söndag 16 september 2018

Skyltsöndag #175

(Sen-)sommaren ger sig inte. Det har ni väl alla märkt, åtminstone ni som bor på södra halvan av vårt avlånga land. Idag var det en helt ljuvligt solig dag. Termometern visade visserligen bara 16,4 grader, men ni kan ju tänka er hur underbart varmt det var på balkongen. Men nu ska ju det här inlägget inte handla om vädret utan om skyltar jag fotat under veckan. Tänkte bara skylta lite med vårt fina väder;-) Enjoy!


På en papperskorg vid Odenplan. Någon som känner sig sugen? Definitivt värt att skicka iväg ett mejl. Kul att killen även påpekade rätt stavning av mejladressen.


Blodsockerfallsakutbilen har bytt ägare. Å Ryska Posten Skafferi har valt att endast köra ut frukt med mera i elbilar, som dessutom är läckert limegröna. Nu står bilen olyckligt parkerad framför ett apotek, men ändå;-)


Inte kan man låta bli att studsa till här. En snabbtitt förde mina tankar till ett fotbolls-/ ishockeylag, men även till en amerikansk polisbricka. Men nej, den här ovanligt kreativa och iögonfallande skylten tillhör ett måleri i Sundbyberg. Bra där!


Veckans höjdare. Visst kunde min första skylt kvalat in som veckans bästa, men jag bestämde ändå att den här var snäppet vassare. Klart man behöver en Audi Quattro Allroad SUV om man vill utföra jobben som åsnor fortfarande gör i bergen i fattiga länder. Man kan ju alltid träna med gupparna vid infarten till Täby Centrums parkeringsgarage. Alternativt har bilen en åsna ombord. Hoppas bara att det inte är föraren;-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

16 kommentarer:

Marina sa...

Den där Richard skulle man kanske ta kontakt med...då kanske jag inte behöver springa runt i det där hjulet mer ;)

Åke sa...

Klart man måste kolla in den där Rickard!!! Hoppas du får % :) Miljöbilen är fin och bra... kanske... Den där sista är verkligen en miljöbil: Ja man kommer mycket långt ut i terrängen med 4W drivning ;)

Ama de casa sa...

Du har väl både ringt och mejlat? :-)

Gillar åsnan. Vi har den traditionella tjuren bak på vår bil, men när vi byter till RAV-en så får det nog bli en åsna - för det är i grund och botten ett dumt byte... (Nej, vi har inte tänkt byta, vi är väl inga åsnor heller? ;-) )

Det jag studsade till över när det gällde måleriskylten var att dom hade lyckats sno åt sig FB-namnet. Det går nog inte idag :-)

Johanna sa...

Ja Stockholm bjöd verkligen på fint väder :) Tack för det. Vi gick en lång runda efter hotellfrukosten i förmiddags! :)

Du bara måste maila snubben, för jag blev fett nyfiken på det, hur man nu ens kan tjäna så mycket på ett samtal.... :)

Gillade verkligen skylten för företaget, mycket kul och väl tänkt :)

Bilden från sthlmsinlägget är dock inte tagen nu när jag var där, för när solen gick ner, satt jag och frossa i ett gott vin och god mat :)

Ditte sa...

Härlig skyltning och med mycket humor. Tackar för det! Alla skyltarna var bra men favoriten blev den sista och första. Funderade på att nappa på första skyltens budskap, men något säger mig att det är lite oklart här. Sista skylten är ju helt klar. Reparationsskylten från Sumpan var pigg och hamnade också i tankarna på hockey, fotboll eller en sheriff i USA. Kul med nymodigheter på Ryska Posten och färgen gillas också.

KajsaLisa sa...

Heder åt Ryska Posten som inte särskriver. Jag misstänker att han vill köpa ett svart hyreskontrakt någonstans runt Odenplan, fyndigt men tråkigt att bostadsbristen skapar sånt här.(Men jag kan ju ha fel, nej jag har inte ringt och testat). Audiägare, tja hittills har jag aldrig blivit omkörd av en åsna på insidan på Essingeleden som sen hoppat ut framför mig utan att använda blinkers.

