söndag 2 september 2018

Skyltsöndag #173

Med tanke på att det var 22 grader igår, 24 grader idag och strålande solsken, så väntar jag till den 23 september – höstdagjämningen ni vet - innan jag påstår att det är höst. Nu har temperaturen egentligen ingenting med Skyltsöndag att göra. Men när jag tittar på bilderna jag tagit den gångna veckan så har jag kanske fel;-) Kolla klädseln på personerna som finns med på fotona! Enjoy!


Valet den 9 september: De gläder mig att intresset av ungar och förstagångsväljare är väldigt stort i år. Det som gör mig bekymrad är att de var så många unga besökarna som flockades runt just den här "valstugan".


Tyckte den här BiB:en var riktigt rolig. Men jag förstod såklart inte varför den hette så. Googlade och kom fram till det här. Ja, jag vet att jag är hopplös vad gäller filmer och musik…


I fredags fyllde Täby Centrum 50 år. Det firades med pompa och ståt samt tårta. Bildbeviset på kalaset finns såklart hos en blogg nära er;-)


Veckans höjdare: Ja, jag vet att mitt minne är väldigt selektivt nuförtiden. Men jag kommer ihåg att någon av ”mina” skyltare” la upp den här skylten som bidrag till temat nyligen. Då trodde jag att hon hittat den på nätet. Nu vet jag bättre. Kolla! Skylten låg i diket bredvid en soptunna i Enebyberg. Fastkedjad var den också... och ganska så osynlig för bilisterna.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

19 kommentarer:

Herr Nilssons Fru sa...

Ja val snart och nu växer de upp skyltar på partiledare och partinissar och nissor som vill bli valda överallt, personlige tycker jag det bara är massa ansikten som inte säger någonting. Men jag har bestämt mig o väntar på valdagen:)
sista skylten var helt klart bäst, har sett den ute på campingplatser i annat utförande o haft på skyltsöndag också, men den blir aldrig tråkig bara rar och fin. Plötsligt är de där inte så där många år borta men en del är de ju. :)
Kramiz

Ama de casa sa...

Här är det fortfarande lite FÖR varmt ännu. 33 grader ute just nu, jag kanske aldrig borde ha lämnat Norrland? ;-)

Jag fattade knappt det där namnet trots att jag gick in och kollade länken. Aldrig hört talas om den filmen... Men en Vinlandsfilmfestival låter ju trevligt, i alla fall om det serveras vin på festivalen ;-)

Trevligt med födelsedagsfirande också :-D

Susjos sa...

Visst är vädret underbart! Hann ut på en liten promenad innan solen gick ner, har ju varit lite trötta idag efter gårdagens räkfrossa!
Grattis till Täbys 50 år!
Ja, trist att ungdomarna stannar vid SD:S valstuga :-(
Snygga vinboxar, har inte heller hört talas om filmen?
Men visst är veckans höjdare skylten om pensionärerna! Underbart, haha!!

SV: Håller med dej om kaffet på espresso house förresten! Jag tog en Caffe latte där i Vällingby i tisdags, den smakade mest mjölk!

Geddfish ♥ sa...

Japp, nu är det mycket folk i rörelse. Märks att det är val och att ungdomen intresserar sig mer och mer.
Täby 50 år, kul, grattis!
Smart dog, jo då, jag har smakat denna box när den kom ut. Inget fel på den men inte heller något speciellt.
Pensionärsskylten har figurerat en del men den blir aldrig dålig, haha. Pensionärer leker aldrig färdigt!

Olga T sa...

Har också uppmärksammat att vissa valstugor verkar tomma, andra inte. Vissa torgmöten tomma, andra fyllda. Det säger väl något och som du skriver så är det många ungdomar där och förmodligen lever de i en annan verklighet än vi. Det har hänt mycket de sista åren.

Carita Liljendahl sa...

Oj, är TC så gammalt!
Nå, det har ju byggts ut massor av gånger.
Pensionärsskylten var kul!
Och vi hoppas att värmen håller i sig :-)
Spännande med ert val!

nalta norrland sa...

Har nyss kollat in Jimmie och SD i Partiledarutfrågningen och känner väl mest bara... NEJ
Lite pinsamt att Jimmie misslyckades totalt på Sverige Quiz - han om någon borde ju kunna Sverige på sina fem fingrar... annars kan man icke få svenskt medborgarskap ;-)

Mina skyltar ville icke vara med... trots de egentligen borde ;-)
Nä allvarligt så lyckades jag radera söndagsskylten.

