fredag 5 april 2019

Fem en fredag: Vecka 14 – ”Intryck”


Får det var en tupp och ett ägg till Påsk kanske?! Tyckte metalltuppen var läcker, men jag orkade inte lyfta den för att kolla priset. Den ovanliga utsmyckningen hittade jag utanför Barnens Handelsbod i Viggbyholm.


Eller passar det bättre med en påfågel?! Här behövde jag inte ens fundera på priset. Prislappen var fullt synlig. Påfågeln hittade jag hos leksaksaffärens granne Blomsterboden.


Dessa fem skönheter kunde jag inte bara åka förbi. Det före detta galoppfältet ska omvandlas till en ny stadsdel - Täby Park.

1. Vad är svårt att tro om dig genom att bara titta på dig?
Det var svårt. Kan dock tänka mig att det finns personer som tycker att jag klär mig alldeles för ”ungdomligt” för min ålder. Konstigt nog har dom rätt. För mentalt är jag inte en dag äldre än 30;-)

2. Vilket första intryck brukar du oftast få av någon?
Ett bestående skulle jag säga. Utan att skryta är jag faktiskt riktigt bra på att bedöma människor. Antingen ”klickar” jag direkt med någon jag möter, eller så gör jag inte det. Ofta är det ömsesidigt. De få gånger jag har haft fel i min bedömning tog mig år och dag att korrigera;-)

3. Vilket första intryck tror du folk får av dig?
Att jag är extrovert och ”verbal”, vilket dock inte alls betyder att jag gillar att mingla. Men jag klarar mig bra på möten och i små grupper. Så på stora fester där jag inte känner många personer står jag hellre i ett hörn och betraktar minglet.

4. Vad har du sett mest av under veckan?
Sol, balkongen, Jo Nesbøs bok ”Törst” samt interiören i ett antal restauranger och caféer.

5. Vilken påverkan tror du att du har på folk runt omkring dig?
Här kan jag (som tur är) citera min favo kollega Eva, som sagt ett antal gånger att jag ger henne energi. Om hon känner så, gör det mig väldigt glad och stolt.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bilderna är dagsfärska och har som ni ser ingenting med inlägget att göra. DS.

16 kommentarer:

Ditte sa...

Vilket roligt inlägg! Och det på flera sätt. Jodå, jag har alltid stort utbyte av dina inlägg och bilder men detta var roligt på ett annat sätt.Och inte roligt på det enbart humoristiska viset. Gillade verkligen tuppen. Den kunde pryda på spanska terrass. Här har vi bar haft en höna, ja av misstag. Den bara hamnade här och var livrädd.
Roligt med dessa olika intryck-
Känner igen mig i flera av dina tankar om dig själv bl.a. i nr 1,2, delvis 3 (men jag är uppvuxen med stora fester så jag brukar inte hamna i en hörna)och 5. (Jag anses vara positiv och att ingenting egentligen inte går förrän jag är överbevisad)
Kranarna, klart att de skulle vara med. Spännand emed en ny stadsdel här. Jag som är så gammal att jag har varit på galopptävlingar här.

Susjos sa...

Snygg tupp, och påfågel med för den delen!
Kul med lite info om dej, och visst ger du energi , även via bloggen!
Nu måste jag skynda mej till jobbet!
Kram och trevlig kväll!

Paula sa...

Hej, jag tycker att Elisa är väldigt duktig på att hitta bra frågor, såna som man faktiskt får ta o fundera några varv på, så även idag. Glad att du klär dig ungdomligt! Jag klär mig kanske inte ungdomligt men färgstarkt. Älskar starka färger som gör mig glad. Jag tror alla hittills har svarat att de är duktiga på att bedöma folk redan vid första ögonkastet. Min magkänsla brukar också funka, men har också fört mig total vilse...Jag gillade både tuppe och påfågeln men inte prislappen. Påfågeln tyckte jag liknade en kombo av svan och påfågel, o det är okej, fantasidjur är roliga! Skön aprilhelg önskas från pörtet

Emma, Sol som sol? sa...

Gillar verkligen de fina flygfäna!

