torsdag 4 april 2019

Orsakullans ”April 30 dagar” – ”Påskkärringar”Idag är Orsakullan nyfiken på vad jag gör när påskkärringar och påskgubbar ringer på dörren. Nu bor vi ju inte i hus utan i lägenhet och man kommer inte in i byggnaden utan kodlås. Så det är ytterst sällan vi eller grannarna får ”oväntat besök”. I huset där vi bor finns inga barn under 15 år heller… längre.

Tre påskkärringar
Men det har faktiskt hänt en gång att det ringde tre söta påskkärringar i 10-årsåldern på dörren. Tvillingar som bor i huset och deras kompis. Då det var aningen otippat var jag totalt oförberedd.

- Ojdå, är ledsen, men jag har inget godis. Går det kanske lika bra med pengar?

Svaret jag fick var:

- Självklart, pengar är mycket bättre än godis.

Det är Orsakullan som uppfunnit den roliga utmaningen ”April 30 dagar”.

PS. Bilden jag lägger upp har två år på nacken, men jag antar att årets påskkärringar ser ungefär likadana ut;-) DS.

14 kommentarer:

Biggeros.blogg.se sa...

I Spanien går man inte runt som påskkärringar. Kanske jag ska börja och knacka på hos grannarna med kvast och förkläde. Då tror de att jag ska städa hos dem😁😁😁 Pengar går ju alltid hem🤗

Ditte sa...

Du fann dig fint här tycker jag. Och en fin bild fick du också som trevlig illustration. Och jag tror också att påskkärringars utseende "varar".

Elisa sa...

Haha, nej det är nog inte mycket som slår en slant för barnen. Det minns jag ju, hur rik jag kunde känna mig med en liten peng från mamma eller mormor och vad jag skulle köpa först eller med allt.

nalta norrland sa...

Påskkärringbilden var helt klart otippad,
ärligt talat så fick Du mig att fundera på om jag var i någon annans blogg... skyller på att jag har huvudet under armen idag ;-)

Pengar är ju alltid gångbart.

I morgon kanske jag måste dra i väg till Lycksele,
egentligen för att fixa Elins glasögon... den där reservdels-skalmen har kommit till optikern nu, fast ska jag vara ärlig tänkte jag mer på skyltar :) det är som dåligt med skyltar häromkring...
Så Du vet, bloggar jag inget i morgon blev det lite mycket med Skyltjakt och optikerbesök, dessutom ville min mor med så... ;-)

Geddfish ♥ sa...

Fin påskkärring! Så du hade!

Jojo. Jag har tre stora kärringar i källaren, massvis med påskpynt dessutom. Ska jag? Det vete sjutton, hm.

Svar: Jag bloggar alltid ifrån datorn. Men fotona tar jag med mobilen. Så det är vägen mellan mobil och dator beträffande foton, som strular för mig nu, gah! DS

Emma, Sol som sol? sa...

Hehe, vem tackar nej till pengar, liksom!

Folk i Sverige gnäller över Halloween och ungar som tigger. Att ungarna vid påsk gör samma sak verkar folk inte tänka på. Kompisarna klädde ut sig till påskkärringar när jag var liten, jag TOTALVÄGRADE! Lååångt under min värdighet!

Susjos sa...

Minns när jag var påskkärring som barn, visst blev man glad för allt godis, men pengar var verkligen nånting mer spännande att få!
Idag glömmer jag ofta bort att ha godis hemma när påskkärringarna kommer, fast nu har vi ju flyttat till lägenhet med kodlås också, så ,inte många påskkärringar som besöker oss...lite skönt kan jag tycka!
Godnatt från blubb blubb Susjos! ;-)

Stare Ström sa...

Det var en fulsöt påskkärring!

svar: Tror du får svar på Phallusbaren idag. Hoppas du får ett gott skratt när du läser om the Divine Madman! Maten är väldigt god. Den är inte indisk. Ris är förstås bas. Man odlar rött ris. Det är mycket grönsaksrätter, jättegott tillredda där smaken framhävs. Kyckling, fisk, kött kunde serveras. Allt hackat, inte styckat. Buddister får inte döda så sådana varor kommer från Indien. Till alla mat serveras ema datshi som är en sås gjord på ost och chili. Mycket stark. Drinken Brown Cow bestod nog av kaluha, mjölk och mycket is. Helt ok för en drink i Bhutan! Den enda jag drack. Ölen var god!

Anki sa...

Undrar vad jag skulle ge dem om de kommer. Inget godis hemma och inga småpengar ... en tvåhundring verkar lite mycket ... kanske tar de Swish? :)
Svar Det är ihåliga stjälkar av en växt som heter parkslide ...

Ama de casa sa...

Minns när jag var liten och vi red omkring som påskkärringar i lilla Byske. Tror nog inte att alla blev så glada över att få en ponny på farstukvisten med en tiggande unge oppanpå... :-)

Det där med att ge pengar har jag också gjort en gång. Det var dumt... Efter den första bortgivna kronan blev det en anstormning till huset av påskkärringar och jag tror att flera återkom många gånger. Vi hade inget kodlås på dörren, tyvärr, men till slut vägrade jag öppna och vi gömde oss inomhus med låst dörr... Haha! Efter det såg jag alltid till att ha godis hemma till skärtorsdagen. (Det var dock inte alls säkert att barnen fick nåt av det godiset ;-) ).

Mias Mix sa...

Ja de flesta barn blir nog gladare för pengar istället för godis. Tycker det har minskat rejält med påskkärringar. Även barn på halloween, barn som säljer jultidningar mm. Förr kom massor av barn och nu nästan aldrig.
Kommer ihåg ert stora påskägg på jobbet! Ett sånt brukar de ha hos min svägerska dit vi ska på påskafton. Hos oss blir det nog bara påskägg till sonen med en slant i.
Ja vi har planerat en heldag i Sopor och ett annat ställe nära där imorgon. Ser vi fram emot. Ha det så bra!

Klimakteriehäxan sa...

Har inget nytt att komma med om påskkärringar för tillfället, men detta kan kanske roa/intressera någon:
https://klimakteriehaxan.blogspot.com/search?q=bobzien

Anni sa...

Undrar vad de där som värnar om svenska traditioner säger om att påskkärringarna är en utdöende art? Fast de gillar väl inte kärringar överhuvudtaget - eller tiggeri ;-)

Eva Trillian sa...

Pengar löser inte alla problem - men bra många ;)