torsdag 13 september 2018

Tråktorsdag

Jättekul att KajsaLisa kom ihåg att påminna mig om att det är dags för hennes fototema ”Tråktorsdag”. Så i stället för att länka upp i efterhand kan jag för en gångs skull bjuda er på dagsfärsk text och bilder från Solna respektive Täby. Enjoy!

Det var en strålande solig dag idag igen. Tråkigt bara att det fortsatte blåsa småspikar. Nu har ju orkanen utanför USAs östkust graderats ner till en tvåa tack och lov, men stormen verkar förlänga sitt ”träningsläger” här i stället. Egentligen drabbades maken och jag inte så värst av blåsten, då vi mest befann oss inomhus - men ändå.


Första ”utflykten” gick till Gamla Råsunda i Solna, där maken hade en tid hos tandhygienisten. Tandkliniken finns i ett magnifikt sekelskiftshus. Att där dekorera med olika blommor i plast/tyg är inte bara tråkigt utan borde vara förbjudet. Jag menar det tar väl längre tid att damma av blommorna än att vattna äkta växter.


Alltid tråkigt att ha ont. Den här skylten är till dig Åsa!


Kalaskompaniet i Täby Centrum (ungefär som Buttericks) blev nog ganska ledsen idag, när personalen upptäckte att en massa ballonger hade flugit iväg och fastnat i Täby Centrums tak. Här rök pengar, och ännu dyrare lär det bli att hyra en Skylift för att ta ned ”rymlingarna”. Tråkigt.


Å vilken av dessa fiskar tycker ni har tråkigast i sällskapet;-)


Det är KajsaLisa som är uppfinnaren av Tråktorsdag. Hoppas fler av er vill vara med!

14 kommentarer:

Johanna sa...

Här var det tråkigt värre, haha

Alla har vi nog varit elaka, jag med, men nu är jag snäll :) och du gissa helt rätt det är två flickor han leker med, 6 och 8år gamla, så lite äldre än honom.

Flickan på 8år, är mer uppfostrad så henne brukar det aldrig vara problem med, men hon på 6år, hon med "presenten" brukar gnälla så fort något går emot henne och ljuga lite fast jag sett vad som hänt....

Ama de casa sa...

Jag tycker blommorna var fina jag! Mycket finare än dom som brukar finnas ute på vår terrass... ;-)

Det är väl bara att vänta på att ballongerna dimper ner frivilligt - luften brukar gå ur så småningom. Minns hur ledsen jag blev när ballongerna flög iväg, det gjorde dom alltid. Utom när man fått såna där tråkballonger som satt fast i en metallpinne och bara innehöll vanlig luft. Det var förresten såna trista som jag delade ut när jag jobbade som ballongblåsare på Domus i tonåren. Ballongerna blåste vi upp med hjälp av en dammsugare där slangen hade flyttats till utblåset i bak. Haha! Tack för nostalgitrippen! :-D

Jag tycker att alla fiskarna ser ut att ha DÖtråkigt ;-)

Susjos sa...

Haha, fiskarna har det inte så livat!! Den i mitten verkar skitsur!!!
Så du/ni var i Solna idag, och jag i dina gamla "jobbhoods" vid Odenplan!

Klimakteriehäxan sa...

Vilken härlig fiskbild! De som har konstgjorda blommor dammar dem aldrig, tror jag. Brukar se väldgt sunkiga ut.

nalta norrland sa...

Tusen tack för länken :) å dubbelskoj då jag tänkte då jag såg bilden - innan jag hann läsa vad Du kommenterat under bilden - att YES sån där skylt borde ju jag ha :D

Plastblommor... värst är det när det dekoreras med plastblommor utomhus.

Fiskarna verkar ha dött av tristess ;-)

Ditte sa...

Konstgjorda blommor är verkligen trist och det oavsett veckodag. Och att ha ont är också tråkigt, Vad gäller ballongerna så är det ju också en trist historia. Vad gäller fiskarna så ser de ju verkligt tråkiga ut. Inte ett leende.
För egen del så är det ingen tråktorsdag. Är i den spanska sommarstugan och njuter ute på terrassen och det är +27. Helt ok.

Mias Mix sa...

Tråktorsdag - vilket roligt påhitt :) Svårt att tycka ditt inlägg är tråkigt. T.o.m. de fula fiskarna ser goda ut! Jag var i Stockholm idag och träffade Anni och Annette. Nästa gång får du hänga på!

KajsaLisa sa...

Plastblommor är praktiska om man är bortrest, dammar aldrig mina :) Regskylten kan ju inte vara kul ifall den stämmer. Det där taket är nog rätt högt, att dom inte tänkte på det.
Röstar på fisken längst till vänster, ser totalt uttråkad ut.

Steve sa...

Plastblommor är en styggelse i alla sammanhang. Om möjligt, än mera i ett sekelskifteshus.

Inte roligt att åka omkring och ha ONT hela tiden.

Fiskarna ser rätt slitna ut så dom måste ha partat hårt. Poolparty? Kanske det är dom som skickat partyballongerna upp i taket.

Anki sa...

De som hade den allra tråkigaste torsdagen var nog fiskarna! Ser ut som de har det dötråkigt!
Oäkta blommor i ett sekelskifteshus borde verkligen vara förbjudet!
Svar: visst var det bra att jag hade fel ... men hos mig råder fortfarande svampbrist! Hos Ingrid i Mjölby fanns det och i Kolmårdsskogarna, liksom i Vrinneviskogen i Norrköping ... men jag klagar inte längre, då svampabstinensen är borta :)

Johanna sa...

Ja idag, eller just nu skulle jag vilja påstå jag är kvitt min psykiska ohälsa. Och det är skönt och med de verktygen jag fått från kbtn hoppas jag att den alltid förbli kvitt.

Jag är med stolt över mig själv, och blir extra glad när andra säger att de är stolta över mig :) Jag kan nu njuta av och blogga fast jag är sjuk, för jag skiter i vad folk tycker haha

Carita Liljendahl sa...

Stormens träningsläger - hahaa - den var kul.
Fastän det inte är kul med riktiga värstingstormar så där annars.
Kul med bilder från TC, där tycks finnas fula fiskar också!
Tråktorsdagen har jag läst mycket om men ännu inte börjat ta del av själv, har fullt upp med skyltar, glada måndagar o andra teman :-)

Christian Lehmann Gisler sa...

Tänk att du hittade Lena P.H.:s bil..... :) LOL

Eva Trillian sa...

Vilken blandning :)
Christian satte ord på mina tankar kring reg-skylten :)