onsdag 14 oktober 2020

Onsdagsmix

Höstdagar ska förgyllas, och det är precis vad Anki gjorde idag. Helt otippat hittade jag en påse från PostNord som hängde på dörrhandtaget när jag kom hem efter ett besök i centrum. Hade inte beställt nåt, så jag undrade vad det superlätta paketet kunde innehålla.

Karljohan – skogens guld
I det omsorgsfullt förpackade paketet hittade jag först det fina brevet som Anki författat och sedan en påse med min favoritsvamp – karljohan. Tänk att Anki delar med sig till mig trots att skörden av just karljohan varit ganska skralt i år. Tror det är tredje året som Anki skämmer bort mig med karljohan. Tusen, tusen tack:-)

Middag
Igår undrade Orsakullan vad det blev till middag. Då jag tar upp frågan idag är svaret givet – svamprisotto såklart. Den torkade karljohan ligger i blöt just nu, och det doftar ljuvligt i köket.

Rutin
Orsakullan vill även veta vad jag gör på rutin. Kan väl säga som så att jag gjorde betydligt mera saker på rutin när jag jobbade. Idag kan jag bara komma på tandborstning två gånger per dag samt Mascaran jag lägger på varje morgon. Ja, självklart duschar/badar jag också dagligen;-)

Det är Orsakullan som håller i ”Oktober 31 dagar”.

14 kommentarer:

LillaSyster sa...

Delade glädje är dubbel glädje. Förstår att du blev glad över paketet =) Risotto som är så gott! Var längesen jag åt det. Ha det gott!

femfemman sa...

Så snällt och omtänksamt! Nä, detta år har inte varit Karl Johan-år. Däremot kantareller så det står härliga till.
Rutingöra? Köra bil...ibland har jag inte en aning om jag passerat vissa ställen... byter blöja också, tror ja, efter snart fyra år som mormor. I början var det knöligt, men nu när det bara är ett blöjbarn kvar, så behöver man inte fundera....

Äventyret framtiden sa...

Så himla rart och gulligt av Anki att dela med sig av skogens godsaker! Lyckost! But you worth it som det heter i tv-reklamen. Njut av svamprisotton och känns dig värdefull, full av Karl-Johan!

Ditte sa...

Vilken lycka! Och vilket fint brev. Så roligt att Anki skickade dig ett gäng Karl Johan svampar. Och risotto med denna svamp. Så gott. Kan nästan känna doften av risotto med Karl Johan ända hit till Söder.
Antar att det även blev ett gott vin till maten.

Freedomtravel sa...

Vilken fin present! Svamp är ju så gott! Nu är nog iofs kantareller min favorit, men Karl Johan är också gott!!

Emma, Sol som sol? sa...

Vilken fin överraskning på dörrhandtaget!

Man gör nog mer på rutin än man tänker, särskilt på morgonen. Vakna, toa, fixa te eller kaffe osv.

Klimakteriehäxan sa...

Fantastiskt med folk som skänker bort sin mödosamt plockade (och rensade) svamp! Jag hade samma lycka för en tid sen. Fick en korg gula kantareller. Härligt!

Anki sa...

Kul att du uppskattar svamparna - svamprisotto är aldrig fel :)

Ama de casa sa...

Men så gulligt av Anki! Vilken superfin present :-) Risotto är så himla gott och med karljohansvamp kan det ju verkligen inte bli fel!

Rutin... Ja, morgonrutinerna är väl ungefär dom samma varje dag fast i två varianter. En hemmarutin och en hotellrutin. Den senare varierar dock en del beroende på typ av boende :-)

Annika sa...

ÅH vad härligt att komma hem och fina en sådan fin present.
UNDERBART!!

Christian sa...

Tänk att ha vänner som håller en med svamp.... :)

Susjos sa...

Men så fantastiskt det är i blogglandia!
Grattis till din present från Anki!

PS. Ja, vid 60 års ålder händer det något, hihi, man börjar tacka nej till saker!

Paula sa...

Men så roligt med klapp av en tidig jultomte! Jag fick också ett brev på posten av tomtemor som skämmer bort oss alldeles!

Carita Liljendahl sa...

Så underbart att allt det här funkar nu i covid-tider och att ni bor i samma land, kanske även i städer nära varandra? Men svampleverans till Finland skulle nog inte bli så bra - hahaa :-D