tisdag 25 september 2018

Weekly photo challenge: Vecka 39 – ”Nyckel"

När jag tittade på veckans tema i söndags visste jag direkt vilka bilder jag skulle ta. Men döm av min förvåning när jag kikade in hos andra bloggare som la upp sina foton redan igår. Fantastiska tolkningar, djupsinniga och verkligen genomtänkta bidrag. Då skämdes ja nästan över mitt simpla tänk. Tror att många av er kommer att skratta gott – gick inte precis över ån efter vatten om man säger så;-) Men som sagt jag skämdes en aning här och bestämde mig för att lägga upp en annorlunda arkivbild också.

Så enkelt var det!


Nyckelskomakaren må vara ett nytt yrke men innehåller ordet ”nyckel”. Check! Nyckelskomakaren har alltid funnits i Täby Centrum, men har nyligen flyttat till en riktigt påkostad och chic lokal enligt mig. Perfekt läge mittemot Hemköp och ICA. Check!Sedan zoomade jag in lite och tog några bilder av roliga nycklar. Check! Vågade inte gå in i butiken, då jag vet att ägaren visst låter mig fota nycklarna, vilket jag gjort några gånger förut, men i gengäld vill han att jag köper nåt. Behövde dock varken nycklar, skosnören eller skoinlägg igår.


Ja, och här kommer då mitt nyckelbidrag som inte är genomtänkt heller. Men den som gjutit in nycklarna på plattorna vid Svampen på Stureplan hade säkert en baktanke;-)


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera bidrag med godis hittar ni här.


23 kommentarer:

Vilt og vakkert sa...

Heisann, synes idéen om å pynte betonghella med gamle, unyttige nøkler, er go´ jeg!. Men støperen kunne jo ha laga et fantasifullt mønster ... i det minste!
Nøkkelskomaker-tittelen har jeg aldri hørt om før, men det er jo en kjent sak at skomakere sliper nøkler også, i ale fall her i by´n!
Morsomt bidrag, god med litt humor i en grå hverdag! Ha ei gøyal uke ;:OD)

byblixtra sa...

Här fanns ännu fler färgglada nycklar och det gör dem ju lättare att hitta i exempelvis väskan. :-) Men jag gillar nog ändå bäst betongplattan vid Svampen på Stureplan. Gissar att en och annan förbipasserande har böjt sig ner för att plocka upp dem. ;-) Ser även att några har försvunnit under årens lopp, väder och vind och kanske fötter har nött bort dem?

Emma, Sol som sol? sa...

Sista bilden är ju underbar! Undrar vart de urplockade nycklarna tagit vägen? Kanske bara fastnat i en gatsoparmaskin ... Äsch, det vore ju trist. Nej, de har säkert plockats upp av någon som ville ha något speciellt, ett minne från platsen där de möttes!

Ja, jo ... det lät trevligare!

Geddfish ♥ sa...

Jag kör ju inte med något tema längre och har inte läst några andra nycklar. Måhända det funnits nyckeln till någons hjärta? Eller nyckeln till dagboken?
Jag gillar dina nycklar och den sista var speciell.

Ditte sa...

Heja! Ett toppenbidrag!Tackar för det! Fyndigt och med humor. Gillas högt. Och gott om varianter av nycklar är det.

nalta norrland sa...

De färgglada nycklarna är min favorit, de nycklar som är fastgjutna i betong verkar varit lite planlöst...

"LillaSyster" sa...

Så många fina färgglada nycklar. Coolt att gjuta in dem - då vet man var de är=) Nä, jag har inga bekymmer med att hålla ordning på mina nycklar - men det finns många som har det. Bra bidrag! Kram

Klimakteriehäxan sa...

Ja men här var det nycklar!!! Jag har fortfarande inte kommit på nån lösning på veckans tema ... det blir kanske inget?

Susjos sa...

Åh, de färggranna nycklarna känner jag igen, fick ju en av dig! Vi måste visst åka till en speciell nyckelservice för att kopiera våra dörrnycklar, som ser lite annorlunda ut, så jag måste ta mej dit vid tillfälle och se om jag kan använda din fina färggranna nyckel, som skulle hjälpa mej så mycket!
Snyggt tolkat av veckans ord!

