söndag 18 oktober 2020

Skyltsöndag #284

Vet inte om ni har tänkt på det, men sedan mars i år har det faktiskt tillkommit en massa skyltar som man aldrig sett tidigare. Så gott som alla ”mina” söndagsskyltare inklusive jag själv har visat exempel på affischer som förhoppningsvis gör någon nytta i dessa coronatider. Idag är min Skyltsöndag dock helt befriad från Covid-19 relaterade skyltar. Enjoy!

I ett av Täby Centrums parkeringsgarage håller man på med någon slags ombyggnad. Istället för att visa en tråkig arbetsplats har man byggt in platsen med bautastora skyltar. Bra där. Här kommer två exempel:

Fick läsa den här texten två gånger för att förstå att det är gymmet SATS som man vill locka besökare till.

Här är det Yoginis & Friends, ett företag som sysslar med yoga som hoppas få mera kunder. Vet inte varför jag tänkte på Houdini där.

Choklad gillar ju de flesta. Om man vill få i sig lite whisky på köpet så är det bara att välja mellan Famous Grouse och Jack Daniels. Priset på sextionio kronor får mig att fundera över om 37% syftar på alkoholhalten…

Veckans höjdare: Visst är den bilen iögonfallande. Älskar den. Green Mouse hemsida är ingen höjdare, då man måste logga in för att veta vad det sysslar med. Av den första (och enda) sidan på sajten framgår att de erbjuder ”tillbehör till detaljhandeln som gör förpackningar onödiga”. Lagom luddigt alltså, men som sagt bilen är en höjdare:-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

21 kommentarer:

byblixtra sa...

Jag gillar skyltarna från Täby Centrum med reklam för Sats och yogastudion. Gillar också Täby Centrums logga.

Ja, man kan undra vad 37% står för i chokladen.

Håller med om att Green Mouse bil med loggan är en höjdare!

femfemman sa...

Den chokladen skulle jag inte tacka nej till. Finns inte här på landet, men någon gång ska man väl ta sig till en välsorterad godisbutik i storstan. Då ligger dom bra till att bli köpta, båda sorterna.
Musförpackningarna fattade jag inte, men för en stund sedan så spolade jag ner två heldöda möss i toaletten, då jag var på grannstället för att mata katter,när huset i övrigt är tomt. Ja, inte på möss då, och då är det ju tur att katterna gör sitt jobb.

Åke sa...

Min söndag tar jag heller inte med några Covid-19 varningar. Nu får det räcka, men jag menar för den skull inte att vi ska sluta tänka på smittan. Jag klarar mig utan whiskey... däremot några droppar stroh rom och choklad är bra gott. Bilen växte uppmärksamhet.

Tove Olberg sa...

Satsa på Sats! Jag bär ju inte, utan brukar Dramaten, men det gör ju inget :-)
Whisky gillar jag och brukar köpa Anton Bergs Whisky, det är då inte angivet någon sort, så jag kan nog prova de där två du skyltar med!
Med de där gröna så torde mössbekämpningningen - om det nu är det det är - så tänkte jag då jag såg den - vara miljövänlig då :-) luddig jaaa ....

LillaSyster sa...

=) allt för att locka till sig nya kunder.

Carita Liljendahl sa...

Ja, mycket handlar igen en gång om covid-19. Men här får man ju en dos av annat också - och av älskade TC.

Ditte sa...

Bra skyltning! Och visst ser man en hel del skyltar som det inte direkt funnits behov av tidigare. Har sett i stan på olika ställen att gym och andra som sysslar med liknande vill ha kunder. Tror många av dem har knepiga tider. Såg chokladen till salu på Cinderella men till ett något lägre pris. Undrade också om det fanns ett samband mellan pris och alkoholhalt. Vi får kanske testa.
Nu är ju inte whisky min favorit men kanske finns mörk rom att tillgå.
Den gröna musen är verkligen en hit. Trodde när jag såg bilen/skylten att det handlade om att utrota råttor. Och är det en firma där det handlar om tillbehör som gör förpackningar onödiga så kanske det i sig lockar råttor eller möss.

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

Haha från stram och stel gillade jag. Jag kanske skulle blivit peppad av den skylten ändå får jag väl medge. Lite kul så där när man ser såna där skyltar måste jag säga.

