söndag 7 juli 2019

Skyltsöndag #217

Laddar upp inför finalen i damfotbolls-VM mellan storfavoriten USA och Holland med att lägga upp veckans skyltskörd. Men om ni trodde att ni skulle slippa en ”matchanalys” av bronsmatchen igår som Sverige glädjande nog vann så har ni fel. Expertkommentaren från tv-soffan kommer helt logiskt som bidrag till Glad måndag imorgon. Så ”stay tuned”!


Efter Elektriker-Conny var det Målar-Jannes tur att ta sig an väggen bakom den nya köksfläkten. Det roliga var att han på sin t-shirt gjorde reklam för Flügger, medan självaste målarfärgen som han använde kom från konkurrenten.


Säger kalendern att det är sommar så är det. Basta. Här skyltar jag med en av många killar (nästan aldrig tjejer) som tycker att tolv grader är lagom varmt för att gå med kortbyxor och utan strumpor. Burr.


Veckans höjdare 1: Den 1 juli har ju rökförbudet utökats rejält och hetsjakten på rökarna fortsätter. Har sett hur många förbudsskyltar (och fimpar på närliggande platser som inte omfattas av den nya lagen) som helst den här veckan. Så jag tyckte den här skylten var riktigt befriande;-)


Veckans höjdare 2: En riktigt inbjudande och kreativ skylt i Pressbyråns butik vid Ropstens tunnelbanestation.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

15 kommentarer:

Åke sa...

Flügger färgreklamen går bort, har aldrig gillat det färgmärket ;) Rökskylten, eller rökeriet kan vi sitta och diskutera någon gång. (Jag tror vi bestämt kommer att träffas någon gång) Killen i joggingkystymen förstår jag mig inte på... kanske sportify han ska söka :) 12,7 grader var det i vattnet idag i Tynderö när jag backade i lillpluttens pappas båt. Brrrr. Ja det hängde en termometer ytterst på bryggan.Kaffrskylten blir min favorit.

Geddfish ♥ sa...

Roliga och uppmärksamma skyltar!
Målarfärg intresserar mig dock inte. Sportfånen, där fryser jag bara vid anblicken. Tillåtetattröka tycker jag inte om nuförtiden, hade det varit för 50 år sen, hade jag gillat den 😀
Kaffeskylten gillar jag.
Hur positiv var jag på en skala? Mycket 😀

Susjos sa...

Å USA tog hem guldet, kanske lite väntat?
Som vanligt har du finfina skyltar! Pressbyråns skylt var fiffig!
Tillåtet att röka skylten är ju också fiffig, kan ju inte vara lätt att veta vart man får röka nuförtiden!

nalta norrland sa...

Här på skolan finns det en vaktmästare (typ 50 år så ingen ungdom) som går klädd i kortbyxor året om... till å med när det är minus 30.

Kaffeskylten var bäst :)

Det där med rökning, ja jag förstår inte riktigt... jag röker inte/har aldrig rökt, men att förbjuda rökning överallt känns som om det blir "smygrökning" å nedskräpning, kanske bra med rökrutor.

Faktiskt tycker jag personligen att snus å tuggummi är värre.

Emma, Sol som sol? sa...

Hehe, har också tänkt på det där med att tjejer inte går i shorts oavsett väder. Fast de kan ju å andra sidan ha kortkort i minusgrader så ...

Ditte sa...

Rolig och omväxlande skyltning. Finalen i fotboll såg jag slutet av. Och inte oväntat gick segern västerut. Gårdagens match såg jag också delar av men följde med via telefonen. Ägnade mig ju åt trevligt resejobb. Väntar med spänning på din analys av matchen. Så roligt att Sverige tog bronset.
Killen i shorts! Är det sommar det sommar så är det. Tycker en del.
Tycker att hetsen mot rökare är trist. Idag såg jag när jag kom till Stockholm mängder av fimpar slängda på marken. Så har det inte sett ut tidigare. Och tar man bort askkopparna så blir det ju konsekvenser. Lätt att räkna ut.
Gillade din rökpositiva skylt.
Pressbyråns kaffeskylt var fyndig och trevlig. Gillas!

Paula sa...

All eloge till röktillståndsskylten! Jag vet inte hur många som redan störs av att folk inte lyder, de röker ändå, i närheten av busshållplatser eller dylikt. Jag blir så matt...o är så innerligt glad att jag slutade röka innan alla jagar en med blåslampa.
Målar-Janne har säkert fått måånga reklam-t-shirtar i sina dar från olika firmor, lika bra att använda dem eller hur?
Förutom kylan så kan man inte gärna gå barbent här länge pga mygg och knott, det blir turisterna varse när kvällen kommer och kliandet med den

KajsaLisa sa...

Klart han använder konkurrentens tröja, hur tror du den ser ut efter en arbetsdag. Den andra är han rädd om.
Med tanke på alla rökförbud är det ju smartare att ha en skylt som talar om var man får röka.
Jag tror också på en kopp kaffe till, vi kan ju starta en ny religion. Påtårister :)
Länkar upp nu.

Ama de casa sa...

Finalen tittade jag inte på, inte lika kul när jag inte har nån att heja på (Sverige eller Spanien). Fast Anders hann precis se att USA vann innan vi skulle gå ut och käka med kompisar, själv hade jag värmt upp med masterchef på min laptop (och ett halvt öga på matchen när Anders tjoade).
Visst är det häxjakt på rökare nu, men väldigt konstiga regler där det verkar vara restaurangägarna som har ansvaret för att se till att reglerna hålls?
Här är det väldigt vanligt att se killar i shorts och linne typ året om fast det kan vara svinkallt under vissa perioder. Mestadels engelsmän...
Härlig skyltning här hos dig igen :-D

Anki sa...

Härlig skyltning! Bäst var ändå kaffeskylten!

Christian sa...

Verkligen festligt med målaren....hade han själv koll tro?
Ser både killar å tjejer gå/cykla omkring "halvnakna tidig vårtid, när en annan fortfarande har vantar å mössa!
Som f.d. (sen många herrans år) rökare välkomnar jag lagen, frågan är bara hur den ska bevakas......lite typiskt svensk att förbjuda rökning utanför entréer men inte ange hur långt utanför....1 meter, 20 centimeter eller 500 meter eller?!?

"LillaSyster" sa...

Gillar kaffeskylten bäst! Det är en kylig ´juli vi har, jag som gått på morgonpromenad runt kl 06 har haft fingervantar vissa dagar. Glad måndag på dig =)

Susanne sa...

Trots att jag inte rökt på snart 13 år så älskar jag Rökskylten.

Anni sa...

Kan onekligen tycka att rökning tillåtet är bättre som skylt än förbudsskyltar. Om man nu ska röka är det bättre att veta var man får göra det! En positiv inställning till något som egentligen är negativt men samtidigt upp till var och en.

Klimakteriehäxan sa...

Rökskylten tackar jag extra för - folk har ändå lite humor!