tisdag 16 juli 2019

Weekly photo challenge: Vecka 29 – ”Mönster”

Idag hade jag för en gångs skull satsat på en röd tråd, nämligen mönster på klädesplagg. Men sedan såg jag det där biet eller om det är en geting eller kanske en humla. Tyckte fotot blev förvånansvärt bra med tanke på att det är tagit men min lilla pocketkamera, så jag beslöt mig för att vad-det-nu-är också fick vara med. Enjoy!


Kan man bli annat än glad när man ser en sådan klänning med ett minst sagt ovanligt färgglatt mönster.


Ja, snygg är han då inte – killen alltså som äter en hamburgare i solen. Men både t-shirt och jackan visar onekligen olika mönster.


Även här är det mönstrat;-) Tycker att kvinnan på bilden är förvillande lik Paula, eller vad tycker ni?!


Ja, åsså har vi då insekten på marken. På den bilden finns det ju hur många mönster som helst eller hur!?


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera mönster hittar ni här.


21 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Är väl ett bi det där, har lyckats undgå att hitta några sådana ännu i år..däremot hittade en geting in till oss på femte våningen.
Hjälpte vederbörande individ ut och drog sedan igen fönstret.
Tvi vale!!

Fina mönster...ja..inte min grej men jag ser det ju...han med hamburgaren borde gå en stilkurs tycker jag..själv ser jag jättesöt ut när jag äter hamburgare ;)

Ha det bäst Bp.

KajsaLisa sa...

Du är ju expert på att fota folk när dom inte märker det. Klänningen var underbar, en den sura gubben var kul. Humlan lyckades du otroligt bra med, du fick fram mönstret.

Susjos sa...

Oj vilka mönster du hittat! Snyggast är ju första bilden med kvinnan i den härliga färgglada klänningen, och hatt på huvudet!
Tror att det är en humla på den sista bilden, rund och go och så fin!

Svar: Men åh vad jag blir glad att du köpt en TENS-apparat, och att du blivit hjälpt av den, hoppas det fortsätter så!!! ;-D

Klimakteriehäxan sa...

Den klänningen är en klockren vinnare! Och med guldhatt dessutom! Såna damer möter man minsann inte varje dag. Eller - det gör man kanske i Täby?

nalta norrland sa...

Första och sista bilden är bäst, delas favoritplats :)

Jag är imponerad av folk som klär sig så annorlunda och ser bekväma ut... jag hade känt mig utklädd i klänningen.
Jag hade nog satsat på hamburgerätande killens look ;-) inte för att han var snygg... men jag hade känt mig minst utklädd :D

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Älskar bilden på humlan, dess naturliga mönster :). Men tycker även klänningen med mönster var rätt härlig. Nog är det en färgklick alltid med mönster :)

Ditte sa...

Ett toppenbidrag till veckans tema. Och så roligt med dina ögonblicksbilder. Första bildens klänning sticker ut och piggar upp. Dock skulle jag nog inte bära upp dressen. Mannen med hamburgaren ser ut att ha det gott. Och på alla sätt- "Mönstrig" är han helt klart.
Jag tror det är ett bi du fotograferat och det har du gjort jättebra. Ja, fotot är bra även om det nu inte är ett bi. En insekt är det och mönstret framträder jättefint. Jag hade nog aldrig vågat gå så nära. (Är allergisk mot bi, broms och getingstick)

Ama de casa sa...

Klänningen stack verkligen ut! Och hatten till blev liksom pricken över i-et :-D

"Biet" är en humla och bilden blev verkligen bra! Jag har blivit bränd av humlor två gånger och det gör verkligen jätteont, så jag passar mig noga för dom nuförtiden.

Carita Liljendahl sa...

Ibland saknar jag Weekly Photochallenge och Orsakullans utmaningar osv.
I något skede insåg jag ändå att jag blev lite stressad av dem, för att jobbet började ta allt mer tid - men vem vet, nån dag - eller nån enstaka gång - kanske jag kommer med igen!

amo sin blogg sa...

Her var det mange mønster å sjå.
Alle fine på kvar sin måte, men det første bildet viser ein
flott kjole som ikkje er så vanleg å gå i.
Kanskje vi skulle "slå ut håret" og gå i ein slik.
Fin tolkning som vanleg hos deg.
Ha ein fin onsdag.

"LillaSyster" sa...

Visst är det Paula på bilden....likt var det i alla fall =) Sista bilden på humlan så läcker! Ha en bra onsdag!!

Stare Ström sa...

Vilken härlig klänning! Visst blir man glad av att se en sådan klädsel. Humlan lyckades du fint med också.

Helén sa...

Klänningen är helt fantastisk! Påminner en del om draken i Sundsvall som Violen på Brandholmen visar till samma tema. Liknande färger i alla fall :-)

Beppan sa...

Vilket häftigt mönster på den klänningen!
Lyser verkligen upp...

byblixtra sa...

Jag gillar också klänningen och så en guldhatt till, det kan inte bli annat än häftigt!

De övriga plaggen du fotat är lite mer diskreta men trots det mönstrade och jo, kvinnan liknar Paula.

Bilden på humlan blev riktigt bra.

Paula sa...

Såå har jag en dubbelgångare i Täby? Ingen aning om jag liknar henne i hatt, i så fall avis, för jag klär inte alls i hatt vilket jag tycker hon gör. Men tack, jag tar det som en komplimang. själv blev jag förälskad i första klänningen, sååå underbar. Fast jag hade skippat hatten, blev lite tårta på tårta tycker jag. Men vilka mönster! Tjohej! Du har verkligen jobbat hårt för veckans tema!

Annette sa...

Vilken vågad kvinna, så kul att se någon som vågar ta ut svängarna så mycket och kan bära upp det. Du är ju proffs på streetfoton! Mannen var väl ingen snygging direkt, men han utstrålar att han tycker att han själv är ganska cool. Jag hittade förresten några foton som jag tog när jag var 19-20 och bodde på Skånegatan. Jag skall nog skriva ett inlägg om dem, så tack för inspirationen!

Violen sa...

Vilken cool klänning! Tror det krävs ett visst mod att bära den. Tur att en del inte drar sig för att sticka ut! Humlan är fin, den har ju ett medfött
mönster i milda färger.

Anni sa...

Klänningen är helt fantastisk, den blir man ju så glad av!
Men vem blir vacker på bild när man tuggar ;-)

Vilt og vakkert sa...

Heisann, ha, ha, vet du ikke at du ikke skal ta bilder av folk som spiser??? Ja, ja, det går vel greit, han får vel aldri sett dette bildet ;:OD)

Jo, en tanke likhet med Paula - men jeg kjenner jo ikke Paula fra annet enn bilder på bloggen hennes...

Og en fantastisk habitt til damen på første bilde.

Du må ha hatt det gøy på "fotosession"!
Ha fortsatt fine sommerdager...

Musikanta sa...

Det finns ju massor av mönster runt omkring oss - precis som du visar. Kul är det också att ha fotoutmaningen i huvudet när man är utomhus. Och humlan (?) har ju också ett fint mönster - underbar bild! Ha det gott önskar
Ingrid