torsdag 27 september 2018

Tråktorsdag

Yiippphiiiee! Jag mindes Tråktorsdagen utan att KajsaLisa påminde mig. Det finns hopp alltså. Det var då absolut inte tråkigt:-)

Visst skulle man kunna kalla denna torsdag för tråkig, trots att den började riktigt lovande faktiskt – med sol och morgonkaffe på balkongen. Men vid klockan två var det slut med det roliga. Molnen tog över, och senare började det regna. Tur dock att den utlovade blåsten uteblev. Alltid nåt;-)

Återvinningsstationer – del ”kommer inte ihåg”
Det är alltså torsdag idag. Sopcontainrarna med bland annat två kärl för plast respektive papper töms på måndagar vid två olika tidpunkter. Så här såg det ut klockan 13:30 idag – suck!


Suck, och dubbelsuck. Om jag orkar ska jag ta bilder på söndag, för det är ingen tvekan om hur det kommer att se ut då.


Här har ni ett av två kärl för papper och kartong. Som bekant äter ju många pizza under helgerna. Kartongerna ska alltså återvinnas här. Det brukar vara några stycken om man säger så. Dessutom slängs även BiB:arna här. Att platta till en BiB genom att hoppa på den är nästintill omöjligt - tro mig, jag har testat. Här var det dock någon som varit smart och uppenbarligen hade sysselsättningsproblem. H*n hade fyllt BiB:en med annat skräp.

Ösregn
Å om inte det räckte började det ösregna vid klockan 17:00 också. Det ni ser är ett regnvått tak på en röd container. Speglingarna av trädgrenarna i regnvattnet är riktigt häftiga tycker jag. Containern innehåller de gamla fönstren och dörrarna som bytts ut. Den här containern forslas bort en gång i veckan, töms och körs tillbaka. Här fungerar återvinningen alldeles utmärkt!


Det här var mitt hittills bästa bidrag till Tråktorsdag som är KajsaLisas uppfinning.


16 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Jag hade absolut ingen tråkig torsdag. Jag vill inte ha några tråkiga dagar alls, egentligen. Men vad är det för folk som slänger så hej vilt?? Tråkigt!
Ni som fick så fina sopkärl och sortering! Vart tog det vägen?
Väldokumenterat iaf!

Jag hade tråkigt väder men gjorde mig ändå en bra dag trots tvättstugan. Jag har lite kul volontärjobb för MOD och det inspirerar.

Susjos sa...

En perfekt sovdag för mej alltså, och lyckost är jag kan ta bilen till jobbet ikväll!
Snygg röd container!

Emma, Sol som sol? sa...

Ja, nu blir du nog inte förvånad men jag brukar också fylla små kartonger med andra pappsaker som ska kastas i pappersåtervinningen. Det gör det ju lite enklare bara hålet i behållaren är tillräckligt stort.

Fattar inte hur fort det går att få skafferiet fullt med tomma saker som ska upp i behållarna! Det är tvärfullt igen, måste säga till sonen att vi ska ta en sväng igen. För varför ska bara jag slita och släpa ..?

Jag tycker ändå att det var hyfsat fint bland dina behållare! Har ju ganska nyligen visat hur det kan se ut bland våra spanska.

Om speglingarna: tänk att rött kan bli så rosa och ändå vara häftigt!

nalta norrland sa...

Sista bilden, full poäng :)

Här har jag noll koll på när återvinningscontainrarna töms, jag har aldrig varit i närheten av nån av de tre uppsamlingsplatser som finns runt om centrala Åsele varit typ tomma... frågade J som brukar veta sånt å han sa att de töms då de är fulla ;-)

Ditte sa...

Nejdå, ingen tråkig torsdag här. Inte alls.Börjar med siat bilden. En höjdare! Perfekt fångad! Och lövens speglingar framkommer verkligen. Kul också med en röd container. Piggt i sig!
Vad gäller dessa återvinningsplatser kan man ju undra hur folk INTE tänker. I kartongcontainern ser det ändå hyfsat ut. I övrigt är det ju riktigt trist. Ser liknande på delar av söder också. Vi har soprum med behållare för olika saker och det fungerar hyfsat. Men en del tror ju att en soffa ska rymmas i behållaren och när den inte gör den ställs den på golvet i rummet. Ingen tankeförmåga där inte. TRor att ett problem med behållarna som inte står i låsta rum är att många rotar i dem och slänger ut sakerna och då blir det än värre.
Så lite trist hos dig var det ju. Och det är ju trots allt torsdag.

