fredag 2 oktober 2020

Fem en fredag: Vecka 40 – ”Irritationsobjekt”

 

Det är fruktansvärt irriterande att redan nu se gräsligt julpynt i affärerna. Köper verkligen folk sådant skräp?

1. Vad retar du dig på när du går ut och äter?
Långsam service både vid beställning och betalning. Kall eller ljummen mat som ska vara varm. Felstekt kött.

2. Vad retar du dig på under tv-tittande?
Nuförtiden finns det knappt nåt att titta på som är i min smak. Och det är just det som retar mig.

3. Vad retar du dig på när det kommer till språk/grammatik?
Helt klart sär skrivningar och syftningsfel. Eller slarviga rubriker som den här:

 4. Vad är något du retar upp dig på i hemmet?
Makens hyllmeter av facktidskrifter som kan dateras tillbaka till 1960-talet, minst.

5. Vad är något du gör som retar andra?
Det är säkert mycket;-) Det enda som jag kan komma på spontant är att jag är aningen högljudd (stor underdrift) när jag tittar på fotboll. Jag skriker och gormar så att maken alltid stänger två dörrar för att slippa lyssna.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

25 kommentarer:

Susanne sa...

Hahaha, fruktansvärt fult julpynt. Rusta har en massa av de allra fulaste julpyntet.
Ha en trevlig fredagkväll

Geddfish ♥ sa...

Nr 1, 2 och 3 håller jag med dig till fullo.
Nr 5, där får jag vibbar från min förste make som i hela sitt liv varit sportintresserad och skrikit och bankat i väggar när det hetsat till sig. Jag orkade inte sånt, blev nog lite anti, där... Så min andre make brydde sig aldrig om sport, bara träning och motion ;)

Annika sa...

HAHA, men fult julpynt gör mig rätt glad ändå. Fniss. SKULLE inte vilja ha det själv, men ibland är det så galet kul att kolla in det i affärerna.
Det fulaste pynt jag vet är uppblåsbart sådant, sånt de ibland har i trädgårdarna här. IIIII!! Ska visa framåt jul sen ...

Håller med dig om att långsam service är jättejobbigt när man går ut o käkar.

TV, ser nästan bara streaming numera. MEN just nu retar jag mig på sporter där de har lagt in ljudet av publikens jubel fastän läktarna är tomma. GAAAHHH!! ELLER, en basebollmatch jag råkade slänga ett öga på igår där de hade pappersfigurer som såg ut som publik, STÖÖÖÖÖÖÖN!!!!

Särskrivningar är så jobbiga och de/dem, var/vart.
Rubriken från Aftonbladet, KLASSISK!! HAHA!

I hemmet retar källaren upp mig... usch, måste städa den.

Jag gör säkert också en del som retar andra.
Alldeles säkert!!!


Trevlig helg!!!

LillaSyster sa...

Vill inte se julpynt varken i september eller oktober. Kan tänka mig veckan innan första advent..... Men det är bara att vrida huvudet åt ett annat håll då man kommer in i butiken. Min make är likadan....hamster på gamla tidningar =) Trevlig helg!

Mrs Calloway sa...

gamla tidskrifter kan verkligen irritera. jag håller med om att det är svårt att hitta bra TV - program numera. fult julpynt är väldigt kul

tanthuset.blogg.se sa...

Åh herregud vilket julpynt!!! Dom överträffar sig själva varje år verkar det som :D
I övrigt håller jag med dina svar, ja förutom de två sista svaren då....men jag kan förstå dom:)
Önskar dig en toppenlördag BP!

Ditte sa...

Bedrövligt att man ska börja med julen redan i slutet av september. Blir så trött och f-d. Och så mycket skit som folk tydligen köper. Till vilken nytta?
Att reta sig på saker så känner jag igen mig i 1-3. (Vad gäller tv är jag ocks ågräsligt irriterad på alla reklampauser mitt i programmen. Nu ser jag ganska lite på tv dock.)


femfemman sa...

Finns ju många kanaler som man kan streama tvprogram på. Gillar serier. Restaurangernas priser kan vara irriterande. Alltså lite finare restauranger...Tycker inte att en måltid är värd 300 kr. Dem tycker inte om han och hon...Det retar mig.Typiskt lärarinna. Hemma är jag nog mest retlig. Och många retar sig på mig....har väl ett mindre trevligt sätt... jag brukar säga vad jag tycker. Ha det gott!

Hanneles bokparadis sa...

jag hittar massa bra program i svt, syftningsfel är inte bra men inget jag retar mig på.

tant Hannele sa...

en snötäckt lastbil med julgran på flaket skulle gärna få plats i min trädgård ❤️

tant Hannele sa...

Kitsch gör mig glad :)

Emma, Sol som sol? sa...

