onsdag 12 september 2018

Exotiskt värre

Ibland gäller det att vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt, och det lyckades jag med både igår och idag faktiskt.

”Vild” papegoja
När såg ni senast en papegoja uppe i ett träd?! Alltså jag menar inte i Malaysia eller på Borneo utan i Sverige. Aldrig skulle jag gissa. Det ska jag dock genast ändra på;-) Varsågoda, här kommer två bildbevis från gårdagen. Papegojan satt däruppe i trädet och ”skrek”, dock konstigt nog inte på hjälp. Det visade sig nämligen att den kunde flyga i en rasande fart. En dam berättade att fågeln brukar få lämna sin bur i området för att utforska omgivningen. Å japp, precis som brevduvor så hittar den hem varje gång. Ganska kul och inte minst exotiskt tycker jag.

Endast två av de 15(!) kort jag tog blev någorlunda användbart. Det här är ettan, där papegojan är väl kamouflerad.


Den här bilden är jag väldigt nöjd med. Fågel satt ju aldrig still, men här ser man åtminstone att det är en papegoja;-)

En rolig blandning
Den här kvinnan är lite halvexotisk hon med tycker jag. Å nej, jag hittade henne inte på Söder utan på busshållplatsen vid Mörby Centrum. Kombon leopardkappa, ”hjärtliga” byxor samt det fräckt färgade håret fick mig att le stort! Gillar när folk vågar stå ut.


PS. Efter två regniga dagar var det riktigt fint väder idag igen, bortsett från stormvindarna då. Har en känsla av att orkanen Florence som hotar North och South Carolina i USA ligger på träningsläger i stor-Stockholm;-) DS.

15 kommentarer:

nalta norrland sa...

Har aldrig träffat på nån papegoja häromkring men dock undulat, räknas det tro som exotisk fågelskådning ;-)

Leopard verkar vara rysligt inne... då vi var in på en affär i lördags fanns det leopardkläder... men nix jag har inte tillräckligt mycket klös eller morr i mig för sånna kläder ;-)

Ditte sa...

Här var det då exotiskt idag. Kul med gojan och du fick till en jättefin bild i nr 2. Men jag såg gojan även i första bilden. Kul att den får ut och lufta sig och att den sen komme rhem igen. Många papegojor är ju vingklippta öfr att de inte ska flyga iväg.
Den roliga blandningen hade helt klart kunnat vara här på Söder. Här är det månnga som vågar sticka ut. Inte direkt "mainstream".
Rejäl blåst med en del sol gjorde att jag blåset runt här i hemmatrakterna. Trevligt det också.

Paula sa...

Underbar tant, hjärtan och leoparden och ränder i huvudet, gillas starkt! Jag må vara en blek kopia jämförelsevis men jag sticker nog också ut här på byn med grälla färger och haremsbyxor och tofsar i håret.,..
Papegojan var häftig, jag är livrädd för fåglar, men på avstånd är dom läckra. Lite hårrufs i blåsten, hihi. Gick ut idag med en tom shoppingvagn, du vet, en dra-maten-vagn på väg till affären. Den lyfte! Plötsligt höll jag i handtaget o vagnen svävade i luften i blåsten!Nästan som Mary Poppins, fast jag hade ju inget paraply

Klimakteriehäxan sa...

Kul pippi! och kul tant också förresten!

Annette sa...

Det är ju en gulpannad Amazonpapegoja! ❤️ Så fin! Härligt att den får komma ut ur sin bur och flyga fritt. Hoppas den aktar sig för rovfåglar bara. Leopardmönstrat är inte riktigt min grej, men min farmor älskade det mönstret på kläder :)

Susjos sa...

Otroligt att papegojan flyger fritt, och flyger tillbaka till sitt "hem"! Min systers undulat råkade flyga ut genom balkongen nyligen, den har dock inte kommit tillbaka!
Cool dam måste jag säga!
Och ja, vilket blåsväder det varit idag! Hua...men det funkade att cykla till och från jobbet i alla fall.
Å tack för tipset om Cliff Barnes, hoppar över att gå dit just nu med andra ord!

KajsaLisa sa...

Hon såg verkligen cool ut och en papegoja som ler i en naturlig tillvaro i Täby var häftigt. Hon i mitten är rockgitarristen och glöm inte att det är .....Torsdag i morgon.

Anki sa...

Kul med amazonpapegojan som får ge sig ut på egna små flygturer :) Det brukade vår nymfparakit göra också ... och återkom alltid till sin bur efter ett tag i frihet.
Häftig dam med häftig klädsel - inget jag skulle välja, men kul att se andra som är mycket modigare än vad jag någonsin skulle vara!

Anki sa...

Jag igen ... var lite snabb på knappen, men jag vill säga att jag tycker du lyckades väldigt bra med papegojbilden - snyggt jobbat! Sen ett litet tips - jag vet ju att du gillar rost - titta in här: https://baraenbildavmig.wordpress.com/2018/09/12/blatt-vatt-och-rost/

Ama de casa sa...

Ser ut att vara en gulpannad amazonpapegoja på gränsen till gulhuvad. Coolt att en sån är ute och flaxar runt.

Här ser vi ofta papegojor i träden, vilda såna som verkligen ger sig till känna med sitt tjatter. Jag gillar dom! :-)

Kvinnan där var verkligen ett riktigt mönsterexemplar :-D

Steve sa...

Även papegojor behöver avbrott i vardagslunken.
Nog stack hon ut allt, kvinnan i Mörby centrum.

Biggeros sa...

Så trevlig överraskning att få se ögonen på en papegoja!! En fin sådan och den smälter in i omgivningen 🤗
Tänk så roligt att se människor sticka ut från mängden. En fröjd för ögat!!

FREEDOMtravel sa...

Oj, det var verkligen vilt och exotiskt i detta inlägg!!! Fin bild på papegojan, men var hör den hemma ...?

Mias Mix sa...

Oj vad förvånad jag skulle bli om jag hittade en papegoja i ett träd här hemma. I Costa Rica fanns det massor. Kul att du fick så pass bra bild på den. Och visst är det härligt när folk vågar klä sig precis som de vill!

Eva Trillian sa...

Färgstarka varelser att bli glad av :)