Susjos sa...

Haha, underbara skyltar, den första är ju helt galet bra! Kanske det är som KajsaLisa skriver, nån som söker bostad!
Gillar fruktbilen mycket! Fick höra att vårt fruktbud på jobbet har gått i konkurs, så nu får vi ingen frukt förrän vi har flyttat till NKS, vad e det för sätt? Vi behöver frukt NU på jobbet!

Kram och trevlig kväll! Å visst var det helt fantastiskt på balkongen idag, jag satt i solen och njöt!!! Lite kyligare blev det på kvällen när jag gick ut i för lite kläder och joggade!

Paula sa...

Helt underbara skyltar. Vem vill inte bli en halv miljon rikare? Undrar hur mycket man ska luras för att nå upp till det beloppet? Kanske får man lov att sälja sin svärmor eller mamma eller nåt...
Blodtrycksfallsbilen var så söt, o färgen sticker ut i vimlet. O åsnan då, där står den o skriar och undrar varför bilen går så tyst...

Angående vattenhästen, så kallas vattenpåfyllningsanläggningen för tåg, vi hade en smalspårig järnväg som gick förbi där. Ha det så trevligt, nog såg det lite tomt ut nedanför scenen...

Klimakteriehäxan sa...

Ett samtal, en halv miljon. Vem kan motstå? Skulle vara jag då. Och du.

nalta norrland sa...

Go morgon, bästa skyltningen... gillar dem alla men mest Sundbybergs Måleri :)

Tänk vilken tur jag kan spä på Dina fördomar om Norrland ;-)
Men Du allvarligt, dricker Ni icke kaffe i 08a land då Ni träffas?

Anni sa...

En halv miljon på ett samtal? Nog får det en att undra vad man ska göra under det samtalet.
Målerifirmans logga var verkligen iögonenfallande. Kul grej!

Sedan har jag läst tillbaka i alla dina inlägg som jag missat, läst om dansuppvisningen som inte var i paritet med reklamen för den, läst om Putin som onekligen verkar vara en kul figur - i alla fall just denna Putin (tänk att du fick en så bra bild på honom!), läst om ledsna ballonger och döda fiskar samt sett fram emot att få se dig i leopardmönstrad jacka och hjärtiga byxor (plus morotshår!). Kom igen BP, visst har du en liten längtan efter den klädseln? :-D Eller kanske en dirndl? Jag såg också lederhosen på Lidl, men tänk att maken inte ville ha några ...
Bilden på vallokalen är verkligen en höjdare - jämför den med bilder man få se från länder där medborgarna står i långa, långa köer för att få rösta. Inte kunde man tro att röstdeltagandet låg på 87 procent när man såg din bild!

Anki sa...

Bra betalt för ett samtal ... undrar vad det är för hake ?
En toppenskyltning som alltid!
Tack för att du håller igång Skyltsöndag ... och tack för dina kommentarer som alltid får mig bli glad! :)

Christian Lehmann Gisler sa...

Finurliga bilder som vanligt, den första måste ju vara en rejäl blåsning, ingen som går på den väl....
Den limegröna bilen är bäst, både färgen och texten, inte minst med tanke på att reklam ju helst ska vara kort & klatschig och här har du ett namn på 7 stavelser... :)

Susanne sa...

Hahaha, kanske dags att byta jobb, känns ju seriöst eller Not

Carita Liljendahl sa...

För bra för att vara sant? 500 000 på ETT samtal?
Då ÄR det för bra för att vara sant :-)
Men kul skyltbidrag!

byblixtra sa...

Gillar åsnan på bilen. :-) Å, så limegröna bilden förstås!
Jag är med på veckans skyltsöndag. Titta gärna in. :-)