måndag 8 april 2019

Glad måndag

Vilda påskliljor

Nu vet jag inte om man kan bli glad över nollgradigt väder och stormbyar, men det roliga är att jag just idag upptäckte åtminstone ett vårtecken. Som ni ser på bilden handlar det inte om vintergäck eller krokusar utan om vilda påskliljor som varje år dyker upp under en buske på vår parkering. Ett återkommande glädjeämne.

Fågelbo

Medan jag ändå var i farten lyfte jag blicken en halv meter upp, och där såg jag ett fågelbo som jag aldrig uppmärksammat förut. Nu kan jag ingenting om fåglar, men jag trodde att fåglar bygger sina bon högt upp i träd, men uppenbarligen finns det undantag.

Naivistiska tavlor

På kvarterskrogen blev jag extra glad. Där gjorde jag ytterligare en upptäckt, nämligen dessa naivistiska tavlor. Tycker de är otroligt roliga, trots att en tavla hänger snett även här – grrrrrrr.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

PS. Blev lite förvånad över att ni kände igen så få kändisar på fotoväggen som jag la upp igår. Till och med jag vet vem Nanne Grönvall, Jan Guillou, Kristian Luuk, Fredrik Reinfeldt och Barack Obama är;-) Förresten var Fredrik Reinfeldt 14 år när han och familjen 1979 flyttade till Täby och Viggbyholm. 2015 lämnade han dock Täby och flyttade till Vasastan. Så nu vet ni det;-) DS.

17 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Ett riktigt glad-inlägg!
Hoppas du rättade till den sneda tavlan ;)

nalta norrland sa...

Fortfarande så kände jag inte igen personerna på bilderna, möjligtvis ifall jag zoomat in bilderna å noggrant skådat dem... Jag vet oxå vem de Du räknade upp... ja jag känner ju dem inte.

Allt vad blomster nu heter som kommer upp och visar på att våren är på G är glädjande, fåglar bygger bon både högt och lågt, beroende på art.
Men om detta är nog Ama mest kunnig av oss tre ;-)

Här hos oss har temperaturen aldrig hamnat på plussidan under denna dag, trots sol så har temperaturen legat runt minusstrecket.

Ditte sa...

Jodå, jag kände igen de flesta på tavlorna, men tänkte inte på att nämna dem.
Roligt med vårtecken hemifrån. Här blir inte våren direkt så påtaglig, annat än att vädret stabiliserar sig.
Och vilda påskliljor piggar upp och ett fågelbo också.
Kul med dessa naivisiska tavlorna på kvarterskrogen och jag antar att du hängde den sista rakt. Eller...
En glad måndag, helt klart.

Geddfish ♥ sa...

Jag stirrade mig nog blind på den sneda tavlan. Men allvarligt, jag kunde inte urskilja tavlorna riktigt, det blänkte och min syn är inte perfekt.

Nu tittade jag igen på en sned tavla. Ja, jag rättar ju till allt sånt. Fina, på sitt sätt.
Härligt med vårtecken!! Och här blev det en lur under filten på balkongen igen. Solen har skinit hela dagen, men attans så kallt. Cyklat hem från gospel, urra burra.

Susjos sa...

Trots en grå kall måndag fick du till en glad måndag i dina bilder, tack för det! ( från en måndagstrött susjos)
Jodå, jag kände igen alla kändisar på bilderna, ser ut som Jonas Gardell är med där också, och en ung Johan Rheborg va?
Kram!

Geddfish ♥ sa...

Tack för info om Lidköpings Kronocamping! Det visste jag inte men förstår, för det är en fantastiskt fin och välskött camping, som nästan alltid är fullbelagd, populär.
Ja, Lisch står sig gott. Mitt bostadsföretag Drömstan har ju vunnit pris på bästa NKI i Sverige några gånger.

Shannara sa...

