lördag 31 oktober 2020

Bokmärke och ”Happy Halloween”


Förra lördagen blev det ju inget bokmärke, utan bara ett riktigt tråkigt inlägg utan bild. Idag blir det nog betydligt bättre. Bjuder på ett spännande bokmärke från National Geographic som gulliga Anki har fotat åt mig. Tusen tack:-) National Geographic är förresten sponsor för en hel serie bokmärken. Några har jag visat här. Riktigt bra att denna gigantiska mediekoncern satsar på bokmärken till ”riktiga” böcker.

Halloween


Det har blivit en riktigt rolig tradition – bästisen Yvonnes årliga pumpakreationer här på bloggen alltså. Även i år damp det ned en pumpa i min mejlbox. Tyckte att det var hennes absolut vackraste skapelse och delar så gärna med mig till er.

Norsk serie Nemi
Yvonne inspirerades av den norska serien Nemi. Hon tyckte att pumpan ”blev dock snällare än planerat. Pumpa är ett speciellt material att jobba med – det blir inte alltid som man tänkt sig…” Ja, om ni frågar mig så tycker jag att skapelsen är en fullpoängare.

Alla helgons dag
På tal om Halloween så sammanfaller högtiden med Alla helgons dag i år. Jag bryr mig inte, och jag är väldigt tveksam om de döda gör det – bry sig alltså;-)


Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat.

Med lite tur hittar ni kanske bokmärken också hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa.


Det är Orsakullan som håller i ”Oktober 31 dagar”.

18 kommentarer:

Mias Mix sa...

Ett riktigt fint bokmärke. Använder alltid bokmärken när jag läser böcker. Att vika ett hörn är strängt förbjudet enligt mig. Kul att du alltid har nya bokmärken på lager!
Och vilken skapelse av Yvonne! Vi gjorde en vanlig hederlig pumpa med ögon, tänder etc så jag vet precis hur svårt det är att skära i pumpor. Jag är egentligen lite emot halloween, tycker det mest är kommersiellt trams. Men för barnbarnens skull ska vi ha helloweenfest nästa helg, passade inte att ses denna helg. Alla helgona däremot tycker jag är väldigt fint. Att tända ljus och hedra de som lämnat oss. Min systers grav gjorde jag fin för drygt en vecka sen. Vill alltid vara själv där och inte krocka med någon annan. Till Jörgens föräldrars gravar ska vi åka senare idag. Och sen blir det alltid en kvällspromenad till kyrkan bredvid oss bara för att det är så stämningsfullt och vackert.
Ha en fin fortsättning på helgen!

LillaSyster sa...

Wow vilken skapelse hon lyckats att få till. Det är sannerligen inte lätt att göra vackra motiv med kniven i en pumpa. Jag tycker att jag har fullt sjå med kniven då jag ska tillaga pumpa. Ha en fin eftermiddag, här tittade solen fram en liten stund =)

Hanneles bokparadis sa...

passande bokmärke, maken och jag ska dela på ett spöke ❤️

femfemman sa...

Suveränt konstfärdig pumpa. Annars är Halloween inte min grej. Ät alldeles förskräckligt dålig på allt firande. Är ambitiös i mycket annat, men absolut inte på att uppmärksamma högtider och bemärkelsedagar.

Geddfish ♥ sa...

Riktigt snyggt bokmärke och pumpaskapelsen, håller med dig, en fullpoängare!
Jag har aldrig firat Halloween, tänker inte göra det och jag "firar" inte heller några helgon. Jag skulle läst texter i kyrkan i morgon, men har avbokat det pga nya restriktioner, lite onödig syssla just nu, annars gillar jag att läsa högt.

En vacker dag och nu börjar det mörkna.

nalta norrland sa...

Om det går som jag tänkt ska jag dela med mig en bild på en pumpa i morgon... en riktig fullpoängare.
Yvonnes pumpa var ju så läcker, helt enkelt bäst.

Bokmärken... ja ibland blir det inte riktigt som man tänkt, men förra veckans frånvaro var ju icke planerad och dagens bokmärke fixade Du galant.

Guldkryckan sa...

Pumpor är väl den stora behållningen under halloween, lyser ju upp iallafall och den där var ju riktigt riktigt fin.
Nån gång kunde man kanske prova på och tillverka något att ha på balkongen här....trevligt.

Tvivlar väl också på att de döda bryr sig, men fint blir det ju på kyrkogårdarna vilket väl är trevligt för alla anhöriga som besöker.

