onsdag 26 september 2018

Det är roligt att vara stammis – del 2

Att restaurangutbudet i Täby är ganska begränsat (enligt vår smak) har ni ju förstått vid det här laget. Utbudet av caféer däremot är betydligt större. Men ändå går vi nästan alltid till våra två favoriter – Näsbydals Stenugnsbageri och Coffee Corner.

Tonfiskmacka
Med andra ord är maken och jag stammisar på båda ställena. Och det märks. Coffee Corner serverar inte bara en av stans bästa cappuccinon, de gör också världens godaste mackor, bland annat en tonfiskmacka. Som ni ser på bilden är den modell XXL, omöjligt för en person att orka äta upp själv. Alltså delar maken och jag på den.

Extra tonfiskröra 1
Tonfiskröran är hemlagad och otroligt god. För tre veckor sedan frågade jag ägaren som endast jobbar där torsdag till söndag, om jag kunde få lite extra tonfiskröra mot betalning. Självklart, inga problem! Sedan dess får vi alltid ett extra glas med tonfiskröra utan att någonsin har fått betala för den.

Extra tonfiskröra 2
Idag är det ju onsdag, så det var en annan trevlig kille som tog emot beställningen. Jag hann inte ens öppna munnen för att be om en extra portion tonfiskröra innan han med ett stort leende på läpparna sa:

- Chefen har bett oss att alltid ge er extra tonfiskröra. Jag fixar det. Han sa också att vi absolut inte får ta betalt för den.

Ja, vad säker man, förutom ”tack så jättemycket”. Tyvärr har caféet inget ställe där man kan lägga dricks. För dricks i kontant form vägrar personalen ta emot. Men visst är det roligt att vara stammis:-)

PS. Bild 1 talar för sig själv. Bilder 2 och 3 är ett bevis på att det var en ruskig höstdag idag. Fotona visar också att det är himla svårt att fota storm och regn;-) DS.

20 kommentarer:

Olga T sa...

Så härligt inlägg!! <3

Johanna sa...

Den där maten såg sjukt god ut, förstår ni vill ha lite extra av den goda röran :) synd ni inte kan ge dricks dock, det vill man ju gärna göra! :)

Har inte skrivit så mycket om separationen i bloggen, så det är nog därför. Åsa fråga lite, så jag svara :) Får se om det kommer ett inlägg om det, men troligen inte haha, bättre man frågar så svarar jag :)

nalta norrland sa...

Mums, ser väldans gott ut.
Sån service dessutom, mån om sina kunder.

Vädret... jaa vete sjutton om det ens är värt att kommentera ;-)
Men det går ju icke att frångå att vi har väder...

Tänkte lite ironiskt idag att det här med skolan blir typ en evig följetong ;-) inte klokt så många blogginlägg det blivit senaste 9 månaderna om skolan, sjukstugan och sjukvården. För att inte tala om sjukdom ;-)

Johanna sa...

Jomenvisst, det lever ännu, jag spelar mest för jag tycker det kul, och förlorar därför ofta för jag inte tänker tillräckligt, så vi kanske skulle spela mot varandra haha

Geddfish ♥ sa...

Det var ett gott inlägg. Och vilken service! Klart ni är stammisar där, helt fantastiskt. Sånt ska man vara rädd om!
Höststormar här idag också och jag gick bara ut med soporna. Jobbade inifrån, så att säga, men i morgon får jag ut.

Ditte sa...

Vad trevligt och roligt att det finns ett par caféer som är riktigt bra i Täby. Och vad gäller restauranger så har ni ju huvudstaden helt nära med allt sitt utbud. Jätteroligt med ett café som bryr sig om kunderna på detta sätt. Inte så vanligt idag. Stor eloge!Och är jag i trakterna så ska jag titta hit. Tonfisksmackor gillas högt. Extra roligt att stammisar tas om hand.
Bkåst har vi också haft idag, rejäly med upp till 11 m /sek och i kväll regn. Men det var kortvarigt.
Hoppas på fint igen imorgon och med mindre blåst.

ulla maria johanson sa...

Tonfiskröra är en höjdare tycker jag så det verkar verkligen positivt att vara stammis på det stället. Kul också med fik som inte tillhör kedjorna och där man vågar gå utanför ramarna och servera extraröra i glas. Mycket trevligt och smart att ta väl vara på stammisar.

Man ser faktiskt att träden böjer sig i vinden. Det är också härliga gröna färger med fina inslag av rödorange. Kan för övrigt hålla med dig om att vin sällan blir lika dramatisk på bild.

Anki sa...

Visst är det bra att vara stammis - och underbart när man blir så väl behandlad som trogen gäst! Den där mackan med tonfiskröra får det att vattnas i munnen!
Vädret ja ... jag tycker faktiskt det var en härlig dag igår - 15 grader varmt och regn är helt OK tycker jag då - men blåsten var onödig :)

Tony sa...

Kul att ägaren uppskattar er stammisar. Du visar hösten som den är "in real life". Inte alltid (nästan aldrig) så där färgsprakande krispig som vissa bilder kan ge sken av. Här är den grå verkligheten.

Ama de casa sa...

Där kom den med på bild till slut ja, mackan :-D Såg väldigt smarrig ut! Och vilken enorm service - jag förstår att ni är stammisar där. Visst blir man glad av ett sånt härligt bemötande - det gör ju i sin tur att man gärna återvänder också.
Just att ni ÄR stammisar är nog en tillräcklig belöning för dom :-)


Är det en morotskaka där i bakgrunden? Jag gillar ju inte morötter, men morotskaka är gott. Konstigt det där... :-)

Eva på Seniorvinklat sa...

Det lönar sig alltid att vara stammis. Mackorna ser jättegoda ut. Grattis!

Annette sa...

Så fint av dem! Där förstår jag att det är trevligt att vara, jag skulle också bli stammis. Dels för den trevliga personalen, dels för mackorna. Den ser otroligt god ut! Är galen i tonfiskröra, det var länge sedan, kanske dags igen.

Susanne sa...

Bästa fiket!

Emma, Sol som sol? sa...

Helt suveränt!

Och de har nog hittat din blogg ...

Susjos sa...

Men gud så gott! Nu måste man ju åka till Täby!!

Husbilen-Ellen sa...

Ser riktigt gott ut!! Att bli uppmärksammad som stammis är trevligt!

FREEDOMtravel sa...

Men åh det kallar jag service! Dessutom ser tonfiskröran grymt god ut!

Klimakteriehäxan sa...

Den mackan ser klart frestande ut!

Eva Trillian sa...

:) En solskenshistoria!

Anni sa...

Nog är det kul att vara stammis! Och så tror lantisarna att Stockholm är anonymt?
Kan du inte få receptet på tonfiskröran, den ser himlans god ut.