växte upp i Helsingfors fanns det en favorit bland påskgodis, Mignon-ägget. Det var inte ihåligt utan kompakt och bestod alltså helt och hållet av god choklad! Vet inte om det någonsin funnits i Sverige. Men jag minns känslan av att försöka bita så man fick fäste i ägget, helt underbart. Synd att jag slutade med godis 1997...kanske. Dina ägg är underbart färggranna och vackra!

Elisa sa...

Ojoj, nackdelen med att jobba där jag gör är att vi inte har kunder eller liknande som bjuder på godis vid passande tillfällen. Minns när jag arbetade inom landstinget och vår hyresvärd alltid skickade stora korgar med godis. Det var lycka för en godisälskare som jag. ;D

Anki sa...

Jag fick en hälsning från äldste sonen härom dagen -Man är aldrig för gammal för att få påskägg, påstod han :) Haha ... undrar vad han menade med det :)

nalta norrland sa...

svar Min tillit till andra blev ju inte direkt större efter detta svek, jag har problem med att umgås med henne nu efteråt eftersom det blir lite konstigt när jag icke vet vad jag egentligen törs säga...

Ama de casa sa...

Jösses vad godissugen jag blev nu... Måste nog se till att jag får ett påskägg i år, det var länge sen nu.
Mitt "värsta" minne var när svärföräldrarna kom och hälsade på och hade med sig ett bautastort påskägg. Gissa om jag blev besviken när jag öppnade det och i ägget låg det... en vas. Haha! Jag tror mitt taskiga pokerfejs avslöjade min besvikelse där och då. Men vasen var fin och räckte betydligt längre än vad godiset skulle ha gjort :-D

Fin Putin! (Trodde väl aldrig att jag skulle skriva den (korta) meningen... ;-) )

Emma, Sol som sol? sa...

wow, vilken godisskål! Hade haft väldigt svårt att motstå den. :D

Vad roligt med pippin!

Emma, Sol som sol? sa...

Läste precis ett mail jag fick och tänkte på dig! Du brukar ju roa dig med att fota fula fiskar och dessutom så ryggar du inte för konstig mat.

Vad hade du sagt om du fick in den här på bordet framför dig: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/gr-cms/media/featured_images/none/e713e80a-98de-498f-bcfc-f2b4e017afda/casa-de-bortes_alvaro-olea-con-plato-de-cabracho.jpg

Jag är väldigt osäker på vad jag hade gjort ... Antagligen lag en servett över huvudet. Fiskens alltså.

Här kan du läsa hela, om du vill:
https://www.guiarepsol.com/es/comer/de-tapeo/ruta-de-tapas-por-malaga-ciudad/?utm_campaign=Bolet%C3%ADn%2020190404&utm_source=Bbdd-repsol.com&utm_medium=email&cid=11062&mid=87078870

Christian Lehmann Gisler sa...

Det där gröna "åbäket" i slutet kunde du bevarat mig ifrån, godisägget däremot....det gillar jag skarpt! :)

Åke sa...

Påskgodis såg inte så fel ut... Får man nalla lite tro... En kompis till mig med barn är inne i Täby City och handlade såg jag nyss på ansiktsboka :)

FREEDOMtravel sa...

Putin är cool! Förhoppningsvis kommer en papegoja synas på vår blogg oxå framöver, återkommer om det ;)

Anni sa...

Jag ser bara den snygga duken på första bilden, godiset lockar mig inte ett dugg. (Vill ju bara ha choklad ...)

Eva Trillian sa...

Tror att jag ska knô in en bok i mitt påskägg. Godiset får maken ;)