Sneda tavlor... det kliar i fingrarna! Här hemma tillbringar jag så mycket tid med att hänga rätt konsten på väggarna så att jag funderar på att medvetet hänga upp allt på sniskan. Tanken går i och för sej över snabbt... fy vad jobbigt att räkna ut alla vinklar och se till att det blir rätt och riktigt... ;)

Hos mej finns det också lite vårtecken nu... önskar bara mer sol och värme samt mindre blåst.

KajsaLisa sa...

Ställde in gladmåndag idag, ingen inspiration när man har influensa Fick ihop en skyltsöndag den här veckan sen har jag som tur förberett Gems till i morgon.
Tavlorna var roliga och växtligheten är säkert på bättringsvägenHoppas jag är det också.

Steve sa...

Härligt med dessa återkommande vårtecken.
Vilken styggelse att hänga en tavla snett.

Ama de casa sa...

Jag saknar fortfarande dig bland kändisarna på bilden i förra inlägget, men i detta inlägg är du med va? Måste väl vara du på den första mindre bilden uppe till vänster ;-)

Fågeln tyckte väl att priserna på boendet var för högt högre upp? ;-)

Härligt med vilda påskliljor, men dom har nog blivit rätt tama vid det här laget eftersom dom återkommer hela tiden... :-D

Emma, Sol som sol? sa...

Påskliljorna, någon som har idkat guerilla gardening? Du ser så bra det är och vad det skänker glädje åt fler!

Fåglar verkar inte alltid vara de smartaste vad gäller val av bosättning. Hittade ett bo i ett litet apelsinträd inne på en trädgårdshandel här.

Anni sa...

Så söt du är som letar vårtecken du också! Påskliljorna är knappast vilda, någon har petat ned lökarna på den platsen och sedan återkommer de år efter år. Där kan man tänka sig lite gerillaodling - tänk dig att peta ner lökar någonstans där man tycker det är fult och så får man fina vårblommor vartenda år i fortsättningen!
Jag skulle gissa att fågelboet är ett koltrastbo, de bygger gärna på en meters höjd och inte alls så högt uppe som man skulle vilja. Visst är de oroväckande nära katter och annat otyg så där nära marken?

Svar; vit och grön sparris är samma planta, men den vita täcks hela tiden med mer jord så att den inte kommer upp ovanför ytan. Den gröna får komma upp och ta till sig klorofyllen. I Sverige vill vi helst ha den gröna, men i Tyskland och Nederländerna kan man se stora odlingar med jordlimpor - då vet man att det är den vita sparrisen de vill ha!

Anki sa...

Den som söker, den ska finna sägs det ... och äntligen hittade du lite vårblommor! Härligt!
Hoppas du rättade till den sneda tavlan!
:)

Annette sa...

I går var det inget vidare väder, och i dag är det ännu sämre. Glashalt på vissa vägar, jag med mina sommardäck. Hittills ingen snö i alla fall, hoppas ni också slipper det. Om någon vecka är det nog definitivt vårväder, håller tummarna för det. Toppen att du piggar upp med vårbilder, det behövs när vädret är typiskt aprilväder.

Monica sa...

Grusblåsandet är ett riktigt otyg inte
nog med att det låter det dammar också.
Förr vattnade man innan man tog hand om
gruset något man tyvärr inte gör nu.
Gojan är riktigt läcker, härligt att den har
frihet men jag undrar om jag som ägare skulle
våga ge den det troligen inte.
Sedan jag blev vuxen har jag aldrig firat påsk
som barn var det ju roligt att måla ägg och få
godis.
En del fåglar bygger bo på marken finns det inga
katter eller rävar brukar det gå bra.
Här bygger koltrasten bo i grannens rishög men det
brukar sluta med katastrof nästan varje år.
Godiset och Håkan kommer jag ihåg det var inte lite
godis där inte.
Ha det bra i kylan :-)

Johanna sa...

Härligt med vårtecken! :)

Tack för omtanken!


Och ingen fråga är för dum, bara bra man frågar. I mitt fall är det trötthet ofta som triggar i gång det och just nu ensamheten. den är värst.

Christian sa...

Spännande tavlor....kanske flyttar Reinfeldt "hem" igen när han blir gammal, det är det ju många som gör hehehe :)