söndag 14 april 2019

Skyltsöndag #205 i kombo med Orsakullans "April 30 dagar"

Kan inte låta bi att skratta åt min skyltskörd den här veckan. Alltså jag menar, jag hade tänkt att den skulle handla helt om Täby Centrums nyöppnade ”Täby Deli” med 12 nya restauranger/caféer med massvis av skyltar. Men som ni ser blev det inte så. Hittade nämligen två veckans höjdare i parkeringsgaraget. Kunde inte heller motstå en kombo med Orsakullans roliga utmaning. Enjoy!


Börjar med Bali Street Foods skylt på nya Täby Deli. En skål med veganmat vet jag inte om jag skulle vilja testa, men är den helig så;-) Resten av rätterna var lika ”konstiga”. Det måste även gästerna ha tyckt, för Bali Street Food hade minst ”publik” under öppningshelgen.


Här skyltar jag med innehållet i min handväska: papperskalender – ooops, blå fodral för läsglasögonen, orange bärkasse, pappersnäsdukar, skruvmejsel med bitar, orange plånbok, Marimekko pillerbox, schweizisk armékniv, näsdroppar, ICA-coin för kundvagnar, åsså kameran förstås som jag fotade bilden med.


Veckans höjdare 1: Inte skulle jag vilja åka omkring i en kiss-bil – usch;-)


Veckans höjdare 2: En smart engelsman som inte vill drabbas av Brexit. Han är nog svengelsk han med vid det här laget, precis som maken. Fast vi har inte skyltat med det på vår bil än;-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

Det är Orsakullan som uppfunnit den roliga utmaningen ”April 30 dagar”.

16 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Det där var nog en reg.skylt jag skulle ha tippat på de tagit bort. Finns ju några andra bokstavskombinationer som de inte använder sig av.

Spännande att se vad folk har i handväskan egentligen. Jag har alldeles för mycket ... Men när det väl behövs är det superbra att ha!

"LillaSyster" sa...

Det var en härlig blandning. Brexit ja.....en låååång historia -vi får se om det blir ett lyckligt slut på den sagan. Ha en bra kväll!

Ama de casa sa...

Härlig skyltning - igen!

Jag har ju min mindre handväska nu istället för "skoväskan", därför rymmer jag inte så många grejer. Det är telefonen, börsen med pengar, kort och nycklar, solstick (mest för läpparna), busstidtabellen (av nån konstig anledning, men den tar knappt nån plats), glasögon (varierar mellan slipade solisar och vanliga) och - självklart! - kameran :-D

Åke sa...

12 nya restauranger!!! Hur ska detta gå??? Klart det serveras konstig mat på en vegetariansk restaurang... Jag umgås med två bönder i min närhet jag skulle få stryk vettu... Sedan har Peter, den fjärde generationen på den ena gården tagit över. Ja Brexit ja... en gåta för sig själv. Kanske dags för oss också att gå ur... Men handväskan!!! Vad lite prylar!!! Jag brukar bli mörkrädd bara jag blir ombedd att hämta en sak ur en sådan... Jodu såg du min räv? Den njöt när den smög in på min gård :)

Geddfish ♥ sa...

Toppskyltning! Intressant, det där med handväskor. Jag brukar minimera så gott det går. En skruvmejsel?

Johanna sa...

Haha kunde knappt läsa vad det stod på menyn, men är nog för trött...

Men nej en Pee bil vill man inte åka runt i haha

och ja den sista skylten lite tvetydig haha brexit en ända härva det där.

Mias Mix sa...

Kul innehåll i handväskan, hur många tjejer går omkring med skruvmejsel? :) Papperskalender har jag också, vill ha allt lättöverskådligt och kunna bläddra. Precis som vi har papperstidningen varje morgon.
Den där sista skylten skulle ni ju absolut ha! Toppenbra bidrag som vanligt!

KajsaLisa sa...

Okej Bowls, kan inte hålla reda på alla trendiga maträtter längre. Kul att du skyltar med innehållet, gillar när man vrider till temat. Peebilen varför inte när man bygger in allt i bilen numera sen alla Drive thrus, kan man äta i bilen borde man ju kunna kissa i den också :)
S skylten skulle jag själv vilja ha.
Länkar upp dig nu.

Susjos sa...

Den där menyn med bowls lät ju jättegoda! De får nog matgäster tror jag. Pee-bilen, haha, nä den vill man inte åka runt i! Är det säkert att inte det är er bil på sista bilden, hehe!
Nån papperskalender har jag inte längre i väskan, däremot har vi en kalender i köket där vi skriver upp grejer på.
Härliga bilder som vanligt BP!!

Ditte sa...

Tack för denna roliga och pigga skyltsöndag. Jag skrattade gott åt sista bilden där den svengelske/svengelska personen hade gått "all in". Lika bra att gardera sig i detta
En kissbil avstår jag helst. Hade bytt skylt.
En del av innehållet i din handväska känner jag igen. Går ingenstans utan min rejäla "swiss army knife" med 20 funktioner. Men ska jag flyga får den inte komma med i handbagaget. Så jag har en extra i Spanien.
Vad gäller Bali Street är kanske namnen väl kreativa för att kunderna ska uppskatta rätterna. Lite trist...

Paula sa...

Man vet aldrig vad man hittar i ett bilgarage! Jag äter gärna vegetariskt, men vet inte om jag blev så sugen på varken helig eller ohelig bowl...
Nu har du ju massor med skyltar kvar till nästa vecka, väntar med spänning och snålvatten vad du har att bjuda på!

Anki sa...

Som alltid en härlig skyltkompott!
Kul att se vad olika människor har i sina handväskor. Jag använder nästan aldrig någon sådan - bara om jag måste ... och det är om jag inte har en jacka med fickor eller om det mot förmodan inte ryms i byxfickan :)

Klimakteriehäxan sa...

Knepig regskylt att ha ... men en schweizisk armékniv är fantastiskt praktisk! Min är försvunnen. Kan ha blivit av med den i nån säkerhetskontroll på nån flygplats, har jag för mig. Klumpigt av mig förstås. Försöker ibland rensa i handväskan men finner att det faktiskt är bra-att-ha-saker. Inte minst förstoringsglaset, med inbyggd lampa! För sen jag opererats i ögonen klarar jag inte liten text längre, inte utan hjälp. Men nu har jag det.

Christian sa...

Lite kommentarer på det!
Lite svårläst den första skylten, men jag skulle nog kunna tänka mig ett å annat från menyn.
Innehållet i din handväska......gäsp, föga intressant .... :):):) LoL
Pissbilen onekligen kul, där kan man hitta mycket roligt på nummerplåtar!
Klistermärket måste ju vara i din/er smak, fast lite schizofrenivarning.....

Hanneles bokparadis sa...

min handväska städas inför resor:
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/04/innehallet-i-min-handvaska.html

byblixtra sa...

De två sista skyltarna är ju underbara! Det ser ut som att S-märket med flaggorna är ett "hemmabygge".