onsdag 10 april 2019

Orsakullans ”April 30 dagar”: ”Jag trodde länge att…


Trodde att det var ett stort "No no" att dricka en stor stark till lunch en vanlig arbetsdag.


Den tilltänkta boulepremiären på innergården blev inställd idag. Trodde länge att pensionärerna skulle trotsa noll grader och blåst, men icke.


Den här grönsaken som inte alls är grön och troligen ingen grönsak heller är den enda som fick vara kvar efter vintern. Visst har blomman en läcker färg! Även "kusinerna" såg fortfarande relativt fräscha ut. Trodde länge att de också fick uppleva en ny vår och sommar, men trädgårdsmästaren var av en annan åsikt och tog bort dom.

Idag den 10 april vill Orsakullan veta vad jag trodde länge. Massvis kan jag säga. Tror det lätt blir så när det handlar om genren som jag inte är intresserad av och därmed inte har en aning om. Här några exempel.

Fram tills igår trodde jag att papper endast kan tillverkas av trä. Inte helt otippat var det Anki som berättade att papper även kan tillverkas av svamp. Visste ni det?

I måndags lärde jag mig av kommentarer här på bloggen att fåglar inte bara bygger sina bon högst upp i träd, vilket jag alltid trott.

Trodde länge att Andrea var ett kvinnonamn och Kim ett mansnamn. Fel. I Italien till exempel är Andrea ett vanligt förnamn för killar. Och Kim är ett väldigt gångbart namn för tjejer i olika länder.

Trodde även att en starköl till lunch en vanlig arbetsdag var ett stort ”No, no” i Sverige - undantag pensionärer och semesterfirare såklart;-). Även här hade jag fel. (Se bevis i bild 1.)

Det är Orsakullan som uppfunnit den roliga utmaningen ”April 30 dagar”.

12 kommentarer:

Ditte sa...

Tänk så bra att det man trodde inte stämmer. Vad gäller fåglarna visst jag att en del bygger bon lägre ner. Länge trodde jag också att papper tillverkas av träd men igår lärde jag mig också annat hos Anki.
Vad gäller Andrea och Kim visste jag att de var gångbara i flera länder som både flick och pojknamn.Likadant med Maria, som vi ju räknar som ett flicknamn. Finns nog fler exempel.
Vad gäller starkölen får en hoppas att det inte körs bil efter lunchen...
Rolig utmaning och med roliga svar hos dig.

Emma, Sol som sol? sa...

Nej, visste inte heller att man kan göra papper av svamp. Men heter det verkligen papper då? Eftersom det ju inte längre kommer från växtriket, tänker jag.

Killarna har kanske semester eller så luras de och har lättöl i glasen!

Och jo, Andrea visste jag är ett mansnamn, haft mycket kontakter med italienska kunder genom åren. Kim, Dana, Robin och Love är ju klassikerna i Västvärlden men listan är längre än så.

Sitter och funderar på vad jag alltid trott men kommer inte på i en hast även om jag haft måååånga "aha, haha var det så-upplevelser"! Rolig fråga!

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Det där med svamp läste jag igår och blev så himla imponerad, då jag likt dig trodde det endast var något med papper :D. Kul tycker jag när man får lära sig något nytt :)

nalta norrland sa...

Tro är att icke veta😜
Att Kim är ett könsneutralt namn vet jag då jag känner två Kim en av varje kön 😁
Jag berättade igår hos Anki att jag haft brevpapper från Japan gjorda av ris 👌
Din blomster vad det nu är var verkligen i rätt färg 🤪

Paula sa...

Ja du ser, mycket du lär dig här i bloggosfären. Det gör jag också. Fast fågelbon visste jag finns både här och där, alltför många lägger ägg på marken, då kan en nyfiken hund eller annat djur snabbt få sig en äggfrukost. Bättre med holkar om du frågar mig, men att se en trana eller en svan sitta i en holk vore ju en syn för gudarna förstås.
Jag tog en stor stark till lunch när jag var ute och representerade...med fingäster. Det var så på min tid...Det skulle bjudas flott...

Geddfish ♥ sa...

Intressant inlägg! Ja, det är mycket man inte visste. Papper av träd och ris, visste jag, men inte av svamp.
Killarna hade nog folköl i glasen *s*

På tal om namn. Mitt namn Gerd kan även vara ett pojknamn, visste du det? I Norge är Gerd ett flicknamn men det uttalas med hårt G. I Tyskland är det ett pojknamn, så där har jag fått heta Gerdi eller Gerti.

Klimakteriehäxan sa...

Papper av fin kvalitet tillverkas av lump, har jag för mig! Namn kan förvisso vara förbryllande. Tänk alla Jesus Maria som knallar omkring på jordens yta, i herrskor.

Emma, Sol som sol? sa...

Glömde ju, det är en prydnadskål som står så vackert kvar i rabatten. De brukar dyka upp i blomsterarrangemang på hösten.

Går nog att äta om du känner dig sugen men jag misstänker att den är rätt besk nu.

Geddfish ♥ sa...

Svar: Jo, jag kan väl berätta min aha-upplevelse då jag försökte ringa ögonkliniken. Man har ju alltid fått prata med någon mellan typ kl 09-11. Nej, nu fick jag en dator i örat som sa att jag skulle knappa in något eller gå in på webben. Det kan jag väl, men var rädd om tiden jag fått, för de är överbelastade. Suck. DS

Ama de casa sa...

Visst händer det lite nu och då att man får sina cirklar rubbade när saker och ting inte alls är som man trott :-) Sen lär man sig fantastiskt mycket av att läsa bloggar också :-D

Jag tror själv att "Johanne" är ett "rent flicknamn". Men omvärlden tycker annat har jag märkt, främst när jag var liten. Johan(ne) var är han? Fick jag ofta höra :-)
Sen trodde jag ända tills häromdan att "Ama" var ett klart tjejnamn, men träffade på ett par bloggläsare under tapasrundan som berömde Anders för att han skrev en rolig blogg :-D

Emma, Sol som sol? sa...

Fick lära mig något i dag!
Jag skrev ju om choping på Plaza Mayor i söndags. Spanjorer har så härliga stavningar på engelska ord!

Jonas påpekade nyss i mitt inlägg att det annars har en annan innebörd:
https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Choping

Man lär sig som sagt något varje dag ...

Christian sa...

Växten mycket vacker!
Veka panschisar... :(
Starköl? Beror säkert på vad man har för jobb...