måndag 29 april 2019

Glad måndag

Med tanke på det fina vädret kunde det knappast varit en gladare måndag måste jag säga. April 2019 går nog till historien genom att inte bjudit på något aprilväder alls, ni vet en salig blandning av snö, regn, hagel och sol. Här har vi kunnat njuta av en vårsol som fick naturen att explodera sedan skärtorsdagen. Inte mig emot:-)

Dagens bilder till Caritas ”Glad måndag” och Orsakullans tema ”Aprilväder” speglar nog mina tankar perfekt tycker jag. Enjoy!


Äger man ingen torkvinda går det faktiskt lika bra att torka kläder på ett träd;-)


Den här trädgården finns varken på Cypern, Spanien eller i något annat land vid Medelhavet. Hittade den i Stocksund. Okej, "less is more", men samlingen är ändå liiiite charmig och ganska osvensk.


Den här synen var en riktig överraskning. Hade inte förväntat mig att hitta en Trabant i ett öppet garage vid en villa i Viggbyholm. Sådana fynd gör mig alltid glad:-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Det är Orsakullan som uppfunnit ”April 30 dagar”.

14 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Du hittade en väldigt fin trädgård. De finns även i Sverige, skönt.
Hänga kläder på tork i buskarna, det är sällan jag gjort, men däremot på ryggsäcken.
En Trabant har jag aldrig haft, men väl en VAZ Lada. Ny. Den kräver ett helt kapitel för sig.

nalta norrland sa...

Bilen... En Trabant... så coolt :) Har nog aldrig sett en enda Trabant i Sverige, men har faktiskt åkt i en sådan då jag var i Berlin :D

Ditte sa...

Verkligen en glad måndag på flera sätt. Härligt med det fina aprilvädret som jag i alla fall fått njuta av hemma i en dag. Även Costa Blanca har haft fint väder, förutom under påskdagarna. Då var det bedrövligt med allt regn. Men å andra sidan; det finns de i världen som hade det värre.
Log åt torkvindan här bland träden- Vi som seglat en del känner igen oss.
Vad gäller trädgårdsgången/uppfarten gäller more is more. Och tämligen osvenskt.
Sista bilden är ju en höjdare. Har bara sett dessa bilar i gamla Östtyskland tidigare. En verklig klenod.

Emma, Sol som sol? sa...

Bilen var ju lite charmig. Grannen som är död, den med larviga trädet, i hans garage står det en superfin Mercedes som mannen min gärna skulle vilja lägga vantarna på. Funkar gör den också, någon var och provkörde den för något år sedan.

Aprilvädret, ja det hamnade ju här i Spanien det.

KajsaLisa sa...

Gillar den lite stökiga looken. En sån torkvinda skall jag också ha :)

Susjos sa...

Ja, vädret kan vi inte klaga på i april! Då kan men verkligen torka kläder utomhus, på träd går också bra!
Trabant visste jag inte var det var, visade bilden för maken som direkt såg att det var en sån! Men nog förstår jag att det var en tysk bil i alla fall :-)
Lite osvenskt med alla prylar på tomten måste jag säga, men man gör som man vill på sin egen tomt :-)

Anki sa...

Verkligen en riktigt Glad måndag! Kul med trabanten ... och absolut en osvensk liten trädgård :)

Svar: Visst är det konstigt detta med "osämjan" mellan WP och Blogspot ... verkligen irriterande! WP missar då och då att uppdatera min läslista när det gäller Blogspot-bloggar ... och jag blir lite sur när jag upptäcker att jag missat en del inlägg.

Ama de casa sa...

Härligt glada bilder! Du är verkligen en mästare på att kombinera :-)

Klädtorksvarianten får mig att tänka på dom svunna campingtiderna. Det får även Trabanten också, vi körde till Berlin genom forna DDR på vår campingtripp sommaren 1989. Där fanns det en och annan på motorvägen dit, och inne i den Östtyska delen av Berlin. Västberlin hade ett helt annat utbud av bilar...

Ha en fin Valborgsmässoafton! :-)

Husbilen-Ellen sa...

Ett glatt inlägg med flera oväntade foton. Drabanter ser vi ju sällan över huvud taget i Sverige!

Eva på Seniorvinklat sa...

Fattar inte vad du hittar allt roligt! Trevlig Valborg!

Susjos sa...

Nej då BP, gillar din ärlighet!!! Kram och trevlig Valborg!

Paula sa...

Hej, jag är rädd för att aprilvädret kommer i maj istället, vi ska få minst tio grader kallare imorgon...snö utlovad till helgen. Men vad gör man, bara att stå ut, vi har fått njuta i alla fall.
Trabanten var underbar, min dotters pappa (min äkta man nummer ett) ägde en östtysk bil i vår ungdom. Nu har jag baske mig glömt vad denhette. Hur som helst, en dag när vi var ute och åkte skulle vi ta en tvär kurva, då trillade bilen omkull och lade sig på sidan! Gissa om vi var snopna! Om man bara haft mobilkamera på den tiden hade vi fått ett fint fotominne! vi ålade oss ur bilen och puttade lätt den på rätt köl igen! Trevlig Valborgshelg!

Carita Liljendahl sa...

Många härliga bilder här och man får vara uppfinningsrik och man inte har torkställning. Tack för att du är med i Glad måndag och tack för att du alltid länkar till min blogg!

Christian sa...

Finfina bilder!
Höjdpunkten Trabanten, känner du ägaren? I så fall måste du ju bara be att få åka med.....förresten du behöver inte känna ägaren du kan fråga ändå, det är nu eller aldrig!!!