torsdag 1 oktober 2020

(Självförvållad) Tråktorsdag

Som ni vet har vi i nollåttaland inte haft många tråkdagar den här sommaren och hösten. Men idag, lagom till Tråktorsdag inföll just en sådan. Å då är det ju väldigt smart (not) att passa på att göra tråkiga saker, som städning till exempel.

Hårstrån och hudrester
Maken påstår ju att damm mestadels består av hårstrån och hudrester. Jo, Swiffer ger honom rätt på en punkt. Men inte är vår hud väl grå;-)

Höstlöv
Orsakullan undrar om höstlöven faller idag. Jo då, de har fallit hela den här veckan. Extra mycket idag, då det blåste. Tycker att löven gjorde sig betydligt bättre på trädet. Tråkigt!

Höstmode
Här har jag ingen bild, för jag var alldeles för chockat när jag såg höstfärgerna i Täby Centrum idag. Svart, grått, bajsbrunt och nåt mellanting mellan gult och orange. Ingen hoodie för min del med andra ord. Väldigt tråkigt!

Problemet löst
Klimakteriehäxan visade smått chockad upp julstjärnor för några dagar sedan. Den lokala ICA har löst detta provocerande problem med att döpa och ”färga” om blomman till en höststjärna. Sorry, men det tycker jag är så himla tråkigt att jag nästan blir arg.

 

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

Det är Orsakullan som håller i ”Oktober 31 dagar”.

PS. Då jag fortfarande inte har kommit på hur Nya Blogger löser vettiga och estetiskt tilltalande bildtexter, så lägger jag in bilderna efter texten. DS. 

14 kommentarer:

LillaSyster sa...

Reagerade som du då jag såg
höststjärnorna, helt vansinnigt! Dessutom är den där stjärnan väldigt allergiframkallande så jag håller mig långt ifrån. Syrran hade en kattunge som provsmakade en gång, det slog sig på balansen....stackars lilla katten. Grått här också och värre verkar det bli till helgen. Det är tur att man har kläder i garderoben att slita på, så man slipper senapsgula kläder.

Geddfish ♥ sa...

Inga bekymmer för mig med höstmodet. Jag satte köpstopp på kläder när coronan kom, liksom ingen lust, ingen idé och jag HAR kläder, nästan så länge jag lever.
Roligare då att satsa pengar på annat.
Jag har tidigare i mitt liv alltid fått en julstjärna i födelsedagspresent. Hur roligt har det varit? Ungefär som hur roligt att få ett paket kaffe i julklapp?
Nej, höststjärnorna får vara för min del.
Ingen tråkig torsdag här, men jag kan lida lite med dig ;)

Ditte sa...

Lite tristare väder var det idag. Men inget regn och inte så kallt. Dock inget balkonghäng här.Men en trevlig torsdag blev det med utelunch. Och utomhus.
Vad gäller julstjärnor är de inte några favoriter hos mig när de helst dyker upp. Hjälps inte med annat namn. Gillar orkidéer betydligt bättre.
Swiffer köpte jag på din inrådan och är väldigt nöjd men grå hudrester har jag dock inte noterat. Köpte även de "fuktade trasorna".
Vad gäller höstmode köper jag det jag vill och oavsett årstid. Och trista färger undviker jag.

Och visst fungerar det bra att ha bilderna efter texten också.

Gunnel sa...

Höststjärnor låter löjligt. Tror handlarna att de får sålt fler blommor med det namnet? Det finns ju växter som redan har höst i sitt namn. Det hade väl varit bättre att annonsera om dem. Kram

Susjos sa...

Swiffer låter spännande, det har jag missat, får googla på det!
Höststjärnor, ja jösses vad de hittar på! Nej, inga såna får komma hem till mej nu, möjligen en julstjärna till jul!

Jag hade ingen tråktorsdag, har ju fått en konstgjord solbränna, haha! Men man känner sig ju lite fräschare!

Svar: Visst tar min nya iphone bra bilder i mörkret, ingen inställning, den gör det helt själv! Bra va?!

Ha det gott!

nalta norrland sa...

Vår torsdag var en blandning av väntan och upplevelse 🤪
Inte sett några julstjärnor än men julpynt och halloween grejs trängd på hyllorna inne på Dollar Store 👻 🎃 🎄
Vädret är gråtrist
Men det kunde varit värre 😜

femfemman sa...

Löven faller... Det måste de, för att det ska kunna slå ut till våren. Städa, helt ok...det blir rent och fräscht.Tror maken har rätt, gällande dammets innehåll.
Det finns alternativa höstklädsaffärer. Hos Gudrun Sjödén t.ex. finns det massor av färg.. och färger.
Julstjärna? Nej, tack! Tråkväxt...ok under advtnt dock. Men lik förbaskat en tråkig växt. Ha det gott! Hoppas på Fina Fredag!

Emma, Sol som sol? sa...

Höststjärnor?! Det var det mest fjompigaste jag hört på länge!

Bildtext: klicka på bilden, tryck på det understrukna A:et och skriv texten. Vill du ha den mindre eller annorlunda får du markera det och ändra som vanligt. Enkelt.

KajsaLisa sa...

Jag tror huden blir lite gråare på Tråktorsdagar, men det verkar ju inte gälla blommorna dom ser ut att klara tristessen bättre.
Tack för länken.

Elisabeth sa...

Höststjärnorna får anstå tills det blir julstjärnor. Modefärgerna har jag inte koll på, då jag hållit mig borta från affärer- de lät inte lockande heller när du beskrev dem. Jag har inte haft något tråktorsdag då vi varit ute med dottern och barnbarnen i skog och mark, men det blir inget inlägg förrän i morgon. Ha dé gott!

Anki sa...

Höststjärnor?! Hm - nej tack!
Jag har dålig koll på både mode och vilka färger som gäller och nya kläder blir det inte så ofta om jag inte är av nöden tvungen.

Svar: Nu blev jag både glad och förvånad! Roligt att du gillar min svampskola! Det trodde jag faktiskt inte! Såklart kan jag skriva dit om det är matsvamp eller giftig - tar kanske för mycket för givet ... ska bättra mig :)
Jag är lite bättre, men fit for fight är kanske att ta i. Allt måste gå i sakta mak och med vila mellan varven.

Ama de casa sa...

Höststjärna? Vem försöker dom lura? Suck.
Jag tycker att dom vackra löven även gör sig fint på marken :-)

Hoppas ni har fått tillbaks finvädret igen så du slipper städningen idag ;-)

Herr Nilssons Fru sa...

Ja höststjärnor vill vi inte ha. Var sak ska ha sin tid. Oh stjärnorna hör julen till.
Haha skrattar åt din beskrivning av höstfärgerna. Bajsbrunt – inget vidare, man annars gillar jag brunt. Höstfärgerna är lite dystra, fram för allt när man är färgmänniska, men senapsgul är fint. Gillas.
Är den bra den där Swiffer undrar jag, sett någon reklam om den. I vårt hus finns hundhår av förklarliga skäl. De får dammsugas ofta när hon fäller, men för övrigt är de inte så mycket mer än normal städning. Jag gillar inte städa så värst men jag gillar när det är gjort, när huset lyser av renlighet. Vore jag rik skulle jag helt klart ha städhjälp anställd 😊

Kramiz

tanthuset.blogg.se sa...

Men vad??? Höststjärna??? Nä, nu börjar det gå för långt.... det var inte kul alls tycker jag. Tråkigt!
Städa??? Tråkigt!
Löven (inte Lövén) som faller....Tråkigt!!
Ja nog lyckades du få en tråktorsdag ;) Ha det bättre idag, kram!