fredag 12 april 2019

Fem en fredag: Vecka 15 – ”Nostalgi”


Igår ryggstöd, idag akupunktur. Bad sjukgymnasten att dokumentera. Har man en blogg så har man. De röda runda upphöjningarna vid nålarna sägs vara ett bevis på att musklerna stimuleras. Gillade behandlingen och har några framför mig.


Nu är det vår då allt grus togs bort idag. Åkaren var till och hänsynsfull nog och "sprejade" parkeringsplatsen först så att det inte dammade så förfärligt. Tack:-)


Köpte en majblomma även i år. Å 2019-års blomma är då helt i min smak. Hammarby-färger och perfekt till axelremmen av min limegröna väska:-)

1. Vilken låt tar dig tillbaka till discotiden?
Undrar om jag inte fortfarande är kvar i discotiden, för disco var den enda dansstilen som jag tyckte om. Där slapp jag trampa partnern på fötterna. Minns många artister som jag gillade och faktiskt fortfarande tycker om. David Bowie, Abba, Bruce Springsteen, Michael Jackson, Queen, Eurythmics, Bonnie Tyler med mera.

2. Vilken maträtt påminner dig om din barndom?

Raggmunk och oxstek.

3. Vad för trend skulle du vilja se komma tillbaka?
Vad gäller mode är det många trender som går i cyklar och redan har kommit tillbaka. Själv har jag dock inget speciellt önskemål.

4. Vilken var den första CD-/LP-skiva/kassettband du köpte?
Det minns jag mycket väl, för den första LP-skivan jag köpte var i Quartier Latin i Paris – en skiva med Johnny Hallyday. Lyssnade precis dygnet runt på hans låter, precis som de flesta fransmän gjorde. Ni som inte ens var påtänkta under 1960- och 1970-talet ser nog ut som levande frågetecken nu;-)

5. Tittar du någonsin igenom saker och lådor med saker du sparat?
Nej, det gör jag inte, då jag inte sparat något. Är väldigt duktig på att slänga saker som jag inte använder. Men min första nallebjörn som är lika gammal som jag har jag kvar i en plastpåse i ett skåp. Ibland får kan komma ut, som här i ett inlägg från 2010;-)


Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bilderna har som ni ser inte ett dugg med inlägget att göra, men de är dagsfärska och visar några exempel på vad jag har sysslat med idag. DS.

19 kommentarer:

Susjos sa...

Vilket härligt inlägg! Ja, förutom din onda rygg då, men den kanske blir bättre nu med akupunktur! Satt faktiskt några akupunkturnålar på ryggen på en patient häromnatten, hjälper bra mot förlossningssmärta i ryggen!

Så kul att du gillar disco lika mycket som jag! ..och det är den bästa dansen att dansa till, och man slipper trampa partnern på fötterna, haha!!! Gillar också Abba, Queen, Eurytmics m. fl, Donna Summer dansade man till!!! För mej var filmen "Saturday night fever" (1977) en start på min disco tid, musiken håller även idag, men filmen är bedrövlig om man ser hur kvinnorna blir behandlade.
Johnny Hallyday känner jag dock inte till, får kolla in din länk!
Så fin nalle du har kvar från barndomen, jag har också kvar en gammal nalle från när jag var liten, men den är väldigt trasig och ser så mycket äldre ut!
Ha en trevlig kväll!

FREEDOMtravel sa...

Haha, "har man en blogg så har man" ;) Ja, det är ju helt rätt! Vi tänker likadant! :) Hoppas akupunkturen hjälper!

Geddfish ♥ sa...

Akupunktur är en form som har hjälpt mig mycket! Ibland har jag fått nålarna med ström i, ändå bättre, så tänk på det! Men du måste nog ta en kur om tio behandlingar för att bli bra.
Jag har provat laserbehandling också. Det blev ilsket värre andra dagen efter varje behandling men i det långa loppet hjälpte det!

nalta norrland sa...

Jag har faktiskt aldrig ens blivit erbjuden akupunktur, vet dock att J har prövat.

Nallebjörnen, yes jag gillar ju "kramdjur" har alltid haft fler "nallar" än typ dockor. Jag har min första björn kvar liksom min "hund", "hunden" som heter Pavo, bor numera i Elins säng.

Sandsopning är väl ett vårtecken...

Ditte sa...

Kul inlägg. Och än bättre om fysioterapeutens akupunktur gör nytta . Håller tummarna.
Och visst hade väl sista bilden inlägget att göra. Nallen är är ju från en svunnen och kanske nostalgisk tid.
Funderade själv på frågorna och på ettan hamnade jag som du. För min del minns jag ju Studio 54 i New York där jag var en del under 1978. Både ABBA, David Bowie m.fl. spelades där.
Johnny Hallyday minns jag också efter ett par somrar på Rivieran som 16-17 åring 1966-67. Verklig nostalgi-
Nallen är ju så fin och roligt att han då och då får komma ut. Tror han gillar det-

Emma, Sol som sol? sa...

