söndag 11 oktober 2020

Skyltsöndag #283

Trots att Ama själv skyltar med ”nollning” idag på sin blogg, så skadar det ju inte att jag också gör det. ”Kommentarbomba” henne gärna med gratulationer. Det är hon väl värd. Jag menar hon bjuder oss ju på gratis rundresor i Spanien så att även vi som kanske inte kan/vill resa får njuta av många härliga semesterresor:-)


Nu till Skyltsöndag. Bjuder på två "vanliga" skyltar och två absoluta höjdare. Den sista skylten är nog den bästa jag hittat på bra mycket länge, och det säger ju inte så lite;-)

Hos Burger King har man inte bara satt skyltar på borden att man inte får sitta där, man har även tagit bort stolarna. Hängslen och livrem alltså. Båda dessa hade tjejen på dekalen behövt.

Den här skylten i Täby Centrum fick jag läsa tre gånger för att förstå budskapet. Jag har fortfarande inte lyckats. Kanske är ni smartare.


Veckans höjdare 1: 
Det här är en t-shirt som bästisen Yvonnes man köpt som kompletterande födelsedagspresent till sonen som fyllde 24 år häromdagen. Hahaha:-)

Veckans höjdare 2: Den här skylten är den bästa och roligaste uppmaningen jag sett under dessa coronatider. Den var inte lätt att fota, då den satt bakom en plexiglasskiva vid skrivbordet hos en bankanställd. Här kommer storyn. Enjoy!

Ställde en fråga till den mycket unga banktjänstemannen som var klädd i mörkblå kostym, vit skjorta och röd slips. Då han inte kunde svara på frågan gick han iväg för att rådgöra med chefen. Det är då jag läste texten, tog fram kameran illa kvickt och tog kortet.

När killen kom tillbaka pekade han på skylten "Fotoförbud" och hann precis öppna munnen för att uppmärksamma om detta (som om jag inte visste det), när jag förekom honom och sa att det nog var bäst att han kom med ett positivt besked. Annars skulle han få höra världens längsta suck och en väldigt lång utandning. Kan kom av sig totalt och började skratta. Å jag slapp sucka och andas ut rätt i luften, då jag fick veta det jag ville ha reda på.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

18 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Är antagligen dum i huvudet - men T-röd-budskapet fattar inte jag. För jag utgår från att det inte handlar om fönsterputsning ....
Bankskylten var ju rätt så precis i kravställningen!

Åke sa...

Aha t-röd är på tapeten igen, förr gick det att sila genom en limpa. OBS har jag bara hört. Hålla avstånd hoppas jag vi alla gör. Så bra att matstället tagit serveringen på allvar. Vi kanske tar oss ur detta... som en sköterska sa till mig så blir man lite fundersam... Vi kommer alla att få sjukdomen. Vad hon menade har jag funderat på länge nu. Vi sköter om oss denna söndag också.

LillaSyster sa...

👍 snyggt jobbat!
Jag tycker att S
Ama gjorde mycket bra ifrån sig både i skyltning och tolkning. Jag har bombaderat henne =)

Äventyret framtiden sa...


T-röd, handlar det om träsprit ? Ibland fattar jag inte ett jota men ...Den gröna bankskylten är bra, lite mera personlig än det vanliga man är van vid.
Mycket att tänka på efter det här inlägget. Coronan den är jobbig. När kommer det ett tillförlitligt vaccin?
Ha en fin början på veckan som kommer!

Ditte sa...

Rikrigt bra skyltning! Och sista skylten på banken och din "story" är absolut en rejäl höjdare. Du fann dig snabbt här. Och himla skönt att bankkillen hade humor.
Bra jobbat!
Kemetyl T-röd anses ju vara tämligen miljövänlig för rengöring. Men jag kan se fler betydelser här.
Skylten med "Unexpected Value" begriper jag inte. Men jag tror det är menat så.
Vad gäller Ama så har jag grattat. Och visst reser jag med via hennes blogg.

femfemman sa...

150 kronor i bonus. Om man handlar för 1500. Tja, ok... Men det måste vara säker som man behöver, för att det ska vara nåt att ha.
Fattar inte T-sprit. Trots att jag är lantis...eller kanske därför.
Bankskylten... varför i hela friden ska man tvätta händerna innan man pratar med personen ..bakom glasskydd...och suckar... Så dumt....eller kanske inte. Usch vad jag är covidtrött.

byblixtra sa...

Håller med dig om att sista skylten är en höjdare med ditt besök på banken. :-)

Jag fattar inte heller skylten i Täby Centrum.

Bra att Burger King har plockat bort stolarna och satt tydliga skyltar. Det är inte alla restauranger som gör det och då sätter sig folk där man egentligen inte ska sitta.

Häftig t-shirt.

nalta norrland sa...

Bra mångfald på Din skyltning, varken enbart corona eller jul :)

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

Haha bra där att du fick han ur sitt spår ;D, nu fick du ju visa den roliga bilden. Gillar där hur du kan finta bort saken, är det lite som sitter kvar sedan din karriär inom fotbollen? ;D

KajsaLisa sa...

Tänkte på den där Burgerkingskylten. Samma sa på alla restauranger, Corona smittar inte den mitt emot bara i sidled :)
Problemet med skylten i Täby Centrum är att den inte visar hur mycket poängen är värda.
Tshirten var skitkul och banken har tydligen en hemlig skylt.
Länkar upp nu.

Emma, Sol som sol? sa...

Hehe, vem kan motstå fota den skylten på banken! Hade dock varit lyckligare om utropstecknen flyttat sig på andra sidan meningen.

Susjos sa...

Din bankhistoria är bara såå bra ihop med denna skylt, klart han kom av sig, haha! T-shirten var rolig den också.
Poängen där i Täby orkade jag inte fundera på!
Kram från en trött men nöjd Susjos

Tove Olberg sa...

Hoppsan så det kan gå om inte haspen är på; du bjuder så jag får fundera, men det är bra om hjärnan får en bra start på dagen! Klara budsakp och några oklara :-)

tanthuset.blogg.se sa...

Läste igenom kommentarerna och känner att jag behöver inte skämmas över att inte förstå skylten i Täby centrum...det känns bra! :D
T-röd använder vi för att se klart utåt, genom fönstren alltså, speglarna vill jag helst inte putsa så ofta....men jag vet ju inte om det är just DET som det syftas på där på t-shirten??
Hahaha, ja du fann dig bra där på banken :D :D Snabbt tänkt, måste jag säga!
Hoppas nu att din vecka blir toppen, ha det så bra du kan, kram!

Ama de casa sa...

Åh! Tack så jättemycket för dina snälla ord - jag är överväldigad!

Snyggt skyltat igen och absolut bäst är såklart den sista. Attans vad rapp du var i svaret! Och visst är väl fotoförbudsskyltar oemotståndliga att strunta i :-D

Tack igen och ha en superfin dag! Här ska vi ut och traska :-)

Anki sa...

Haha ... fotoförbud måste man förstås strunta i! Speciellt med en sån skylt!
Härlig skyltning!
Jodå - jag grattade också Ama! Förstås!

Christian sa...

Ja du ....den andra skylten är väl solklar..... ?!? ibland orkar man inte bry sig om alla dessa pseudorabatter..
Sista var ju spännande, inte minst med det överraskande greppet att ha utropstecknen i början på meningen!

Guldkryckan sa...

150 kr?
Har tänkt klart på den, jag ger upp ;)

Jo, banktjänsteman ska man hålla kort, har iofs inte träffat någon sen 2016 men jag antar att de är likadana idag som då...jobbiga ;)

Ha en skön fortsättning på måndagen BP.