torsdag 6 september 2018

Flyg-och Motordag


Efter ett års uppehåll var den tillbaka i söndags, Flyg- och Motordagen på Vallentunas flygfält. Det är Lions Club som håller i evenemanget. Självklart åkte maken och jag till grannkommunen för att kolla flyguppvisningarna samt bil- och motorcykelutbudet. Nu är Flygshowen så långt ifrån Farnborough Airshow man kan komma, men det är ändå roligt att se alla gamla flygplan som fortfarande fungerar. Jag menar ett flygplan som har 70(!) år på nacken och fortfarande är i drift är ju ganska så fantastiskt, eller hur!? Behöver jag lägga till att det var 24 grader varmt och strålande sol. Enjoy!


Att jag lyckades fånga starten av det här konstflygplanet är närmare ett under. Flygplanet gjorde hur många loopar och andra konststycken som helst. De lyckades jag dock inte fånga på bild;-)


Seabee heter det här "konstiga" amfibieflygplanet. Det är hela 70 år gammalt. Fantastiskt.


Mean Machine 1: En Cadillac från 1960, i perfekt skick såklart.


Mean Machine 2: En Chevrolet Bel Air från 1957. Även den vårdad med kärlek.

PS. Har återigen glömt KajsaLisas Tråktorsdag, vilket är himla tråkigt faktiskt. Tycker nämligen att temat är riktigt bra. Så jag länkar till henne ändå. Bra va:-) DS.

11 kommentarer:

Ditte sa...

Klart att ni skulle vara på plats hä! Och då roligt med både flyg och bilar här i Vallentuna. Din första bild är ju helt perfekt! Vilken "tajming"! Ja, alla bilderna är bra, men den här var det fart i. "Seabee" har jag sett i Karlsborg på en flyguppvisning och visst är det läckert.
Vad gäller de tjusiga bilarna så kynde jag inte välja en favorit.
Tack för besöket här! Förstår att det blev en perfekt dag.

nalta norrland sa...

YES yes yes *tummen upp* så läcker första bilden är å bilarna, å yes jänkare är ju finfina. Vädret verkar oxå finfint :)

Geddfish ♥ sa...

Fantastiskt läckert inlägg! Me like!
Första bilden är kanon!!! Tack för ögongodis.
Vad kul att ni fick en sådan fin dag!

Susjos sa...

Åh, konstigt att inte min man hade koll på detta, flygintresserad som han är? Nu måste jag ju visa ditt inlägg för honom!

Steve sa...

Din första bild är bara så läcker. Där lyckades du verkligen. Nåt överdrivet motorintresse har jag inte, men gamla dollargrin har jag svårt att motstå.

Anki sa...

Ååh så kul! Förr åkte vi ofta på såna här tillställningar! Så kul med flygplan - och det spelar ingen roll om de har några år på nacken. Fina gamla bilar också!
Kanonbilder BP!

Ama de casa sa...

Snyggt fångad start! :-) Men det där amfibieplanet var ju hur konstigt som helst. Propellern sitter åt fel håll? Eller så är det stjärten som är malplacerad... ;-)

Den röda bilen är snyggast, men den blåa är ju av den bästa årgången, så det får bli oavgjort mellan dom två :-D

Carita Liljendahl sa...

Den första bilden är helt toppen!
Grattis för den!

Susanne sa...

Jag blir alltid lika imponerad när man ser flyg och bilar som är gamla och funkar.

Johanna sa...

Så härliga bilder och verkligen bra fångat med första flygplansbilden! :)

Tråktorsdag lät spännande, skall spana in det och se om det är något för mig :)

Eva Trillian sa...

Alltid roligt att finnas bland motorintresserade entusiaster :) Det + vackert väder = en fin dag!