måndag 10 september 2018

Glad måndag

Det vete f*n om det här var en glad måndag med tanke på gårdagens valresultat och dagens efterföljande politiska kaos som tidningarna gottar sig i. Till och med vädergudarna var och fortfarande är på dåligt humör. Första gången på bra mycket länge som solen inte visade sig alls här i Täby. De blåste hårda (höger-)vindar, och himlen fick till och med några gråtattacker. Dessa uppskattades dock säkert av alla svampälskare. Just nu storgråter himlen och svampentusiasterna blir ännu gladare:-)

Helgplock
Alltså behövs det några goda skratt och en ganska surrealistisk bild för att höja humöret en aning tycker jag. Mina bidrag till ”Glad måndag” är ett äkta helgplock. Enjoy!


En sak som Lidl nog aldrig lär sig – lederhosen går inte att kränga i Sverige till vanligt folk, trots stundande Oktoberfesttider. Dirndlar fanns det också. Men om den tyska ambassaden har några anställda från Bayern så blir dom säkert glada och Lidl säljer kanske ett och annat par.


Pratade med Fadi idag. Han berättade att han inte bara fick vända hem till bageriet en gång utan två gånger under lördagens Food Market vid Täby Galopp. Han sålde slut på allt. När jag tog bilden var det utplockat efter första påfyllning. Han och jag var hur glada som helst över säljsuccén.


”Prata över huvudet på barnen” sätts i ett helt annat perspektiv här;-)


I alla år har vår vallokal varit i en skola. I år var första gången maken och jag la våra röster i en nybyggd idrottshall. Klockan 16:00 stod väljarna inte i kö precis, men 86,9 procent av Täbys invånare röstade. Godkänt anser jag. Stämningen i bilden är lite surrealistisk tycker jag, riktigt läcker.


Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

18 kommentarer:

Steve sa...

T o m vallokalen är övervägande blå i Täby. Och så ett inslag av din favvofärgg.

Johanna sa...

haha ja kanske kanske någon dag de säljer ett par? :)

-härligt det gick så bra för dem och sälja på matmarknanden, men färska bröd är ju så gott! :)

Föräldrarna verkar mycket intresserade av sitt barn och av varandra....

Det komiska är med regskyltarna är att den första bilen såg vi på väg till Ystad och bilen med älg kudden såg vi när kom till ystad och parkera bilden, jag garva ihjäl mig... och den i mitten såg jag på jobbet och kom tänka på de andra jag hade sparat i arkivet för tillfälle :)

Ditte sa...

PÅ Söder var det fint till en bit in på efetrmiddagen och med hyfsat solsken. Men sen kom "tårarna" vid 17-tiden. Och efter gårdagens sorgliga soppa så kan det behövas viss munterhet. Tackar för det. Skrattade gott åt Lidls kampanj. Men försöka duger.
Kul att Fadi fick sålt så mycket . Gläds med honom och även de som fick smaka på hans bröd.
Blir lite beklämd när föräldrarna "talar" över huvudet på barnaen. Tänk att mobilerna är viktigare än barnen. Tycker ofta jag ser detta. Barnen vill ha uppmärksamhet med den ger föräldrar tämligen ofta till mobilen. Trist! Men jag gillar verkligen bilden som statuerar just uttrycket. Bra fångat!
Snygg gympasal! Och fint att så många röstade och hoppas dock att inte alla röstade på "brunskjortorna", SD. Bilden är läcker!! Verkligen!

nalta norrland sa...

Om valet finns det mycket att säga... men samtidigt är jag så jäkla trött på detta, så nej jag tänker inte säga något.

Kul att dem fick sälja så mycket,
det måste ju betyda att det smakade bra :)

Eva Trillian sa...

Det sägs ju att "allting går att sälja med mördande reklam" ... men lederhosen - där går kanske gränsen ;)
Sv: Skickade inte upp något dåligt väder till er, jag lovar - vi har det nämligen kvar här.- Det ni har är, således, ert alldeles egna ;)

Ama de casa sa...

Oooo... Undrar om dom säljer lederhosen här på Lidl också? Måste kolla idag - jag tror Anders skulle passa huuuur bra som helst i såna ;-)

Haha! Snyggt fångat perspektiv :-D

Riktigt bra valdeltagande där - eloge!

