söndag 23 september 2018

Skyltsöndag #176

Måste medge att jag inte lyckades fullt ut med att lägga upp roliga skyltar den här veckan. Självklart kunde jag ha valt fler skyltar från besöket hos Mr Cake, men jag var ju inte så värst impad över utbudet. Och att göra reklam för ett ”kändisfik” där alla står i kö för att komma in kändes lite fel. Ja, ja, jag börjar (=är) gammal;-)
Istället lägger jag upp skyltar som är föga upphetsande, men de är åtminstone tagit under veckan;-) Enjoy!


Jag älskar graffiti och visst klotter. Men det här gillar jag inte. Bilden är tagen vid Hornstulls T-banestation, Ingen bra skyltning för Stockholm,,,


Café Bravo vid Liljeholmstorg har jag ju tjatat om hur mycket som helst här på bloggen. Den här listan med olika varianter av kaffe och te är ny. Undrar hur många sorter ni känner igen. Jag var lite ”lost” här om jag ska vara ärlig.


Nu kommer en ”mini-tråd”, som faktiskt är röd, om man har fantasi alltså. Färgade morötter. Jo, de är inte orange utan röda. Det är då en himla tur att jag inte gillar morötter. Å varför tänkte jag på färgat hår här;-)


Veckans höjdare: Kantareller är lika med skogens guld sägs det ju. Å om jag tittar på den här prisskylten så håller jag med. De kostar ju en förmögenhet, om de är från Sverige vill säga. De estländska kostar drygt hälften. Min favo svamp är karljohan, och enligt tidningarna kryllar det av denna svamp i 08-området. Men svampplockarna äter nog upp svampen själva och säljer den inte till min lokala ICA. Fullt förståeligt faktiskt. Observera att det inte är kantareller på bilden utan samma röda morötter som i föregående foto;-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

17 kommentarer:

Christian Lehmann Gisler sa...

Fattar inte heller mycket av alla kaffesorter, men du kan väl prova alla och skriva om det sen....

Åke sa...

Jag trodde det var en tvättbräda först... men färgade morötter!?!? Mina är orange då de kom ur backen idag...

KajsaLisa sa...

Kanske morötterna smakar kantarell, värt att pröva. Grafitti är konst och det där klottret faller inte under det begreppet.

Susjos sa...

Många kaffesorter var det på den skylten, nej jag är dålig på vad de alla är för något? Macchiato är väl i alla fall med några stänk mjölk på toppen?

Färgade morötter? Jo, det kanske finns vita och gula också förutom oranga?

Ha en trevlig kväll! Kram

Geddfish ♥ sa...

Jo, jag tycker skyltarna var upphetsande. Första var rejält ful och kaffesorterna rätt obegripliga (har stött på namnen, men hur osvenska som helst). Röda färgade morötter - hemskt. Svamppriset - horribelt.
Haha, en riktigt saftig skyltning ;)

Annette sa...

Vilket märkligt sätt att skylta på, men ärligt. Om man vill sälja mycket fungerar det nog bättre att skriva vad priset per hekto är, än kilopriset på 329 kronor! Kilopriset brukar stå i liten, liten stil under exempelvis priset per ask med svamp.

Intressant att du inte gillade Mr Cake, själv var jag mer än nöjd. Jag åt visserligen bara deras overnight oats, alltså havregrynsgröt, och falafelsallad, och så cappuccino förstås. Allt det var gott. Och trängsel hann det inte bli eftersom vi var där redan vid tio på förmiddagen. Jag vill tillbaka, och då skall jag prova den där äppelkakan som din man åt, eller en sockrad kringla, eller en marängpaj, eller...

nalta norrland sa...

Kantarellmorötter en produkt från 08a land :)

Morötter finns i flera olika färger/sorter har jag lärt mig... men dem jag äter är orange - morotsfärgade ;-)

Kaffet... tror icke vi inte har lika många valmöjligheter häromkring,
ännu en 08a grej :)

Min bekantning som var till Mr Cake i somras var ju helt lyrisk över allt gott.

Nu har jag gjort en av de saker Du föreslog... en kostrådgivare på nätet, jag har lite problem med online läkare, men går inte halsontet över så ktyper jag snart till närmaste psykakut.