Hur som helst...ha en fin fortsättning på lördagen.

Klimakteriehäxan sa...

Imponerande pumpaskapelse!

Ditte sa...

Bokmärket är verkligen snyggt och himla bussigt av Anki att skicka dig det.
Vad häller Halloween så föredrar jag som Ama "hall-å-vin". Jag har några år köpt en pumpa för att göra soppa.Men inte till annat.
Och vad jag än tycker om Halloween så måste jag absolut instämma i att Yvonnes pumpa är hur tjusig som helst. Tack för att du visar den.
Instämmer med att jag inte alls tror att de döda bryr sig. Inte alls. Men jag har ofta förr varit en vända till Solna kyrkogården denna dag. Och det brukar vara vackert. Å andra sidan är jag där när andan faller på och det kan vara när som.

Susjos sa...

Fint bokmärke och en fantastisk pumpaskapelse av Yvonne, supersnygg!

Nej att det är Halloween och Alla helgons dag samtidigt spelar verkligen ingen roll!

Svar: Viss tär det Molly som är mer aktiv och "på" sin stackars bror som ju är större än henne, haha, hon är helt galen vår lilla Molly!
HA det gott!
Kram

Paula sa...

Hej, fint bokmärke det där. Jag har slutat använda bokmärken, jag använder remsor av vitt papper istället. Det beror på att jag vill kunna skriva upp sidnr och speciellt bra textställen i boken. Detta underlättar när jag ska skriva utdrag ur boken i recensionerna.
Pumpan din kompis gjort tycker jag liknar Marilyn Monroe! Jätteläcker!
I vår by har man i år skippat Bus eller godis, jag tycker det är tråkigt, hade gärna sett utklädda barn knacka på dörren. Man hänvisar till corona, men, står det några barn utanför ytterdörren, hur smittsamt kan det vara?

byblixtra sa...

Det var den snyggaste pumpan jag har sett!

Fint bokmärke med de stora katterna.

Emma, Sol som sol? sa...

Alltså jisses vilken pumpa! Har provat karva några gånger och det är inte lätt. Nemi gillar jag också. Mina föräldrar tycker att jag har likheter med henne. Eller hade när jag var yngre i alla fall.

Anki sa...

WOW ... vilken läcker pumpaskapelse! Hon är verkligen kreativ din kompis!
Bra när allt är som det ska ... inte några sjukhusbesök, utan bara en vanlig lördag. Vi åker aldrig till någon kyrkogård just den här helgen - våra nära och kära finns i våra tankar ändå.

Ama de casa sa...

WOW! Vilken fantastiskt snyggt utskuren pumpa! Hon är verkligen konstnärlig, Yvonne.

Bokmärket är fint! Vi prenumererade ett tag på National Geographic. En gång när vi mötte brevbäraren i porten för att ta emot en försändelse som inte rymdes i brevlådan så sa han:
- Så det är ni som prenumererar på National Geographic?
Haha! Snacka om att ha koll! Det var inte nån tidning med i posten den dan :-)

Skönt att du hade en "vanlig lördag" - hoppas söndagen blir fin den med :-)

tanthuset.blogg.se sa...

Vilket fint bokmärke!! Halloween är iget för mig, tror att det sitter i hjärnan ;) det där att amerikanerna har tagit åt sig äran för en irländsk tradition...nä jag är ingen amerikavän, beror nog mest på han som sitter där i toppen!
Du...den pumpan är inte att leka med, så snygg!
Ha en fin söndag BP :)

Herr Nilssons Fru sa...

De här med halloween är inget jag tar på speciellt stort allvar, men i år hamnade varjefall några pumpor på vår trapp. De sålde fina på Eko förra månaden jag inte kunde motstå. Duktig din kompis verkar vara på att göra fina pumpor, såg en snubbe på Tv som gjorde helt otroliga monster pumpor, önskar verkligen man hade sån talang men inte :(
Jag har nog inte några konstnärsådror alls i kroppen.
Hoppas du är helt återställd nu och mår bra.
Kramiz

Äventyret framtiden sa...

Yvonne kan hon. Fantastiskt fint gjort!
Jag är som du vad gäller Halloween och Alla helgonsdagen. Jag tänker på mina nära och kära i stort sett alla dagar från och till, håller mitt ljus tänt för dem på det sättet. Halloweenigt blev det p.g.a. barnbarnen och rätt kul har vi haft att göra spökfingrar, spöken osv...