måndag 22 april 2019

Glad måndag

Ja, kan man vara annat än otroligt glad över påskvädret som vi haft sedan skärtorsdagen. Alltså i vanliga fall brukar det ju åtminstone regna på långfredagen, men inte ens det skedde i år. Inte mig emot såklart! Påskvädret har helt enkelt varit helt fantastiskt. Även idag kombinerar jag ”Glad måndag” med Orsakullans tema. Hon vill se vårfåglar.

Vår på riktigt
Idag annandag påsk kom våren på riktigt. Precis som varje år när detta sker lämnar folk sina iden och njuter ute på olika sätt. Här några exempel från min hemmaplan. Enjoy!


Döda Torget vid Täby Centrum var inte så dött idag. På den röda lekplatsen i bakgrunden fanns hur många barn som helst och föräldrarna höll ett vakande öga på dom från bänkarna. Den här killen tog av sig skorna, satt på sig hörlurar och njöt i solen. Nej, han var nog ingen förälder;-)


Här ser ni en t-shirt som gjorde mig extra glad idag. Ett gäng hammarbysupportrar hade tagit sig hela vägen till den lokala greken i Täby för att äta en sen lunch, vilket vi förresten också gjorde. De hade åkt ända från Skytteholms Idrottsplats i Solna där Hammarbys damlag hade spelat 1-1 mot AIK. Grekiska Kolgrillsbaren på min hemmaplan har uppenbarligen ett gott rykte även söder om stan. T-shirten visar matchprogrammet för Elitettan 2019 dit Hammarbys damer degraderades efter att ha åkt ur Damallsvenskan ifjol.


Det var då en himla tur att jag i veckan tog några bilder vid stranden i Näsbypark. Här ser ni herr och fru and (tror jag) samt även en sädesärla. Tycker dock att det engelska namnet wagtail är så mycket roligare, för den fågeln ”wags its tail” hela tiden.


Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Det är Orsakullan som uppfunnit den roliga utmaningen ”April 30 dagar”.

14 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Man kan nog säga nu att sommaren är här, min vinterjacka förpassades nämligen in i garderoben...och då är det sommar.
Skulle nu snön komma igen så får jag sjukskriva mig, har ju inga vinterkläder ;)

Fina bilder där hos sig...ha en fin kväll :)

(SV: Ska göra en ansträngning)

Geddfish ♥ sa...

Verkligen ett vårligt inslag! Jo men, vi solfattiga stackare, vi spricker ju ut när solen värmer, vi vill ju fånga allt.

Jag har kunnat sitta lättklädd på min balkong flera dagar i rad, rekord! Men bäst passa på, det kommer att svalna. Pass på och ha det himla gott!

Eva Trillian sa...

Ja, nog verkar våren vara här för att stanna nu! :)

Klimakteriehäxan sa...

Björkarna har blivit märkbart grönare sen i går! Plötsligt händer det!

nalta norrland sa...

Än har vintern inte rasat ut... men härligt vårväder och verkligen vårliga bilder Du bjuder på. Vi har haft omkring + 12 idag och det märks att värmen tar på snön.

Geddfish ♥ sa...

Svar: Den enda som läser min blogg av mina nära och kära, kan vara Sarah nån gång. Jag frågade sonen Peter om han kunde leverera ett kort på Wictor till min blogg och efter lång övertalning av 19-åringen, så fick jag dagens foto. Så Peter har läst och gläds säkert åt grattisen!
Den enda jag kan ta kort på är väl i princip Sally 1 år, de andra gömmer sig, haha.

Ditte sa...

Så skönt med det fina påskvädret hemma.Härliga bilder som tecken på detta. Bara att njuta och det förstår jag att ni gjorde. Även vi har haft hyfsat idag med +20, molnigt men regnfritt. Vädret här är nu på väg att bli som "vanligt" igen. Alltså sol och blå himmel. Kul att "döda torget" livas upp dessa dagar.
Och livade upp gjorde förstås t-shirten också. Kul med matchprogrammet här. Även om jag trots att vara söderbo inte direkt är är bunden till de grön-vita färgerna. Men de är lika bra som något annat lag. (Min pappa tränade både Djurgården och Hammarbys allsvenska herrlag i fotboll i styrka på 60 och 70-talet.)
Rolig bild på änderna och ärlan. Det engelska namnet "wagtail" är klart passande. Där lärde jag mig ett nytt engelskt ord idag

Anki sa...

Jag glömde att det var måndag och därmed "Glad måndag" ... men du har verkligen hittat mycket att glädja dig och dina läsare med. Härligt att Döda torget nu är ett levande torg!
Nu är det tisdag ... och jag hoppas du får en lika fin tisdag också!

FREEDOMtravel sa...

Änder ser vi också gott om nu, men det är nästan lite jobbigt när de får "vårkänslor". Herrarna är INTE försiktiga med sina honor om man säger så. Ibland tror jag att de ska drunkna ... (metoo behövs i andvärlden)

Ama de casa sa...

Så klart att du var glad när det var så fantastiskt väder - och det hela påskhelgen! Ungefär som här då (fast tvärtom ;-) ).

Impad av dina fågelkunskaper! Du grejade både gräsänderna och sädesärlan - snyggt! Med tanke på det engelska ordet var vi nog rätt internationella uppe i Skellefteå när jag växte upp - där gick sädesärlan även under benämningen "vippstjärt" :-)

Hoppas ni får fortsatt finväder! Här ser jag faktiskt en delvis blå himmel utanför fönstret idag :-)

KajsaLisa sa...

Verkligen vår i dina bilder, jag tycker inte ditt döda torg verkar leva upp till namnet längre.

Susjos sa...

Åh, vilka härliga vårlika bilder! Me like! Sädesärlan har jag inte sett ännu, så tack för titten och det fina engelska namnet på den!

Idag är det tisdag och jag är ledig! Lite trött dock efter många nattpass, ,men värmen består,så kanske in till det rosa "fluffet" som körsbärsblommorna bjuder på i Kungsan? Vi får se!

Svar: De goda mackorna till förlossningsbrickorna gör våra undersköterskor, och ibland hjälper vi barnmorskor till om tiden är knapp, så är det! Det är också undersköterskorna ( och även vi barnmorskor) som städar förlossningsrummen och de blodiga sängarna efter varje förlossning så att nästa patient får plats, oftast är det bråttom också...så nog har vi att göra allt ;-D

Emma, Sol som sol? sa...

Kan vi få tillbaka solen nu?

Visste inte att sädesärla heter wagtail, passande! Och ja, de är roliga att titta på! Söta!

Christian sa...

Verkligen riktig vårkänsla du förmedlar med dina foton :)