fredag 28 september 2018

På silverbröllopsresa i Barcelona


Camp Nou ägs av FC Barcelona och är Europas största fotbollsstadion. Barcelona är mera än en klubb står det på den mäktiga läktaren.


Casa Milà, ritad av Antoni Gaudi var det första bostadshuset och den andra byggnaden över huvud taget i Barcelona att konstrueras med ett stålskelett. Gaudi var lite före sin tid om man säger så.

Favo kollegan Yvonne och hennes man har den här veckan varit i Barcelona för att fira silverbröllop. Stort GRATTIS tjejen! Å självklart har hon mejlat och skickat bilder. Som jag har förstått det var det Yvonne som hade organiserat huvuddelen av besöket. Hennes man hade bara ett enda ”krav” och det var att besöka Camp Nou, Barcelonas hemmaplan. Och det tackar jag för;-)

Camp Nou vs. Casa Mila
Ja, det var frågan. Efter en guidad tur på ett tomt Camp Nou FC Barcelonas hemmaplan åkte favo kollegan och hennes man till Casa Milà, ritad av Antoni Gaudi. Efter besöken var makarna inte överens:

Yvonnes man tyckte 1-0 till Camp Nou, medan Yvonne ansåg att Casa Milà vann stort med 10-1. Personligen skulle jag säga att ett tomt Camp Nou ju inte är samma sak som ett fullsatt stadion med El Clásico ”på menyn”. Så, okej då, Camp Nou-Casa Milà 1-5;-)

Tusen tack för bilderna Yvonne:-)

14 kommentarer:

nalta norrland sa...

Jag trodde ju att det var Du å Din make som varit i väg på bröllopsresa, men så var det icke... Barcelona är en stad jag inte vet något om... förutom att min 08a systerdotter på 15 år shoppade loss där rejält.

svar Jo Du har så rätt, mina krämpor är mindre viktiga då en familjemedlem behöver att jag krigar, jag är ju rätt bra på det.

KajsaLisa sa...

Som du vet är jag lik intresserad av fotboll som fiskbullar ungefär, men här fick du till en fantastisk bild på stadion. Snyggt med taket som ramar in den. Sen blev det rätt sent igår innan inlägget blev klart och jag gick in till dig. Passar på att tacka för Tråktorsdagsbidraget här istället, missade det igår.

Husbilen-Ellen sa...

För mig ger Casa Mila 10 poäng. En fenomenal byggnad! Han var verkligen före sin tid! Camp Nou berör mig inte alls på samma sätt.

Ditte sa...

Barcelona är alltid värd ett besök. Inser nu att det är alltför länge sedan jag var där. Men jag har besökt både fullsatt Camp Nou, men inte med El Clásico, tyvärr. Casa Milà har också fått besök. Bäst i test? Svårt!Vad sägs om oavgjort.

Klimakteriehäxan sa...

Upptäckte nyss att snart sagt alla jag känner som varit i Barcelona har blivit rånade där. Jag har varit där och klarat mig, dock, men kan verkligen undra om man törs åka dit igen?

Anki sa...

Häftiga byggnader där i Barcelona! Har aldrig varit där, men vet att det finns många spännande hus att titta på. Grattis till din favo-kollega och hennes man!

Johanna sa...

Barcelona är i Kristianstad med, eller ja inte hela, utan deras handbollslag, de skall möta Kristianstad ikväll. vi får väl däng så det ryker om det gissar jag, men har gärna fel :)

Ama de casa sa...

Grattis till Yvonne och hennes man! Och grattis till Casa Milà som sammanlagt vann med 15 - 3 (om jag har räknat rätt... ;-).
Barcelona är en härlig stad - bra valt plejs att fira den stora dagen där :-)

Geddfish ♥ sa...

Grattis till silverbröllopsparet! Barcelona är en vacker stad. Var där en gång i min ungdom och en gång till senare i livet med Sigge. Finns många häftiga byggnader, kan gärna tänka mig att åka dit igen om det passar sig så.
Fina bilder!

Monica sa...

Eftersom Roslagsvatten tar betalt även om man inte behöver kasta en massa sopor blir det inte så många resor till återvinningen längre.
Fyller tunnan istället med allt brännbart.
Kul att det lönar sej att vara glad och trevlig kund:-)
Nu är datorn slut skriver detta på Jacobs slöa bärbara, får se när jag kommer igång igen just nu är det bara skönt att vara datorlös.
Har gjort ett inlägg utan bilder, inte så kul.
Ha en bra helg

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, trodde också att det var du och din make som åkt till Barcelona, fick inte riktigt ihop det tidsmässigt. Sedan fattade jag.

Fina kort Favvo-kollegan har tagit, stort grattis till henne och hennes man. Vill också till Barcelona men är totalt ointresserad av stadion medan Gaudi lockar helt och totalt.

Steve sa...

Barcelona tillhör mina favoriter, staden har så mycket att erbjuda.
Tveklöst sätter jag Casa Milà före camp Nou.

Eva Trillian sa...

:) Gillar bild två!
Grattis till din favvo-kollega och hennes man!

Anni sa...

Gaudís arkitektur slår (trots allt) spansk fotboll, men varför välja om man kan få båda. Jag suckar lite hänfört och önskar att jag fick ta mig en tur till Barca igen, det är 39 år sedan sist ... Å hej å hå så gammal jag kände mig nu.