tisdag 16 april 2019

Weekly photo challenge: Vecka 16 – ”Bar”

Som ni ser är det ett sent inlägg idag. Hade jag varit på en bar så hade jag kunnat visa er troligen både den och en bartender. Men nu var jag på en restaurang och inte på en bar;-)

Ändå ska ni få se en bar modell större som faktiskt finns på min ”kvarterskrog” som heter The Public. Som info kan jag även meddela att krogen har en bautastor Sportbar. Så vet ni det också.


Den här killen deltog i en svensexa i Benidorm. Här finns det inte så värst mycket som inte kan betecknas som bar.


Vad gäller sista bilden till ”Bar” så har jag tänkt till lite. Ni blev ju aningen överraskade igår, så jag kan ju göra ett nytt försök nu;-) Det första jag tänkte på när jag såg temat var nämligen en Bar mitzva, ceremonin där en judisk pojke uppnår sin religiösa myndighetsålder, vilket sker när han fyller 13 år. Killarna på bilden som är tagen i Tel Aviv har inte nått den åldern än, men om några år sedan så…


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera bidrag till temat hittar ni här.

PS. Tusen tack till alla som identifierade de roliga fåglarna jag la upp i gårdagens inlägg. Så duktiga ni är. Skäggdoppingar visste jag inte ens att de fanns, men tack vare er är jag aningen mera allmänbildad nu;-) DS.

20 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Exklusivt BP! Wonderful.
Underbart finurligt fångat tema, dock en aning svårt att ta till sig, eller jo. Såsom den bare mannen, haha. Pojkarna vet väl den utstakade vägen.

Ditte sa...

Vilket kreativt inlägg du fick till och med olika varianter av bar.
Baren, er kvartersbar/pub ser verkligen lovande ut. Ska vid tillfälle titta in.
Vad gäller mittenbilden hade mannen i alla fall vissa ädlare delar som passar in på bar.
Bar Mitzva känner jag ju till men den tolkningen kom inte alls upp i mina tankar.
Stor eloge här.

nalta norrland sa...

Bar - kunde ju betyda bära oxå, Du vet "Hon bar en väska", ett sånt där ord som betyder en massa olika, inte konstigt att de utrikesfödda tycker svenskan är krånglig.

Emma, Sol som sol? sa...

Ouch! Det kändes nog sedan att han var var!
Vilken fantastisk bar det var där, förresten.

Anki sa...

Kul och kreativt inlägg på veckans ord ... han ser läskig ut den där nästan nakne clownen!

Svar: Man vet nog inte riktigt säkert varför en del grottor kallas kyrkor - kanske var de en tillflyktsort under ofredstider ... eller sp var det bara att den har en stor grottsal.

Annette sa...

Apropå Harry Hole, har du sett det här: https://www.bokus.com/bok/9789100179076/kniv/

Ama de casa sa...

Härlig tolkning igen! :-)

Tur för den där killen att han fick ha masken på sig. Ja, ifall han tänkte fortsätta hålla till i Benidorm, alltså ;-) Såg ut som det skulle kunna svida rejält dan efter om han inte fick svida om inom kort då när kortet togs :-D

Undrar om den minsta grabben möjligen har en tand som är lös? :-)

"LillaSyster" sa...

Man kan nästan ta killen för att spela med i Kejsarens nya kläder....Måste ha känts hemskt att gå runt i den där utstyrseln.
Du fick till många bra tolkningar på temat. Ha en solig eftermiddag, själv ska jag vidare till nästa uppdrag.

Beppan sa...

Det var tre helt skilda tolkningar! Kluriga var och en på sitt sätt.
Och så fick jag lära mig ngt nytt igen. Bar mitzva har jag ju hört talas om men inte haft närmare koll på. flickor ett år tidigare än pojkar. Helt rätt med tanke på mognad....
Snyggt tolkat och fotat!

Paula sa...

Fyndigt fyndigt BP! Jag tänkte faktiskt också på bar mitzva, men hade inget foto som passade. Den stackars blivande maken han lär inte kunna sitta på den röda rumpan på ett tag, ojoj. Och första bilden var ju för maffig, nästan så man blir bländad av allt guld som glimmar, till o med så jag nästan inte såg alla intressanta spritflaskor där i mitten!

Christian sa...

Tycker att clownen vid stranden bjuder på en hel del "bart", fast inte är det vackert inte...

Violen sa...

Fyndigt! Omväxlande! Lite lärorikt!
Skrattar lite för mig själv. För något år sedan gick en killa genom Nyköpings centrum i det närmaste näck och ganska rund under fötterna. Undrar hur det känns dagen efter, kanske inte så kul. Men allt kan tydligen hända när det är svensexa.
Glad Påsk!

amo sin blogg sa...

Super tolkning på fleire måtar.

KajsaLisa sa...

Bar Mitziva hade jag ingen koll på, tror han på svensexan får ligga överst på bröllopsnatten. Snacka om röd rygg, gör nästan ont att titta på. Baren i första bilden var fantastisk.

Helén sa...

Fyndig tolkning av temat men jag kan inte låta bli att tycka synd om den den nästan bare mannen, speciellt för den illröda ryggen :-). Tur han fick ha mask på så blir inte skämsfaktorn lika stor.

Carita Liljendahl sa...

Nej men himmel så mannen/clownen ser ut :-D
Jag blev borta från Veckans ord, då det var stora problem med InLinkz och jag ville inte logga in mig via Facebook för att få vara med.
Men kollar ibland andras bidrag!

Stare Ström sa...

Originell tolkning, den sista! Glad påsk!

Jessica sa...

Bar Mitzvah var klurigt, kred för den!

byblixtra sa...

Annorlunda och klurigt!
Så påpassligt av dig att ta ett foto på mannen som var på svensexa. Tur att han bar mask för sin egen skull. :-)

Vilt og vakkert sa...

Heisann, ja baken bar, det tenkte jeg på også, men hadde ikke noe bilde som du. Dette var jo helt toppers. Ikke ante jeg at jødenes seremoni heter Bar mitzva,. Mye å lære med å være med på slike utfordringer!
Veldig bra tolka!