måndag 19 oktober 2020

Glad måndag

Det var absolut en glad måndag idag. Om ni undrar varför är det bara att titta på bilderna:-)


Vaknar man till en sådan blå himmel kan man inte bli annat än glad. Tänkte på er som bor norröver i Piteå, Luleå, Boden, Umeå med mera som blev lika överraskade av snöovädret igår som vi nollåttor brukar bli varje år. Ha;-)

 Nej, ingen snö här inte, men termometern masade sig knappt upp över fyra grader – irl alltså. På vår balkong var det behagliga 22 grader. Det räckte med munkjacka att njuta av solen. Artificiell hjälp av Conny behövdes inte heller.

Trädgårdsgruppen brukar ta hand om planteringarna på tisdagar, men de passade på idag. Det ska ju regna imorgon. Tycker det är fint att de brinner för att iordningställa blomlådorna två eller tre gånger per år, men jag skulle önska mig en lite mera kreativ höstplantering. Det måste väl finnas några växter som är roligare att titta på en ljung... Men jag gillar den turkosa skottkärran:-)

Snart november tänker min novemberkaktus. Som ni ser är den väl förberedd inför blomningen. Den har hundratals små knoppar. Den kaktusen kan man lita på – varje år:-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.


17 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Tror jag kanske måste investera i en ny novemberkaktus i år. Har flera stycken, men de har visst tappat bort sina kalendrar. Om vädret: hu som det blåste! Men jag tog en promenad i alla fall, tapper som jag är ...

Ditte sa...

Visst var det en strålande dag. Inte ett moln hos oss här på Söder heller. Dock en del blåst och vår balkong kom inte upp i så många grader men solen värmde skönt- Dock blåsigt och vi har ingen "inbyggd" balkong så vi kunde bara sitt ute drygt en timme. Vinden låg på uppe på 6 tr. hos oss, trots våra vindskydd i plexiglas.
Fint med er trädgårdsgrupp men håller med om att ljung är ganska trist. För mig lite kyrkogårdsstämning.
Vi har en firma som sköter innergårdarna och de gör det så bra och med variation i planteringarna.
Så många knoppar din novemberkaktus har. Får nog titta och se om min har några. Hmmm...
.

nalta norrland sa...

En blandning av sött och salt ;-) ja i 08a landet alltså... det är väl så de sjunger på Allsång på Skansen.

Vi har haft en blandning med ett par minusgrader och lite flister i luften till 0gradigt.

Men det har varit en bra dag i dag.

Geddfish ♥ sa...

Kallt i morse här men en strålande soldag. Satt nog ett par timmar i solstolen på balkongen. Solade och lyssnade på bok. Med jacka på och filt över benen. I morgon blir det regn.

Jag har ingen ljung på balkongen. Tycker nog också att de är lite tråkiga, men jag vet inte vad som funkar just nu.
Annars en fin måndag med mungiporna uppåt.

LillaSyster sa...

Du får nog stå ut med att titta på ljung.... den färgklicken håller sig bäst under vintern. Cyklamen funkar bara ett tag till nu. Såg knoppar på min novemberkaktus också. Ha en fortsatt bra vecka!

femfemman sa...

Testar årligen andra växter än ljung. Men det blir ändå alltid ljung på sluttampen, det är en riktigt tålig växt. Allt annat jag prövat, blir snabbt överblommat och fult.
Fina dagar i hela södra Sverige,även om nätterna är kalla.
Dags att önska dej Trevlig Tisdag, så här på måndagskvällen!

Emma, Sol som sol? sa...

Ljung är vackert men lite kyrkogård... Finns mängder med fina höstblommor och är vackra med en hatt av snö på sig.

Äventyret framtiden sa...

Jag är så tråkig trots den glada måndagen igår, att jag inte köper ljung överhuvudtaget, trots att den är vacker. Jag köper faktiskt inte blommor alls till uteplanteringar, jag plockar kvistar och liknande från skogen ( jag kan för att jag bor där jag bor) :)
Tänk så olika väderlek det kan vara bara en bit från ett soligt Stockholm till ett regnigt och stormigt Åland. Igår. Idag ser dagen ut att kunna bli lite lugnare, dock fortsättningsvis grå.
Ha en glad tisdag också BP!

Anki sa...

Det finns inte så mycket att välja på nu, bara ljungen håller sig fin - alternativet är konstgjorda blommor och hur roligt är det?
Har också knoppar i novemberkaktusen :)

Ama de casa sa...

Smart av trädgårdsgruppen att byta dag. Ljung är fint, men lite variation kanske kunde vara trevligt :-)

Härligt väder! Lite skillnad mot norra Sverige om man så säger. Hoppas finvädret fortsätter så du kan njuta på balkongen och fortsätta ta mamarazzibilder :-D Fast å andra sidan skrev du att det skulle regna imorgon vilket blir idag... Men dom brukar ju inte alltid ha rätt, SMHI :-)

KajsaLisa sa...

Ha ha, har du aldrig funderat på att ordna charterresor till din balkong, verkar vara 20+ jämt :)

Malena sa...

Tack för förbättringspotentialen på "tavlan", alltid bra med en layoutares tränade öga. Jag gjorde kartan hos "mapiful", där man lägger in sin adress, så skapar de posters. Men jag plockade kartan och gjorde min egen variant. Vill bara ha en mindre tavla och inte en stor print.

Jag gillar ljung, men förstår din synpunkt, det finns fler blomfärger än rosa-lila på hösten. :)

Eva sa...

Håller med om ljungen. Passar bäst på kyrkogårdar och inte i stadsplanteringar. Enligt gammal skrock betyder den ju dessutom olycka och hemskheter och det har vi nog av. Trevligt med positiva bilder för en Glad måndag.

Gunnel sa...

Ljung är väl inte min favoritblomma heller...inte ens den som färgats orange. Skottkärran var ett kul färginslag. Sånt hjälper till att göra dagen glad.

Annika sa...

Vilket fint väder ni hade!
Och er balkong är ju jättehärlig att sitta på. Jag förstår att ni nyttjar den till fullo.
Tycker om ljung, men det kanske är mer för att jag nästan aldrig ser den här. Men finast är den nog ändå där den står i skogen.
MINNS när jag köpte en kruka en gång i min ungdom och tog in den ... aj aj aj ... det betydde död, fick jag höra. Jag satte snabbt ut den krukan på balkongen.
Sen desss köpte jag aldrig mer ljung. OCH här har jag, som sagt, knappt sett ljung (heather) fastän den ju finns i skogarna här med.

Christian sa...

Även vi hade solsken igår, i motsats till idag endast mulet å grått å regn....
Fina vardagsbilder som vanligt!

Carita Liljendahl sa...

Så härligt att ni hade blåhimmel på måndag. Och växter gör en alltid glad.
Temperaturen på ballen också och den fina kaktusmätaren!
Tack för att du är med!