måndag 15 april 2019

Glad måndag med överraskningar;-)


Kanske årets första picknick på stranden.


Förmodligen årets första båtutflykt.


Vilka roliga fåglar som jag aldrig sett förut. Utgår iskallt ifrån att några av er vet vad det är för ras.


Fiskmåsungar solar på en sten. Man har "huggit ner" vassen, vilket gör att bilden blir extra rolig tycker jag;-)

Den här måndagen har varit årets hittills bästa, varmaste och soligaste dag. Och enligt SMHI ska det bli ännu bättre senare i veckan. Bilderna visar att våren är här för att stanna, det har jag bestämt;-) Japp, jag vet att ni kommer att reagera, för minst två av fotona visar motiv som ni ytterst sällan ser i den här bloggen. Men överraskningar kan ju vara rätt så roliga, eller hur;-)

Mangel
Orsakullan vill veta om vi manglar våra lakan. Här får ni också ett överraskande svar av mig – ja! I ett hushåll där det inte ens finns ett strykjärn manglas alltså lakanen. Hahaha! Otippat eller hur!? Mangeln finns i tvättstugan, och varannan vecka när vi tvättar sängkläderna manglas de. Å ja, jag vet att det bara är första natten som manglade lakan känns lyxiga, men den känslan är så oerhört skön att den är väl värd en extra minut i tvättstugan:-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Det är Orsakullan som uppfunnit den roliga utmaningen ”April 30 dagar”.

15 kommentarer:

Ama de casa sa...

Vilka härliga vårbilder! Såklart är den kvar för att stanna :-)

Dom där vackra fåglarna är skäggdoppingar. Hur fina som helst!

OJ! Att du manglar lakanen, det var årets mest överraskande information hittills, tror jag. Själv manglade jag lakan tills min mangel gick sönder, och det är mååånga år sen nu :-)

nalta norrland sa...

Och inte vet jag om min tidigare kommentar försvann eller?

Nåväl... fina bilder, speciellt fåglarna som heter dopping.

nalta norrland sa...

Aldrig sluta förvånas... under kan ske :D
Ja Du BP Du gjorde mig förvånad... att Du satsar på underverk eller rättare sagt släta lakan.
Jag har nog aldrig sedan jag hade hemkunskap och vi skulle lära oss om tvättstugans olika maskiner manglat nånting i hela mitt liv.

Men jag har skjutit med K-pist, kört bandvagn och lastbil, det borde väl ge mitt ett par pluspoäng :D

KajsaLisa sa...

Det är inte domherre för den kan inte simma och inte fiskmås eftersom den finns i bilden under. Mina fågelkunskaper är tyvärr begränsade, men jättefina bilder.

Ditte sa...

Vilka härliga vårbilder! Här har du verkligen lyckats få in våren på många sätt- Och kan tänka mig att du njuter av det vackra vädret- Fåglar kan jag inte mycket om men just dessa kände jag till. Men Ama hann före.
Bilden på måsungarna bland den nerhuggna vassen är jättebra. De ser nästan förskräckta ut.

Manglade lakan! Jodå här också. Maken manglar dem och känslan att lägga sig i nymanglade lakan vill jag ogärna vara utan.

Marita sa...

Se där jag hon har besökt Näsaäng och där finns det Skäggdoppingar. En har ju Påsklov och tänkte ta en promenad till just Näsaäng och en liten bit till men fastade vid datorn så det fick bli en kortare promenad.

Klimakteriehäxan sa...

Tänk att du kom så nära skäggdoppingar! De är ju jättefina!

Anki sa...

Ja, nu blev jag helt klart överraskad! Både av naturbilderna som är kanon ... och av att du manglar lakanen! Otippat!

Geddfish ♥ sa...

Överraskningsbloggen! Tur jag hoppade in lite sent här idag, orkade inte bloggarna igår.

Toppenfina bilder med mycket vår i! Och att du manglar lakanen! Jag viker dem och slätar till med handen, sedan rullar jag och de blir NÄSTAN som manglade. Men visst, det finns en mangel i tvättstugan...

Min fågelkunskap är inget att skryta med, men jag kände igen måsungarna, f.ö. bästa bilden!

Emma, Sol som sol? sa...

Jättehärliga bilder med mycket vårkänsla, framför allt hos de två skäggdoppingarna (Tack, Ama!) där det nog kurtiseras friskt.

Och ja, manglade lakan! Jag hade också mangel, den sålde jag innan vi flyttade. Här har jag det inte. Svärmor tvingade ju på mig strykjärn och -bräda men aldrig att jag skulle ställa mig och stryka ett lakan. Det är inte samma känsla med manglat som struket så då kan det lika gärna vara. Men jag försöker vika tvätten fint när jag tar ned den där den hängt på tork ute och sedan doftar så gott när den kommer in.

Christian sa...

Härligt med strandutflykt med "full mundering"....
Mangla lakan? jag brukade stryka dem förr, men numera kommer de aldrig så långt, frugan rullar ihop dem och lägger in dem i skåpet efter tvätt å tork :)

Susjos sa...

Vilka coola fåglar! Å tack Ama som berättade vad de var för fåglar!
Lustigt nog har jag också börjat mangla påslakan i tvättstugan, där finns ju en mangel! När vi bodde i huset hade vi ingen tvättstuga, så det är kul att nu kunna mangla, om jag hinner!
Nu mot jobbet...tjing!

Paula sa...

Det blir nog "folk" av dig med ska du se, hihi. Är riktigt avis på din skäggdoppingupplevelse, själv har jag inga sett i år, och dom är ju så söta. Kul också med strandfotot där alla ser väldigt påpälsade ut, inget konstigt alls så här års, men om man tar bilden ur sitt sammanhang då kan man undra. Båten hade jag mer än gärna följt med...

Carita Liljendahl sa...

Ja, det ser ju inte varmt ut där - men varmare blir det!
Och härliga somriga bilder även annars, den av båten t.ex.

Eva Trillian sa...

Minns den sköna känslan av att som barn krypa ner i en renbäddade säng med manglade lakan! Gôtt! :)