Just nu läser jag Nattskiftet av Michael Connelly

Paula sa...

Men du, den skylten, den sista, den står fint ute hos närmaste granne på hans garageuppfart! En present från dottern fick jag veta när jag flyttade hit och frågade om jag vid tillfälle kunde fota skylten...Men har tänkt o spara den till kristider, o nu har du redan visat den,. Vojne vojne! Fast vet du, jag har aldrig sett grannarna leka...

Ditte sa...

Nu försvann min kommentar ut i luften...Får bli en förkortat ny version. Log när jag såg första bilden med påpälsade människor. De måtte klä sig efter almanackan. Är det höst så är det - även om termometern visar något helt annat. Har även i Nacka och i innerstan sett en del vid dessa valstugor. Dock inte så många på Söder...Är väl inte hemmatrakterna för väljarna av det partiet. Täby C 50 år. Redan? Ja, tiden går. Minns när det invigdes men det har ju byggts om och till många gånger. Var ofta där förr när jag bodde i Väsby. Pensionärsskylten såg jag för första gången för ett par år sedan i Forsbacka, Gästrikland. Där på en liten väg där det knappt kund köra bilar. I Enebyberg har kanske någon helt sonika förpassat den till diket. BiB har jag inte sett men får titta mer noga. Tack för förklaringen via länken. Favorit idag blir "Smart Dog".

Klimakteriehäxan sa...

Lekande pensionärer ... tja, så himla farliga är väl ganska få i den gruppen? :-D

Klimakteriehäxan sa...

Glömde slänga in en länk till min söndagsskyltning: https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2018/09/tidig-valdag.html

KajsaLisa sa...

Visst är det tråkigt att dom hamnar just kring den skylten. Täby Centrum såg festligt ut. Vad smart att dom hägnat in där pensionärerna leker så dom är skyddade :)
Hundarna får jag kolla upp i morgon, nu länkar jag upp och går och lägger mig.

Åke sa...

Såklart är det tråkigt att dom hamnar vid dessa skyltar... men de övriga partierna får ta sig i kragen och allt sköta sig bättre om de ska få några röster... Ditte nämnde Nacka: Har i mitt Nacka City finns ingen valreklam och tur det, jag tycker det skräpar ned i naturen också. Men så finns det bara ett 30 tal själar i byn... 3 till är på väg att flytta hit i alla fall. Skylten om pensisarna har jag haft någon gång från mitt Gäddviken ;) En trevlig vecka påre!!!

Anki sa...

Grattis till Täby Centrum ... 50 år är inte illa :)
Svårt val i år, men jag vet ändå vad jag inte ska rösta på.
Lekande pensionärer ... haha :)

Maria sa...

Jag har två förstagångsväljare här hemma som faktiskt fyller 18 just på valdagen! Min son har varit i alla valstugor och förhört sig men var ganska irriterad när han kom hem. Han tyckte att alla lät som om de bara pluggat in all text från valprogrammen och inte kunde få fram sitt budskap med egna ord när han ställde frågor. "Då kan jag ju lika gärna läsa deras program!!" var hans kommentar när han kom hem. Han har inte bestämt vad han ska rösta på men har vilda diskussioner med sin tvillingssyster här hemma som redan bestämt sig och tycker att han ska rösta som hon. För hon har ju rätt!!
Gillar panschis-skylten. Den borde verkligen inte ligga undangömd sådär :-)


sv: Jag ska försöka hitta tillbaka till min blogg - jag har verkligen saknat att skriva! Har faktiskt publicerat ett inlägg idag också! Och ja - jag är fullt återställd efter operationen och har inte känt av mitt hjärta en enda gång sedan jag flyttade till eget i slutet av maj. Vad det betyder har jag mina teorier om.....

Johanna sa...

Bra med många unga, men ja lite skrämmande just där.... :)

Lekande barn eller pensionärer kan gå på ett ut, båda lever här och nu och tänker inte att de kanske skall se sig för först :)

Mias Mix sa...

Oj så varma kläder de har i sommarvärmen. Helt otroligt varmt.
Kul med jubileum i Täby! Grattis till er! Och sista skylten var suverän. Den förtjänar att stå på en bättre plats!

Christian Lehmann Gisler sa...

Hahaha...en sån där pensionärsskylt fick syrran av oss när hon fyllde 60 nyligen.... :)

Anni sa...

Lekande pensionärer-skylten är underbar! En sådan skulle jag vilja ha om jag blev någon sorts pensionär i framtiden.