Anki sa...

Läcker bild från er vallokal!
Hoppas våra styrande klarar att fixa en regering utan att SD får för mycket inflytande!

Susanne sa...

Hahaha familjebilden är ju klockren ;)

KajsaLisa sa...

Tänk om dom satsar på tysk schlagermusik också :)
https://www.youtube.com/watch?v=fqvtLoKzP2c
Vetefan om jag inte föredrar byxorna :)

Monica sa...

Tycker synd om barnen när föräldrarna inte
kan låta bli mobilen i mina ögon riktiga losers
har sett barn som gråtit men i alla fall inte fått
någon uppmärksamhet.
Läcker vallokal och i Täby som här har inte sossarna
mycket att hämta dom blå styr och ställer utan stödpartier.
Tigerräkorna skulle jag inte tacka nej till, läcker bild på
pippin konstigt att den inte fick upp påsen dom brukar ju vara tusenkonstnärer när det gäller mat.
Jag missade Täby Park Food Market aldrig fel med färska
varor och kul med din bagare måste vara bra bröd.
Vilka läckra gamla bilar synd man inte lärde sej att meka när
man var yngre då kunde man ha åkt omkring och glassat i en
jänkare nu.
Ha det bra :-)

Christian Lehmann Gisler sa...

Fin hall.
Kul att kunna köpa så gott bröd på nära håll.
Lederhosen....hmm, blev inga för mig heller, frugan var emot....
Pratar över huvudet på barnen var klart BÄST!

Johanna sa...

Ja förr ( nu är jag ingen förr i tiden förespråkare) men nu när politiken är som den är borde det köra lite mer som för, störst parti väljer statsminister punkt. Sen idag får man hitta vägar i sakfrågor där man tycker lika :) Sen får kanske några ge efter lite när någon annan bestämmer :)

Carita Liljendahl sa...

Näsbydals stenugnsbageri! Härligt! Jag älskar Täby!
Men jo, jag förstår, inte så mycket att vara glad för efter valresultatet...
Hoppas svenska partier kunde lära sig NÅT av Finlands... att samarbeta mer över partigränser, att inte vara så hårdnackat envisa och stirra på sin egen navel...

Paula sa...

Lederhosen i all ära, men jag läste idag att tyskarna själva nu reagerat på de osedvanligt öppna decoltagen som ingår i kvinnornas motsvarande mundering. Och nog så riktigt, det lämnar absolut inget över till fantasin, två stora apelsiner till allmän åsyn...
Hann tyvärr inte in på Lidl idag när jag var i stan, fick istället välja skoaffären. Sen gick bussen. Men jag gillar också idrottshallen, som dock ser folktom ut. Men väldigt välbonat golv i en obestämbar färg...

Susjos sa...

Verkligen en snygg vallokal!
Å bra valdeltagande i din kommun, måste kolla hur Solna gjorde?

Annette sa...

Aha, så det är därifrån du köper surdegsbröd :) Undrar om de gör det ordentligt, förmodligen gör de det bättre är surdegsbrödet i vanliga butiker i alla fall. Det surdegsbrödet smakar inte alls som det man bakar själv, så jag gissar att det inte jäst på rätt sätt och så innehåller det väl en massa tillsatser för att det skall hålla länge. Vallokalen du röstade i var betydligt pampigare än min vallokal. Jag förtidsröstade i ett bibliotek, och såg massor av böcker jag ville läsa ;) Men på valdagen kunde man rösta i församlingshemmet vid Gottröra kyrka. Inte så pampigt det heller, men gemytligt. I vår kommun var valdeltagandet 85,2%, en ökning från förra valet, vilket man kunde ana. S blev största parti med 26,3 % följt av M med 22,3 %. Alliansen fick majoritet, men jag har inte sett om resultatet är definitivt.

Klimakteriehäxan sa...

Jag skrattade gott åt Lidls österrikiska modesatsning ...

FREEDOMtravel sa...

Lederhosen har jag sett en hel del under den här resan, och sedan igen på Elmiamässans oktoberfest. Inte supersnygga direkt, men kanske ändå gladare än valresultatet ;)