Frågorna? Hu så svåra! De kräver verkligen en hel del självinsikt och jag är alldeles för ung för att ha det! :D

De här frågorna som ni ställer varandra och er själva, de får en att tänka även om jag inte rakt ut svara på dem så som du gör. Men funderar, det gör jag. Fråga 3 är väldigt svår! Jag anser mig vara ganska introvert men en socionom bara gapade när jag sa det vid ett sådant där personlighetstest på Trygghetsrådet. Det intressanta är att när jag pratade med pappa och mamma när de var här så hade pappa samma inställning om sig själv och mamma och jag satt som fågelholkar och undrade var i hela friden han fått det ifrån!? Jag är nog på många sätt väldigt lik min pappa! :D

Fråga 5, den fick mig också att tänka. Jag hoppas jag inte ses som en energitjuv - världen är alldeles för full av dem. Lena i Wales sa efter att jag träffat henne att hon blev så fylld av energi så jag hoppas verkligen att jag är ett batteri! Inte Duracell-kaninvarianten men i alla fall någon som inte dränerar. Även om jag är tjafsig, motvalls, besserwissrig, ifrågasättande ... Min mamma har lärt mig att om man inte vet så ska man säga det och ta reda på svaret! Det försöker jag leva upp till.

Ha en underbar fredagskväll, BP!

Emma, Sol som sol? sa...

En sak till ...

Vaffan! Läser Dittes kommentar: "Jag som är så gammal att jag har varit på galopptävlingar här."

Jag minns nu inte några galopper men vi sålde en del där på Täby Galopp innan vi flyttade! Och jag är f-n inte gammal! :D

Geddfish ♥ sa...

Det var väldigt intressanta frågor och svar.
Jag känner mig bekväm med de första frågorna. Jag har lätt för att få kontakt och känner direkt av kemin.

Jag tycker du är en intressant person, BP. Du ger energi på ditt sätt. En klar favorit bland mina bloggvänner.

Visst blir vi tuffare med åren! Jag känner själv idag att om jag brinner för en sak, så låter jag det brinna, jag skräder inte orden, jag ger järnet för det goda!

Det blev några tankar. Ha en fin kväll. I morgon ska jag Spin of Hope, så natti.

it_is/Anette sa...

Jag blev jätte förtjust i påfågeln, men han är för stor för att passa hemma hos mig *ler*

Jätte intressanta svar du ger på dessa frågor.

Ha en fin lördag

Ama de casa sa...

Svåra frågor den här veckan, men visst ger du energi BP! I mängder och på ett synnerligen uppriktigt sätt också. All heder åt dig!

Det där med att klä sig ungdomligt är ju inget fel alls. Själv klär jag mig. Punkt. Det där med kläder är verkligen inte mitt största intresse om man så säger. Men jag är glad ändå :-)

PS: Jag tror du gillade den där tuppen för att han hade en sån vackert rosa hals :-D

Klimakteriehäxan sa...

Avstår fredagsfrågorna denna gång. Men till skillnad från Ama de C tänker jag efter innan jag klär mig, tycker det är ett nöje jag har kvar och uppskattar. Gillar både plagg i olika stilar och smycken och accessoarer. Och bestämmer helt själv!!!

Hanneles bokparadis sa...

wow! såg något liknande i England men kunde inte ta hem den som handbagage... Har du sett mitt påfågelsrum:
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2017/08/mitt-minimalistiska-pafagelsrum.html

nalta norrland sa...

Jag som fullkomligt älskar plåtfåglar började ju nästan dregla å hyperventilera när jag såg Dina första bilder.
Jag såg ett par olika tuppar igår å tyckte min mor skulle köpa en till mig, som tack för att hon fick följa med ;-) men icke det, hon tyckte inte det var värt det...

Kul att få veta lite mer om hur Du tänker å tycker.
Du är väldigt omtänksam och en go' vän... en av de bästa.

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Helt perfekt att klä sig precis som man vill, kläder har ingen ålder :D. Måste säga att alla dessa fåglar du fotat är oerhört fina, visst de är i annat material än levande men de ser levande ut :D

Carita Liljendahl sa...

Riktigt läckra prydnadsfåglar och lyftkranarna är ju ett slags stålfåglar dom också :-)

"LillaSyster" sa...

Både tuppen och påfågeln är ju hur läckra som helst, men priset..... lite väl i överkant. Ha en skön söndagseftermiddag =)

Anni sa...

Färgglad tupp och färglös påfågel - hur kunde tillverkaren missa alla påfågelns fantastiska blå-gröna färger?!?!?!

Intressant det där med hur man uppfattas och uppfattar andra. Och hur man kan vara både introvert och extrovert som personlighet.

Eva Trillian sa...

Vilka bra frågor :) och så trevligt att läsa dina svar!
Den där tuppen hade jag allt kunnat ta med mig hem! Fina färger!