Jag tycker det är jättekul med julpynt av olika sorter men det där var hur fult som helst!

Rubriken blir jag bara ledsen över av flera orsaker.

Paula sa...

Jag får rysningar av de flesta juldekorationerna. Glad att vi inte har något shoppingcenter här i byn så jag slipper reta mig. Men jag vet ju att det hör till, vartenda år. Och allt blir bara fulare...
Jag tycker inte heller att det är särskilt mycket sevärt på teve. Saknar bra serier, antingen drama eller krim. Trodde de skulle välla över oss när sommaren var över, men ack vad jag bedrog mig!

Bokdamen sa...

Huvaligen vilket julpynt. Vill inte se julpynt förrän till jul. Undviker dålig tv och reklam bojkottar jag, men ser mycket serier på svtplay finns många bra där, och andra ställen.

Susjos sa...

Det där julpyntet var inte snyggt nånstans, och t.o.m jag blir lite upprörd över Aftonbladets rubrik.
Min man har gillar också att spara tidningar ...blir tokig på det, glömde jag helt när jag skulle skriva mina fem en fredag svar!
Fnissar lite när jag läser att du kan bli lite högljudd vid fotbollsmatcher!
Ha det gott!

Kina sa...

Är det någonting som jag blir irriterad på så är det julpynt som tas fram innan sommaren ens är slut (nu överdrev jag litegrann). Däremot tycker jag att hundarna var duktiga som hittade så många kartonger med döda katter. Dom var nog dresserade katthundar!

Susjos sa...

Jag igen! Tusen tack för din fina födelsedagshälsning som jag just fick på min blogg, visst var du först i Blogglandia med att gratta mej, blir alldeles varm av lycka!
...och såklart ska vi skåla! Maken har köpt en liten flaska champagne som jag först tänkte ta i morgon, men måste ju skåla nu med dej...så vi öppnar champagnen nu! SKÅL!

Christian sa...

Synnerligen intressanta frågor (och svar), där kan jag hålla med om det mesta......det är ju inte bara julen, tulpaner finns redan å snart kommer semlorna.....orka!
De andra områden du tar upp har jag inte tid eller plats att yttra mig om, du vet "grinig gammal gubbe" :)

Ama de casa sa...

Åh... RUSTA!!! Fast jag kan hålla med om att det där julpyntet inte var en av dom finaste jag sett. På tok för tidigt också. Dubbelfel alltså.

Jag tycker att både sär skrivningar och syftningsfel kan bli rätt kul ibland. Men oftast inte.

Långsam servering på restauranger är verkligen nåt jag retar upp mig på. Ibland undrar jag ifall jag blivit osynlig... Är dom för långsamma i starten så har det hänt att vi har gått därifrån.

Herr Nilssons Fru sa...

Oh en sån fin glittrig bil med gran vill jag ha...haha nej skojar inget för mig. Men kvistarna bakom är fina, dock inte med färgade ljus. Jag ska in en runda till stan idag, se om jag ser massa julpynt här också :)
Jag är ingen ordpolis men den artikeln reagerade jag på. Kan nog tycka att journalister bör kunna skriva bättre än så där. Men vad hemskt så många döda oskyldiga djur :(
Kramiz o go lördag

Anki sa...

Jag är ingen julälskare och julpynt redan nu är ännu en avskräckande sak! Jag tittar åt ett annat håll - och försöker att inte bry mig - syns inte - finns inte!
Lastbilen liknar min lilla gröna med grönsaker på flaket som stått i min bykgryta i trädgården i många, många år - den gillar jag i alla fall!

Svar: Inte asp, utan ASK är det på bilden :)

Klimakteriehäxan sa...

Avskaffandet av korrekturläsare är en källa till evig sorg. Ibland undrar man om INGEN på en redaktion läser det medarbetarna producerar?

Guldkryckan sa...

Inte så ofta jag äter ute kanske men just det du beskriver är ju det som kan förstöra en kväll lite.
Har ju en massa kanaler här så någonstans måste det ju finnas något som tilltalar mig kan man tycka men inte alltid...tur man har DVD att tillgå ;)

Kollar ju inte på fotboll här men om frugan sitter och kollar på "femmmilen" så får jag nästan stänga dörren....haha..! :)

Ha det underbart bp.

Carita Liljendahl sa...

Deltog inte denna vecka heller - orkade inte tänka på vad som irriterar mig fastän det finns mycket som gör det. T.ex. det som du lyfter fram, jul i affärerna redan nu... Trump irriterar... för mycket reklam på tv om man inte betalar så att man kan streama... osv :-)

Karoleen sa...

Usch, julsaker redan irriterar mig MASSOR! Jag tycker att det inte ska julpyntas eller sånt innan advent, men det är mest för att jag tröttnar väldigt fort. Jag vill ha det intensivt men kort 😂