lördag 17 oktober 2020

Bokmärken och två svarBokmärken
Som ni vet så är det Anki som står för bokmärkena även idag. Den här samlingen är riktigt bra och färgglad, även om fågeln stirrar på mig som läsare. Märket till vänster är rätt häftigt, då de blå "armarna" kan tolkas på många sätt… om man har livlig fantasi alltså;-) Tusen tack Anki!

Nu till Orsakullans frågor:

Soppor, grytor och varma rätter…
… hör hösten och vintern till om ni frågar mig. Just dessa rätter gör ju att man värms upp invärtes. Det blir många soppor och heta indiska grytor för vår del.

Underskattad sak
Den frågan är svårare att besvara tycker jag. Den enda saken som jag kan komma på spontant och som inte ens är en sak utan enligt många ett ogräs, är maskrosen. Den är helt klart underskattad. Har alltid tyckt att den faktiskt är en vacker blomma som hör våren till. Det skulle vara riktigt roligt att någon gång dricka maskrosvin. Någon av er som har testat? Hur smakar vinet?

 

Jag har hittat temat hos Klimateriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Med lite tur hittar ni bokmärken även hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa.

Det är Orsakullan som håller i ”Oktober 31 dagar”.

15 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

ser nästan farliga ut, hos mig är det äkta konst

Klimakteriehäxan sa...

Hurra för de fina maskrosorna! Kan du tänka dig att jag har ett återfall i bokmärkesbranschen i dag!

Geddfish ♥ sa...

Vackra moderna och fådda bokmärken!
Jag älskar maskrosor, de lyser så solgula och fina och även som utblommade är de vackra i sina fröbollar. Men det är klart, ingen vill väl ha en gräsmatta bestående av mest maskrosor.
Har just nu ätit en egengjord köttfärssoppa i höstens smaker och tillbehör, mums, hett och gott.

femfemman sa...

En förskräckt koltrast? Resta huvudfjädrar... undrar vad han fått vara med om...
Invasiva växter från rymden invaderar oss, vi kommer inte ifrån att bli kvävda och införlivade med de blå fingrarna....
Grytor, ja, tack. speciellt en dag efter tillredning. Då smakar de som bäst. Ska få ett antal kg älgkött i morgon. Inget kul att ta hand om, men det blir goda grytor och välsmakande köttbullar av det magra köttet.
Underskattat? Maskros, absolut. Och lärarjobb... Ha det fint!

Ditte sa...

Verkligen en fin samling av färgglada bokmärken. Fint att Anki bidragit. Tycker de gjorde sig väldigt fint tillsammans.
Matmässigt instämmer jag helt. Och lägger gärna till även en del thailändska och kinesiska varianter här bland grytorna. Ja. även en del med älgkött som bas-
Soppor blir det även här. Och gärna med fisk och skaldjur i.

Susjos sa...

Härliga färger! De blåa läskiga "armarna" ser ut som maskar tycker jag.
Maskrosvin har jag inte smakat ,tror jag, nu blev jag nyfiken på hur det kan smaka?
Ha det gott!

Paula sa...

Haha, nu ska jag berätta. Det var en gång...för många år sedan...jag hade en stor gräsmatta med massvis med maskrosor. Nekade exet att klippa innan jag hunnit plocka alla maskrosor..Sen satt jag där och noppade varenda blomma, tog alltså loss de gula små vipporna från den runda delen och lade i en hink- Det gick åt mååånga maskrosor. Sen minns jag inte hur receptet löd men efter att jag blandat med socker o vatten osv. så buteljerade jag härligheten och enligt receptet skulle det lagras ett år. Som jag väntade...och det var det vidrigaste äckligaste jag smakat! Beskt, och surt och fy så besviken jag var.
Andra kanske lyckats bättre...haha

Emma, Sol som sol? sa...

Tänk så naturen är underhållande! "Armarna" antar jag är något som finns i havet, tycker mig skymta en fisk där.

Sonen har ett tag pratat om bönsoppa, dvs serbisk sådan, pasulj. Borde kanske se om jag hittar något liknande bruna bönor här i butikerna igen.

Anki sa...

Tack för länken BP :)
Maskrosor ar helt klart underskattade - i alla fall i skönhet räknat. De är inte så roliga att ha i gräsmattan, men det är bara en kort period som de är besvärande.
Japp, jag har smakat maskrosvin - många år sedan och vad jag minns så var det ingen höjdare. Har tänkt prova att göra eget, men det går åt många blommor som ska rensas och det tålamodet har jag inte.

Annette sa...

Tack för påminnelsen, grytor och soppor skall jag också satsa på mycket mer nu i höst och vinter. Så gott när smakerna kokar ihop, och extra gott när det är kallt ute. Indisk gryta har jag nog aldrig lagat, skall kolla upp ett recept, eller har du tips? I dag blir det dock en annan gryta, för jag fick vildsvinskött av mamma i går, så det blir ungersk gulasch.

Ama de casa sa...

Läckra bokmärken, du har en bra leverantör i Anki :-D

Jag har inte testat att dricka maskrosvin däremot försökte jag och svägerskan göra maskrosvin en gång. Ett himla slitigt jobb och vi gav upp på halva (?) vägen då det verkade bli skitäckligt.

Gunnel sa...

Jag har gjort maskrosvin för väldigt många år sedan. Den energin har jag inte kvar mer, för det gick åt massvis med blommor som sen skulle rensas. Vinet smakade väl sådär, så det är inget jag funderar på att göra om.

Guldkryckan sa...

Grytor och soppor värmer ju lite mer än mycket annan mat kan ju jag känna, frugan tillagade fem liter köttsoppa igår att ha i frysen, något att ha alla ruggiga höst och vinterdagar.
Har för mig jag druckit maskrosvin någon gång för många herrans år sedan fast då jag drack annat på samma gång så vet jag inte vad det smakade, men enligt Gunnel här i en kommentar ovan så var det nog inget vidare.

Ha det bäst nu Bp.

tanthuset.blogg.se sa...

Fler fina bokmärken från fina Anki <3 Härliga motiv och färger :)
Vi äter på tok för lite soppor och grytor i det här landet, fram för mer av sånt, så gott och ofta så nyttigt, dessutom värmande som du påpekar...
Maskrosvin har jag smakat för måååånga år sen, inte minns jag om det var gott men nog blev jag lullig och på den tiden var det nog det som räknades :D
Ha en toppensöndag BP!!! Hoppas solen skiner på dig, här snöar det!!!

nalta norrland sa...

Härligt att så många engagerar sig och hjälper Dig med bokmärken.

Maskros liksom tussilago är gula fina solar :)