Susjos skrev att akupunktur hjälper mot förlossningssmärtor. Kan säga att det hade min kropp ingen aaaaning om att det skulle vara så och sket högaktningsfullt i nålarna de satte dit när det var dags för sonen att pluppa ut. Men hjälper det dig så är det superbra! Underbar bild i dubbel bemärkelse!

Blev glatt överraskad över att du gillar disco! Skulle kanske inte stoppa Bowie, Springsteen eller Queens i det facket men däremot är det väl samma era.

Steve sa...

Efter min stroke så testade jag bland annat akupunktur. Jag vet inte om det hjälpte, men det var definitivt behagliga upplevelser.

it_is/Anette sa...

Håller med, disco det var dans det :)

Ama de casa sa...

Har testat akupunktur, men mig hjälpte det inte alls. Kanske beroende på att jag var skeptisk och att behandlingen var svindyr? Hoppas innerligt att det hjälper dig!

Både när det kommer till disco och sparande av gamla pryttlar är vi ganska lika du och jag. Fast den första skiva jag köpte var LP-n "Här kommer Pippi Långstrump". Ja, det var ett tag sen. Den kostade 25 spänn och jag hade sparat lääänge :-D

Christian sa...

Ja du....dokumentera akupunktur å lägga ut på sin blogg....där passar jag!
Här i Örebro har de tagit bort sand/grus i hela stan, FÖRUTOM i vårt bostadsområde.....nåväl, gott om tid kvar om det blir som förra året, typ maj, juni.....
Även vi har investerat i sådana majblommor :)
Favoritdiscolåt: I will survive !!! :) disco var överhuvudtaget en fantastisk musikstil som håller än.....
Jag sparar alldeles för mycket, slänger då och då om jag får ett "ryck" och det känns alltid så skönt :)
Även jag har en nalle sen barndomen, men betydligt mindre, han heter "Mops"
Ha nu en skön helg :)

Paula sa...

Hej, gillar speciellt din teddybjörn! Och han ser ut att ha en liten elev som också vill växa till sig och bli en stor stark nalle! Underbar! Sen gillade jag akupunkturnålarna också. För hundra år sen typ gick jag hos en kines o fick nålbehandlingar i Stockholm. Han hade mottagning hemma hos sig, och prata svenska kunde han just inte, man fick peka och visa var man hade problem. Men efter tre gånger var man kurerad, till 100% Häftigt! Eurythmics och Bonnie Tyler, now you are talking!

Carita Liljendahl sa...

Wau för bilderna!
Har fått akupunktur några gånger själv, men inte i ryggen.

Klimakteriehäxan sa...

Gick på akupunktur för att sluta röka. Direkt efter första behandlingen tände jag en cigg, gruvligt nyfiken på om jag skulle känna nån skillnad. Det gjorde jag inte. Så jag rökte ett tag till ...
Har inte riktigt blivit inspirerad av fredagsfrågorna. Än. Men kul att du var Halliday-fan!

Klimakteriehäxan sa...

PS fint att du har nallen kvar --- jag har sparat Dotterns, har velat tvätta den men det förbjuder hon för då luktar den inte rätt sen ...

Anki sa...

Så härligt inlägg! Hoppas akupunkturen ger dig bra smärtlindring! Kul att du har nallen kvar!

Hanneles bokparadis sa...

min son hjälpte sin frun under förlossning med akupunktur.

Husbilen-Ellen sa...

Akupunktur har jag också fått många gånger och jag tyckte också de fungerade för en tid, men sen återkommer värken. Ska nu testa kostomläggning för att se om det hjälper, men fick även tid för magnetröntgen. Hoppas du får hjälp av besöket!
Majblomman hade en färg jag också gillar, men har inte sett någon som säljer dem. Ha dé gott!

amo sin blogg sa...

Flott innlegg.
Du er så flink med fine innlegg og varierande innhold.
Litt morsomt at du brukar akupunkturbehandling akkurat på samme plassen som eg....!!
Eg har god nytte av behandlinga, men etter ei tid dukkar plagene oppatt desverre.

Ynskjer deg god påske !
Helsing Anne-Mari

Elisa sa...

Åh, ajaj, jag vet att det inte gör särskilt ont (eller alls?) men jag som avskyr nålar får tankar om hur jag råkar hamna på rygg med akupunkturnålar i mig.
Vilken fin nalle som du har kvar. :) hade gärna också varit den som slänger det jag inte använder. Någon dag kanske.