måndag 17 september 2018

Glad måndag


Det här kan ni aldrig gissa vad det är. Okej det är bevis på att det faktiskt regnade idag, men i själva verket är det en solcellsstyrd laddningsbänk för bland annat mobiler. Kan Stockholms stad, så kan Täby kommun;-)

Borde inte ha skrutit med det fina vädret igår, för idag fick vi uppleva en av denna sommarens sällsynta regndagar. Ja, åtminstone till klockan 16:00 då solen återigen sken från en blå himmel. Å som ni vet blir det ju inte roligare än man gör sig - ens när det är grått ute.

”Influencer”
Nej jag har inte anslutit till Influencer-trenden som är så inne nuförtiden. Men jag undrar om inte Ama gjort det – blivit influencer alltså. Efter två inlägg om kyl och frys blev jag brutalt påmind om att vår frys borde avfrostas efter den långa och varma sommaren.

En centimeter is

Som tur är brukar vi inte ha mycket i frysen, men det vi hade där fick slängas. Maten hade nämligen täckts av cirka en centimeter is, vilket ju gör den minst sagt oätlig. Alla lådor, galler och ”kablar” hade även de ett tjockt islager både inuti och utanpå. Efter två timmas arbete ser frysen nu sådär perfekt rent och fint ut igen. Om 6 månader lär det bli dags igen. Men just nu är jag glad över att vi utnyttjade det dåliga vädret och sysselsatte oss med denna tämligen tråkiga och kalla uppgift.

PS. Att vi inte har en självavfrostande frys beror på att det för fem år sedan när vi köpte kombinationen inte fanns en kombination kyl/frys i rätt höjd. Det lär det nog inte göra idag heller Den vi kom över var det sista exemplaret. Känns det igen (fast tvärtom) Ama? Avundas er alla som har en frys som gör avfrostningen alldeles själv. DS.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.


12 kommentarer:

Ama de casa sa...

Haha! Jag har gått och blivit en influencer! Det hade jag väl aldrig trott - tack för det! :-D
(Fast ledsen att jag ställde till med en massa jobb...)

Åh! Ni kom över det sista exemplaret? Ni kan inte vara lika veliga som vi (jag) är - nån snodde den sista mitt framför näbben på oss.
Vår ska vara självavfrostande, men idag frostade vi av den igen. Den är typ tvärs emot det där med klimatförändringarna - den BYGGER glaciärer. Kanske borde vi skicka den till nån av polerna? Där håller dom ju på att smälta... :-D

Härligt ändå att du kan benämna dagen som idag som en dag under "denna sommaren". Det är ju ändå mer än halva september som passerat. Härligt! Trots regnet :-)

KajsaLisa sa...

Frysen just det, tvivlar på att din såg värre ut än min :)
Laddningsbänk var en kul uppfinning, men idag gav det nog inte så mycket solel.

Annette sa...

Och nu blev du ju en influencer, om du nu inte var det innan, eftersom jag blev inspirerad att ta tag i vår frys. Den slutade fungera och det visade sig att en mus tagit sig in bakom frysskåpet och bitit av kablar som kortslöt den, med musens liv som insats. Kylan hann inte helt lämna frysskåpet och frysen gick att fixa, men vissa saker tinade upp och frös igen. Oätligt, visade det sig, så det är bara att kasta. Kanske morgondagens projekt.

nalta norrland sa...

Frostar ytterst sällan av vår kyl/frys, självavfrostande frys är en utmärkt uppfinning... liksom att bädda sängen är förspilld kvinnokraft ;-)

Ni har bättre tur med vädret än vi... men vi går mot vintertid så jag antar det är helt legalt att det börjar bi kyligt.

Idag, första dagen på resten av mitt liv ;-) och just nu mår jag väl icke så bra, delvis självförvållat.

Ditte sa...

Bra utnyttjad och använd tid! Och kanske var ni glada när jobbet var klart. För egen del har jag en självavfrostande frys. I princip. Maken har full koll och gör det då och då. Och innan isen ligger tjock. Vi har hemma en separat frys och kyl. Men i den spanska sommarstugan är det en kombo och den frostar av sig själv Förvisso en liten frysdel, men den räcker bra. Gillade din första bild. Inte för att det regnade utan för bilden i sig. Bra fotat!

Steve sa...

Solcellsstyrd laddningsbänk är inget som jag kommer att konfronteras med.
Influencer, ännu ett fack att stoppas in i.
Bra jobbat med frysen, även om det får ses som förspilld energi.

Eva Trillian sa...

Har fått ny frys och fick inte heller självavfrostande då det inte fanns i "rätt" höjd ...

Susanne sa...

En bra aktivitet en regnig måndag.
Sv: Du hade rätt. Jag var på jobbet men borde nog inte varit där för jag somnade runt 20:30 igår ;)

Herr Nilssons Fru sa...

Jag skulle gärna bli en influencer, har varit lite tidigare. Tiden...tiden.

Frys ja det är trots sin kyla ett hett ämne nu. Min är självavfrostande tack o lov. Minns de där avfrostningarna när vattnet rann längs hela golvet för de faktiskt inte gjort något smart avrinningssystem. Idag är de säkert bättre.
Dumt när de inte finns de mått man ska ha. Eller är de utrymmena som är fel kanske :) alltså där kyl o frys ska stå.

Bra med laddplattor ute idag tar ju batterierna slut fort när man hela tiden är uppkopplad mot nätet. Sånt finns inte här, eller varjefall har jag aldrig sett någon.

Kramiz

Åke sa...

Glad måndag vet jag inte om det finns... igår mådde jag så dåligt att jag däckade när jag kom hem och kom knappt upp 06.00... tror jag kom tio över sju på jobbet, tur man har flextid :) Frys ja!!! Min eller våran rättare sagt är vit, det står Whirlpool sån där combi men hög på den och jag fick order om att hämta den på någon affär i djävulsdalen (där alla elektronikföretag ligger) Tror du den var betald då? Nej slit o släp men väl hemma pallar den för smöret, vattenflaskan, sylten och osten osv. Idag tisdag mår jag perfekt igen :)

Susjos sa...

Så det har regnat idag? Det var så blå fin himmel när jag cyklade hem i morse, och när jag vaknade så sken solen!
Å nej, har nästan glömt bort hur det var att frosta av frysen! Finns det verkligen inte en avfrostande frys i rätt höjd?!

Svar: Älskar att få dina fina kommentarer om "lugna nätter på jobbet", det uppskattas alltid!
Kram!

FREEDOMtravel sa...

Haha, ja det är så det funkar! Man blir influerad ;) Jag BORDE också ha blivit influerad att avfrosta, men det har inte hänt ännu, konstigt nog ;)