Ditte sa...

vet ju att du skrivit om café Bravo några gånger tidigare och några dagar innan jag åkte hit passerade jag där. Men då blev det inget besök. Ska få till det vid annat tillfälle. Vad gäller utbudet av dryck är det ungefär 2/3 jag känner igen . Men när jag kommer dit ska jag välja något jag inte har en aning om vad det är. Kul skylt är det. Och varför färgade morötter... Ja, något ska man fundera på.
Vad gäller kantarellerna har jag som konsument inte en susning om de är svenska, polska eller estniska. Skulle vid ett blindtest inte kunna skilja dem åt- Kalle Johan tycker jag också om men kanske finns de på Hötorget. Tror inte de är så vanliga i de lokala ICA butikerna.
Tycker du fick till en bra skyltning och utan att ha med Mr Cake efetrsom du inte var helsåld på stället.
Håller helt med att första skylten med klottret inte bidrar till något att vila ögonen på. Men dessa finns ju också. Tyvärr.

nalta norrland sa...

svar Nu är jag väl dum men jag fattar inte, Stina Jackson s bok Silvervägen är väl skriven på svenska som originalspråk?
Stina Jackson är svenska... uppvuxen typ Skellefteå.
Du får gärna förklara för mig hur Du menade med att Du vill läsa den på engelska... kanske begriper jag då ;-)

Ama de casa sa...

Sånt där klotter gillas absolut inte! Finns tyvärr alltför mycket av den varan överallt...

Varför i allsindar färgar man morötter? Jag tror att det var en avledningsmanöver för att lura oss morotshatare. Och ifall den nu inte funkade försöker dom inbilla oss att det är kantareller? Elaka människor... Men den lätta går vi inte på :-D

Härlig skyltning!

Emma, Sol som sol? sa...

Morötter finns i alla möjliga kolörer numer. Kolla här hos fröfirman Impecta till exempel:
https://www.impecta.se/sv/artiklar/froer/gronsaker/rotfrukter/morot/index.html

Kaffelistan är ju lite intressant egentligen. Tänk hur många varianter det finns att tillreda det hela. Helt "vanligt kaffe", ska det vara första varianten då? Det närmaste man kan komma det i Spanien är Americano, tror jag. Själv tar jag och mannen min café con leche men det finns inte på listan.

Susanne sa...

Ojjj, det var en hel del kaffesorter jag inte kände till.

byblixtra sa...

Hm..ser att jag la in min länk på fel inlägg. Den ska ju vara här. :-)

Mias Mix sa...

Vem vill ha färgade morötter idag när allt ska vara så naturligt som möjligt. Kantareller har jag plockat ett par liter. Kunde bli rik om jag sålde dem men min man och son äter så gärna upp allt:) Men finns ju bara en bråkdel jämfört med förra året.
Så det var kö in till Mr Cake. Det var det inte när vi var där. Trist...

Anki sa...

Sent omsider, jag vet, men jag har haft ett jäkla strul med internet ... nu har vi fått en ny router, så jag hoppas det ska funka bättre.
inte många kaffealternativ jag kände igen, men lite nyfiken blir jag - skulle vara kul att testa någon gång :)
Karljohan är det urdåligt med här i år - i alla fall i "mina" skogar ... och kantareller med för den delen. Verkar fullkomligt onödigt med färgade morötter - vad är det för fel på orange?
Skyltarna hos mig kom från köpcentret Maxihuset ...

Paula sa...

Färgade morötter!!! Varför??? Vad är det för fel på morotsfärgat??? Det var det dummaste jag sett, haha...o inte var dom billiga heller! Däremot kan jag skratta gott varje gång jag stoppar i mig svamp, där känner jag mig så rik! Dagens skörd en kalle och ett gäng trattisar på eftermiddagens tur.
Jag går helt bet på kaffesorterna, jag hade fått betala 28,- tack o lov det billigaste, för en eko-kaffe. Latte är dyrt, huvaligen, tur jag inte gillar varken det eller capucchino. De andra sorterna är grekiska, nej förlåt japanska och vietnamesiska o italienska o amerikanska. Och vad är Chemex, det låter varken miljövänligt, eko eller naturligt...hahahaha

Husbilen-Ellen sa...

Färgade morötter har inte nått oss i landsorten, så vi fortsätter med de vanliga!Kantareller har jag inte sett några i år. Var väl alldeles för torrt. Kan nog bli trattisar, men då är vi inte här.