Husbilen-Ellen sa...

Jag har haft en riktigt bra torsdag. Jag tar fasta på din sista bild, som jag tycker var riktigt fin, denna din tråkiga torsdag. Hoppas du inte fått blåsten vi haft någon timme nu.

Paula sa...

Hej, hos mig har det varit en tråktorsdag utan dess like. Enda ljuspunkten var fem böcker som hämtades på biblan. Och, dtta ville jag berätta, där bad jag nästan på mina bara knän, "Har inte ni några nycklar jag kan få fota till veckotemat???" Och då kom den söta korgen fram med all sorts bråte och nycklar också för den delen. Så gör man på landet...fniss. Så någon nyckelsamlare är jag inte, men dagböckerna, både mina o mammas, har hängt med i sisådär fyrtio flyttar...
Spöregnat hos mig hela eftermiddagen, o hunden vägrar gå ut. Det är ju iofs snällt, men jag vet ju att jag måste lirka för kissa, det behöver hon ju! Natti

KajsaLisa sa...

Du har kanske skapat uttrycket ÄckelTorsdag :) Men sista bilden gillar jag, helt min stil. Visst är det kul att fota när det regnar

Ama de casa sa...

Haha! Ännu ett sopigt inlägg - även jag har ett sånt idag :-D Fast "min" återvinning funkar bättre än "din" första där.

Himla läcker bild på den röda containern - kul att du ändå fick nån nytta av regnet ;-)

Steve sa...

Inte stor nytta med att satsa på nya fina återvinningskärl när folk inte är läskunniga. Bra bloggfoder är det i a f.

Klimakteriehäxan sa...

Vill helst inte se de sorgliga återvinningsbilderna, kommer aldrig att förstå hur folk tänker. Däremot är din sista bild helt klockren! Så snygg!

Anki sa...

Den sista bilden är såå läcker! Snyggt fångat med kameran!
Hm ... jag fyller också BiB:ar och andra förpackningar med annat skräp :)

Annette sa...

Det började fint både i torsdags och i går, så jag hann rida i solskenet. Sedan började det regna igen, men det gjorde ingenting eftersom jag hade massor att förbereda och samtal att ringa inför nästa vecka. Däremot ingen blåst som du skrev, det tackar jag väldigt mycket för, då kan sovrumsfönstret stå öppet. Som i natt. Vad bra man sover då, trots att det var -1,5 grader ute när jag vaknade. +19 grader inne. Litet halvsvalt ;)
Vi har ju egen soptunna. Problemet hos oss är att grannen brukar lägga soppåsar hos oss ibland, och sopbilen kommer var fjortonde dag, så när det är fullt blir det knepigt. Att prata med grannen är lönlöst, hon är dessvärre dement och det blir tråkigt nog värre och värre. Hemsk sjukdom.

Eva Trillian sa...

Tänk om de som ansvarar för att ta hand om återvinningen kunde bli lika bra på det som de som vill återvinna - det hade varit en bonus!

Anni sa...

SÅ läcker sista bilden är!
Själv satt jag ensam i ett tömt galleri på torsdagskvällen och väntade på att maken skulle hämta mig och mina prylar. DET var tråkigt.

Åke sa...

Jag har lite svårt att få till tråktorsdag... du detta är faktisgt det tråkigaste med hushållet!!! Ja att sortera rätt. Igår var vi på återvinningen med två stora lass med släpvagn med kåpa, 1:a lasset var 90 % fönster jag tror det var åtta st varav två riktigt stora, fönster jag bytt hos folk som jag tror jag ska få användning av, men nu åkte dom, sparade två ändå... ska bygga någon bod till... det andra lasset var fullprpppat med oklyven ved som legat för länge. Kapat av min skog och inte fått tid att klyva... så min tråkiga dag kom igår 😢 Jag blir alltid ledsen av att slänga bort saker man surt förvärvat. Min livskamrat delar inte den åsikten 😉 Konstigt nog följer hon glatt med 🤗 Nu på torsdag går jag av beredskapen också och blir ledig fredag... hur stämmer det in på en skala...