söndag 21 april 2019

Skyltsöndag #206 med skratt

Den här Påskdagen kan jag lätt kombinera mitt bidrag till Skyltsöndag med Orsakullans tema. Hon vill nämligen veta när jag skrattade senast. Det sistnämnda gjorde jag faktiskt några gånger idag, men det finns inga bildbevis. Däremot skrattade jag som alltid gott när jag förberedde den här Skyltsöndagen. Enjoy!


Hemglass tråkiga vans hörs och syns ganska ofta norr om Stockholm. Den här glassbilen däremot är helt ny för mig. Rolig och fyndig reklam.


Här skrattade jag gott. Ja, inte åt skyltarna, men om ni tittar noggrant så ser ni att den här övergången från Roslagsbanan inte leder till en väg utan till ett enda hus. Det har jag faktiskt aldrig sett… heller.


Veckans höjdare 1: Det var maken som upptäckte den här texten på sin kaffekopp i veckan. Han brukar inte vara så förtjust i när man leker med hans modersmål, men den här gången skrattade han gott.


Veckans höjdare 2: Det här är en gul Ferrari som ni ser. Helt bortsett ifrån att Ferrari bilar borde vara röda enligt mig så står den parkerad på Mediamarkts parkeringsplats vid varuutlämningen. Tyckte det var en kulturkrock på något sätt, så jag väntade några minuter för att kolla vad den rika ägaren hade köpt för något. (Jag vet att "curiosity kills the cat.) Fick aldrig ett svar på min undran, så jag utgår ifrån att ägaren till bilen inte hittade någon ”vanlig” parkeringsruta där hans dyrgrip kanske kunde fått en buckla…


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

Det är Orsakullan som uppfunnit den roliga utmaningen ”April 30 dagar”.

16 kommentarer:

Susjos sa...

Härliga skyltar hos dej som vanligt!
Den nya glassbilen var cool, är verkligen trött på ljudet av "hemglassbilen"!
Lustig övergång till huset, men de ska ju också kunna komma hem så...
Kul text på koppen, och ferrarin var snygg, fast visst ska den vara röd!
HA en bra kväll!
Jag slipper cykla ikväll, för nu är maken hemma från jobbet och har jobbat färdigt sin helg, men jag har en natt till att göra!

Geddfish ♥ sa...

Glassbilen var väl rolig anno dazumal. Nu låter den bara hemsk. Kanske denna låter klingande? Verkar passa veganer.
Varningen för tåg verkar vara viktig, iom att det finns en bit väg in till huset, som nästan nuddar järnvägen, så tycker jag.
Ferrarin ska självklart vara röd!!! Hihi.

byblixtra sa...

Har du kollat glassbilens registreringsskylt? YEE :-) Två flugor i en smäll där. :-D

Det var en originell infart till huset, spännande varje gång de ska ut eller hem. Soptunnan verkar de också få dra över järnvägsspåret. :-)

Roligt text i koppen. Och den påskgula Ferrarin. Man kan ju få för sig att de säljs på Media Markt numera. ;-)

nalta norrland sa...

Infarten till huset över järnvägsspåret kändes onekligen som ett dåligt skämt ;-) med tanke på hur ofta tågen går där i 08a land borde de ha risktillägg...

Den gula Ferrarin YES, BÄSTA BÄSTA BÄSTA så jäkla fin.

Kopptexten :D engelskan går att sno ihop å trixa till på olika vis :)

Paula sa...

Hej, här var det för en lantis helt otippade grejer,. Har man sett en Ferrari? Nä inte på år och dar, men den var ju iaf påskgul! Glassbilen, jag gapar, men kanske har ni storstadsbor kommit så långt att det går att ha ett företag med veganglass igång...
Ordvitsen med bönor gillades, när väl polletten trillade ner! Sol har du väl också fått sittande en stund på balkongen med en påsk-krim i handen?

Emma, Sol som sol? sa...

