måndag 5 oktober 2020

Glad måndag

I väntan på fikagästerna.

De flesta av djungelväxterna på balkongen har bytt färg. Rätt häftigt att titta på, men jag skulle inte vilja bo där..

Läckra speglingar i fönstren och dörrarna.

Efter att den gångna helgen både blåst och regnat bort förbarmade sig vädergudarna över oss nollåttor idag igen och återställde ordningen med 17 grader och strålande sol. Sådant gör mig alltid glad och jag tackar ödmjukast.

Emma
Emma är ett geni, det har jag nog sagt förut. Det är tack vare hennes heta tips att jag lyckades med att skapa bildtexter i Nya Blogger. Riktiga sådana alltså som står under bilden. Där blev jag riktigt glad, fast bara temporärt.

Ni får avgöra
För det finns ett men, ett stort MEN alltså. Bildtexten blir nämligen pytteliten. Har inte lyckats med att få normal storlek på texten. Så ni mina kära läsare får avgöra om jag i framtiden ska använda dessa bildtexter som ni ser idag, eller om ni hellre står ut med normalstora bildtexter över bilderna. Det är upp till er alltså. Blir jätteglad om ni skriver ert önskemål i en kommentar:-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

15 kommentarer:

femfemman sa...

Går jättebra att läsa bildtexter på mobilen. Borde då vara ännu lättare på datorn. Så mysigt med fikaträff i finvädret.Här har vi oxå haft en ljuvlig eftermiddag, strålande sol och blå himmel
. Så fint ihop med trädens höstfärger. Vackra fönsterreflektioner.

Ditte sa...

Strålande väder idag! Och klart att utefika lockar. Vi både åt lunch och fikade på utomhusserveringar idag och det var här +18 som mest. Njutbart! Det är ändå femte augusti.
Läcker bild på balkongerna med speglingarna men de vekar ganska växtfria. Det som syns.
Kul att du fått till bildtexterna med hjälp av Emma. Men du hade nog ändå grejat det så småningom. Men visst är de små. Undrar varför inte Blogger gav ut en manual när de nu ändrade. Vad gäller texterna till bilderna så gör som du tycker. Jag kan läsa båda men så är det ju inte för alla.

Geddfish ♥ sa...

Vad mysigt du har det på innergården! Ser så inbjudande ut.

Jag hade allt hittat det där med bildtexterna tidigare, men skrotat detta, för hos mig blir det ingen skillnad om jag skriver som vanligt under bilden eller klickar på det där understrukna A:et.

Då kan jag tala om för dig att dina bildtexter är mindre än den vanliga texten du har, här på min laptop, men fullt läsliga. Kollar jag på mobilen, så är bildtexterna förkrympta och oläsliga.
Det är ingen av oss som gör fel, utan det är helt klart Nya Blogger som inte fixar detta. Nya Blogger är annars mobilanpassad för att göra inlägg. Dock klarar jag inte av att göra ett tema såsom Fem en fredag eller Orsakullan från mobilen, nix. EN fördel är att man får dubbelfråga om man vill publicera. Inga inlägg åker iväg oönskat.

Jag har haft en kanondag idag också!

byblixtra sa...

17 grader och sol lät ju underbart. Riktigt så varmt var det inte här, vi hade 9 grader och mulet och under eftermiddagen blev det regn. Så dina soliga bilder piggar upp! Gillar särskilt bilden med fikakorgen på bordet.

nalta norrland sa...

Då jag vanligtvis läser bloggar på dator så ser det helt okey ut med den mindre bildtexten, inga problem att läsa.

Gillar djungelfärgerna :)

Jag och Blogger kommer inte riktigt överens då det gäller bildinlägg... men kanske det blir bättre.

Emma, Sol som sol? sa...

Kul att det fixade sig med text till dina härliga bilder. Men jag fattar inte varför det blir smått. Kan du inte markera och uppe i raden under titeln ändra storlek? Det kan jag...
Eller kolla i koden?

KajsaLisa sa...

Du har verkligen koll på grannarna, djungeln ramlar nog ned på balkongen under snart.
Det finns samma med bildtext på WP också nu, men jag gillar inte att använda den.

Susjos sa...

En fin dag i 08-området, men jag har knappt varit ute ändå, tog bilen till syster i Vällingby och gav henne lite rester från i lördags, sen åkte jag hem och sov. Annars hade jag inte orkat jympa ikväll. Haha, Det kostar att ligga på topp!
På min dator är din text helt okey att läsa!
Ha det gott!

Anki sa...

Den där bilden med fönsterspeglingarna är kanon! Ja, texten är för liten, men går lätt att ändra! Nyfiken som jag är så gick jag in på min gamla Bloggerredigerare och testade :) Markera att du ska skriva bildtexten och ändra storleken uppe i verktygsraden!

Ama de casa sa...

Vackert med det röda vildvinet på balkongen! :-)
Texten är liten, men fullt läsbar. Bra att du har fått hjälp av Emma, ser nu att Anki kommer med ytterligare ett tips som kanske löser det hela.

Personligen tycker jag att det är bättre med bildtexterna under bilderna.

Hoppas du får en lika fin dag idag!

Äventyret framtiden sa...

Jag har inget problem med att läsa texten hos dig, men jag kan tänka mig att det finns de som inte kan det. Texten är liten men fullt läsbar för min del.
Balkongbilden med fönsterglänsandet är toppenfin! Du gav mig en idé nu BP. Kanske den syns på min blogg ikväll? :)
Igår hade vi också en jättefin solskensdag. Nu just är det dimma, regnar och blåser, allt på en och samma gång, men jag välkomnar det våta, vi behöver det verkligen!

Kina sa...

Bildtexterna är väldigt liten, men går att läsa. Själv föredrar jag lite större text, vilket framgår i min blogg, där jag har JÄTTE-text. Men det viktigaste är att det går att läsa.
Vad härligt med fikastunder ute. Det är bästa att passa på när vädret tillåter.
Ha en bra tisdag också!

malena sa...

Ja visst är det kul med kulturintresserade fixare på jobbet. Saknar alla fina vernissager som du ordnade. Har ju flera tavlor härhemma som jag köpte.

Så fina höstfärger du fångar, snyggt mot den gråa betongen. Roligt att följa alla dina fotoutmaningar.

Tror att jag engagerar mig extra mycket i scouterna just nu, eftersom jag inte kan göra så mycket annat. Tror det lugnar sig lite när det återgår till mer normala banor och man åker till jobbet igen.

Christian sa...

Som vanligt så gillar jag bilderna, suveräna i all sin enkelhet...

Annika sa...

Vad härligt att ni fick lite skön sol och vackert väder efter regnet och rusket.
Jag ser att träden hos dig börjar skifta nu. Fint.
Bildtexterna, de är små. Men jag kan läsa dem helt OK på min dator. Läser bara bloggar via datorn, aldrig via mobilen.
Det värsta med blogger just nu är ändå IHOPKLUMPNIGEN vad gäller texten. Enormt störigt. MÅ de fixa det.