Steve sa...

Nyckelskomakarens lokal är riktigt läcker. En härlig färgklick i ett köpcentrum.

Anki sa...

Hm ... vaddå simpelt och ogenomtänkt? Det tycker jag inte alls! Ett kanonbra inlägg och snygga bilder! Bra jobbat!

Svar: Den vita "bollen" är en jätteröksvamp, en liten sådan :) Den största som hittats i Sverige vägde 12 eller 14 kg tror jag - en på 5 kg hittades i Täby i somras - https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/RxpAL8/rakel-71-hittade-fem-kilo-tung-matsvamp-i-sin-tradgard
provtagningen gick bra och resultatet får han på läkarbesöket nästa vecka.
Kul att du gillade mina månbilder ... kollade inte almanackan :) Tack!

Susanne sa...

Stureplans-nycklarna har jag aldrig sett, måste ditt någon dag och kika på dem.

Ama de casa sa...

Vilka härliga bilder! Gillar dom där färgglada nycklarna och är lite ledsen för att dom inte har samma nyckelmodeller i spanska lås. Min bajskorvnyckel har jag ändå med mig i plånboken, man vet aldrig när den kan komma till pass :-) Tack för den fina!

Sista bilden är oerhört kul den med :-)

Husbilen-Ellen sa...

Vilket nyckelutbud!

Stare Ström sa...

Om man gjuter in nycklarna i betong är man helt säker på att inte tappa bort dem! Kul bidrag!

Christian Lehmann Gisler sa...

Inget fel på de här nyckelbilderna... :)

KajsaLisa sa...

Det där var riktigt snyggt, oftast brukar sådana hålet i väggenverksamheter vara rätt tråkiga. Färgglada nycklar. Jag har faktiskt en sån med dödskalle och eldsflammor.
Dom ingjutna nycklarna var kul, dom bortbrutna får väl tjuven pröva sig fram med tills han tröttnar.

amo sin blogg sa...

Flott og kreativt bidrag i utfordringa.
Spennande med dekorerte nøklar, betre enn dei kjedelege vi alltid har brukt.

Fin dag frå Anne-Mari
som sit i stova for ute regnar det uavbrutt... dag etter dag.

Paula sa...

Men titta, här finns ju nycklar i alla färger och mönster, jag som trodde Caritas bollnyckel i Finland var unik.-...
Jag har nog inte satt min sko i en nyckelbutik&skomakeri på en herrans massa år, klart jag är helt bakom flötet...vilken tur att vi har ett veckotema som skingrar alla missförstånd och visar hur nyckelvärlden ser ut idag. Inte bara kodlås och fingeravtryck!

Margareta sa...

Det här var väl inget simpelt bidrag och är fascinerad över hur bilden av en nyckel ser ut idag. Det har blivit som att gå in i en mindre exklusiv butik idag, inte som förr när det doftade (eller luktade) verktyg, metallspån och damm. Borde kanske testa att fixas en egen exklusiv nyckel, självlysande och en som svarar varje gång jag letar. Nycklar är nödvändiga men nu med alla taggar får nyckelbutikerna mindre att göra, synd för elektroniken är inte alltid att lita på.

Musikanta sa...

Förstår inte alls vad du menar med "simpelt tänk"? Tyckte den första bilden var helt perfekt för temat. Har heller aldrig sett titeln förut - tror inte den har kommit Hit ner än. Men jag ska titta efter nästa gång jag är inne i Norrköping. Inte har jag sett nycklar med motiv heller. Spännande.
Ingrid som önskar dig en fortsatt skön helg.

Helén sa...

Jag tycker bilden som du först tänkte på är riktigt bra!! Jag har aldrig sett något liknande så jag tycker det är perfekt! Sen var det också kul att se en nyckelskomakare, det var något nytt. De har snygga nycklar, blir nästan sugen på en ny nyckel när jag ser skyltfönstret.

Anni sa...

Nu måste jag leta nycklar när jag är på Stureplan nästa gång - de där har jag aldrig sett!