Jag ÄLSKAR när man leker med språk och ord, jättesöt liten text där i koppen!

Ditte sa...

Här var det muntert denna påskdag! Tack för det, för i Torre har det ösregnat hela dagen idag också så jag behövde verkligen piggas upp. Stort tack!
Första fnisset kom vid glassbilen. Har aldrig sett denna reklam. Det går framåt även för glassbilarnas budskap.
Bild två med huset på andra sidan Roslagsbanan är unikt. Kul!
Höjdare 1, gav mig också ett skratt.
Sedan höjdare 2, en gul Ferrari passar ju perfekt i påsktider. Men visst hade bilen kanske till jul varit röd. Undrade också hur den skulle te sig i orange eller limegrönt. Kanske var det varuhuschefen för Media Markt som hade sin parkering här.
Tack för en toppenskyltning! Och fylld av humor. Gillas!

Klimakteriehäxan sa...

Där fick jag en ny användning av ordet "scoop"! Härliga skyltar rakt igenom, synd att du inte fick span på Ferrari-chauffören ...

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Haha den där glassbilen var sannerligen fyndig :D. Det där gillar jag, vilken kul grej att lägga fokus på :D. Sen vägen där vid banan till huset, riktigt intressant har heller aldrig sett sådant. Nästan så att de i huset borde haft en egen perrong ;)

KajsaLisa sa...

Det tog ett tag innan jag begrep koppen, inte illa att ha en egen järnvägskorsning. Med tanke på vad en Ferarri kostar så hade han nog inte råd med att köpa något där, kanske bara var glad för en gratis p-plats.
Länkar upp nu.

Anki sa...

Glassbilen var riktigt snygg ... jag har varken hört eller sett någon glassbil på år och dar! Ingen Ferrari heller förresten - snyggt och passande med en gul till påsk!
kul ordlek i koppen :)

Svar: Jag har inte köpt något för vinsten än, men det blir nog nya lotter ändå :)
Då har ni mycket sämre potatis i Täby än vi har här ... jag tycker den fortfarande är helt OK.

Ama de casa sa...

Haha! Många fyndiga skyltar här :-)

Det där huset låg nog där före järnvägen skulle jag tro. En gissning bara :-)

Kanske Ferrariägaren hade lackat om bilen påsken till ära? ;-) Jag håller med dig - Ferrarisar SKA vara röda. Hoppas han åtgärdar det när påsken tar slut. Har man råd med en Ferrari så har man nog råd att lacka om den också :-)

Anni sa...

Så läckert med egen järnvägsövergång, det är ju därför soptunnan står där också. Husägaren får väl köra över tunnan när det är dags för tömning så sopgubbarna slipper korsa spåret.

Visst ska Ferrari vara röd - det är liksom självklart! Gula bilar är ganska udda. Och hemskt fula.

Svar - att det var varmt på dagarna hjälper ju inte plantorna om det är minus 8 en natt. Då dör de knall fall.
Och ja, klart att jag ska gå på match, imorgon i Globen! :-)

Åke sa...

Ja här var det mycket skratt, vet inte vem som var roligast... men Ferrari ägaren trot jag inte handlar där. Tippar mer att det lutar på åt HiFi klubben. Jag skulle aldrig ha parkerat där. Och vart ska denne lasta prylarna? Färgen saknar lite betydelse... kan vara kul att vara udda också. Glassbilen förstår jag mig inte på... varför starta ett nytt bolag? Men en rolig skyltning som passar båda teman, jag har försökt det andra men får inte till det.

Carita Liljendahl sa...

Kaffekoppen var ju kul!
Och vägen till huset ännu kuligare :-)
Klart att man måste kunna komma hem!

Christian sa...

Min kommentar igår försvann visst....buuuuuu :(
Jag som språklärare gillar de mesta ordlekar förutom riktigt dåliga Göteborgsvitsar.
En egen järnvägsövergång är inte illa ...
Gul Ferrari..... synd du aldrig hann se ägaren :(