Geddfish ♥ sa...

Satsskyltarna gör ju sitt. Dock inte hos mig. Jag bär aldrig något längre. Min make sa, slit ut den äldre generationen först, så bar han. Medans jag tog ryggan ;)
Musbilen väcker onekligen uppmärksamhet! Men den gör kanske stor nytta i sitt budskap?
Jag har inga Covid-19 bilder hos mig idag, nej, faktiskt inte. Annars är det ju väldigt aktuellt liksom. Pga denna skit har jag ännu inte träffat mina barnbarn.

Susjos sa...

Täby centrum kan det där med skyltar, det har du visat oss!
Choklad är ju inte min grej, om det inte är Marabous...hehe!
Musbilen var verkligen fin.
Ha det gott!

Paula sa...

Riktigt fin skyltfångst har du fixat! Men varför förstöra god whisky med choklad, "ler"....
Sats tror nog att dom är så välkända att ingen presentation är nödvändig...
Du kan glömma skyltar från mig idag, till min förvåning vägrar min blogg ta emot en enda bild längre...fullt, fullt, platsbrist! Och jag som ökade datamängden i somras.
Kontakt behöver tas med mitt underbara webbhotell imorgon bitti och hoppas att det löser sig under dagen.

Äventyret framtiden sa...

Fina tidsenliga skyltar och utan det minsta spår av covid-19! :)
Det är chokladhalten som avses med 37%. Whiskydelen är på 8,5 %.
Jag gillar choklad men helst ska den vara ca 70 %-ig för att falla mig i smaken men visst Fazers blå sitter inte helt illa den heller. Den schweisiska chokladen är lite väl söt i min smak.
Jag gillar musbilen allra bäst. En sån vill jag också ha!

Geddfish ♥ sa...

Jag glömmer ibland att vissa artiklar är låsta, men här har jag fotat av papperstidningen. Hoppas du kan läsa om en förhöjd sittstruktur. Jag tyckte den var galet rolig, jag.

tanthuset.blogg.se sa...

Jaha, nu blev jag sugen på choklad...så jag snodde några av systers Fazer, dom där spritfyllda äckliga i papper! Vad gör man inte för att hon ska slippa äta upp dom?? Ångrar mig redan....
SATS finns nog inte här, jo kanske i Umeå, vad bra, då behöver jag inte gå dit! Houdini visste säkert vad yoga var, mycket märklig man det där...
Green Mouse, man blir ju lite nyfiken, kanske nån förpackning som gör det enklare för en mus att ta sig igenom...fantasin flödar!!
Ha det så gott och så önskar jag dig en glad måndag! Kram :)

Emma, Sol som sol? sa...

69 kr för 100 g choklad! Oj... Vilket kilopris! Billigare med spriten!

KajsaLisa sa...

Eller man kan ju vända på budskapet, släpar man hem tunga kassar behövs ingen träning :) Tror alkoholhalten i chokladen är väldigt nära noll. Bilen är ju obegriplig, men en av dina favoritfärger på loggan.
Länkar upp nu.

Anki sa...

Hellre choklad än whiskey! Så nix, den svindyra chokladen är inget som lockar!
Snygg skyltmix - skönt att du skippade covid 19 ...

Ama de casa sa...

Kul att dom skyltar på avspärrningarna! Det verkar ligga i tiden, tänker på alla roliga skyltar som finns runt Slussenområdet nu också och som visats i flera bloggar. Jag tror att det är själva Skyltsöndagen som har inspirerat till det trevliga tilltaget :-)

Choklad med whisky skulle jag inte ha nåt emot, fast inte till det priset.

Bilen var verkligen läcker! Vilket slöseri av dom att ha så lockande reklam på bilen och sen en så dålig hemsida...

Snyggt skyltat!

Eva sa...

Mycket fyndiga inlägg till temat!

Klimakteriehäxan sa...

Pluspoäng för Sats skyltar! Green Mouse är snygg, men eftersom det lär pågå musinvasion i Barndomslandet ryggar jag ...
Whiskychoklad är ingenting för mig. Vad är det för fel på mjölk-?

Christian sa...

"Från stram och stel till mjuk och hel" är riktigt bra, både sant och lätt att minnas!
Musen på bilen är väldigt gullig också...