lördag 13 juli 2019

Bokmärken


Mitt sista bokmärke från Mun-och fotmålarna. Även om motiven är inte mitt stuk så är jag djupt imponerad av mun- och fotmålarnas skicklighet. Det är fantastiskt att se deras verk, som jag inte ens skulle kunna åstadkomma med händerna. Ja, och trots att jag inte gillar motiven så har jag faktiskt stött föreningen i mera än 20 år. Mer om MoF finns i länken ovan, och Emma har gjort ett suveränt research arbete om föreningen här.

Alltså om jag taggade eller gjorde etiketter för mina bidrag till temat ”bokmärken” skulle jag ju veta hur många inlägg jag lagt upp till temat. Men det har jag såklart inte gjort. Ooooops! En titt i skrivbordslådan visade att jag faktiskt bara hade ett enda bokmärke kvar.

Ett till
MEN, efter att jag sträckläst ”tegelstenen” Pärlfarmen av Liza Marklund (541 sidor) öppnade jag nästa bok (köpte ju ett lass deckare för ett tag sedan) – ”Det som göms i snö” av Carin Gerhardsen. Å kolla vad jag hittade i boken – ett bokmärke till. Okej, det är ganska tråkigt utformat men ett riktigt bra marknadsföringsknep av förlaget tycker jag.


Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.
Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Hannele, Gerd och Emma visar också bokmärken.

PS. Pärlfarmen kan jag verkligen rekommendera. En väldigt annorlunda deckare som är utmärkt ”ihopknuten”. Har läst ungefär hälften av ”Det som göms i snö”. Boken är en minst sagt annorlunda bladvändare, där precis ingenting är som det verkar. DS.

10 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Tack BP!

Jag har läst Det som göms i snö och som du säger, det är inte riktigt som man tror. Ibland fick jag hoppa tillbaka för att kolla om jag fattat saker rätt eller om jag var helt förvirrad. :)

Smart med bokmärket från Bonniers!

Ditte sa...

Jag har också stött föreningen "mun och fotmålare" i många år. Och helt fantastiskt vad de kan åstadkomma. Verkligen imponerande. Sen är inte jag heller alltid så förtjust i motiven men den "goda saken" gillar jag.
Tack för tipset om Pärlfarmen. Har ännu inte läst den. Däremot har jag läst "Det som göms i snö" och många andra böcker av Carin Gerhardsen. Gillar dem! Och bra med ett extra bokmärken här som reklam.

Hanneles bokparadis sa...

vackra färger, sånt där modernt bokmärke... jag har inte sån telefon, men sett några vackra bokmärken:
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/07/riktigt-tjusiga-bokmarken.html

Ama de casa sa...

Jag tycker att dom är helt fantastiska som kan göra den typen av målningar och konstverk utan att ha händer.
Minns ett TV-program för "1000 år sen", där dom följde en kvinna i England (tror jag att det var?) som saknade armar. Hon kunde verkligen göra ALLT med fötterna. Hon körde till exempel bil och betalade vägtullar med fötterna. (Dom i vägtullen såg väldigt överraskade, men glada ut :-) ). Det sista dom visade i programmet var hur hon satt i en fåtölj och trädde en vanlig synål med en tråd. HUR är detta möjligt?!!?? Jag klarar det knappt idag, trots att jag har nålpåträdare och alla händer i behåll...
Fantastiska människor!

PS: Du kanske skulle ha sparat det där sista bokmärket så du kunde hänga med en vecka till? ;-)

"LillaSyster" sa...

Det där första bokmärket har jag också....eller hade- tror att det är utslitet.
Ha det gott!

Klimakteriehäxan sa...

Blombokmärket är vackert! Och reklam som går att använda är ju rätt OK. Länge sen jag läste Marklund, ska kanske ta tag i Pärlfarmen då ...

Guldkryckan sa...

Fick en hög bokmärken för en tid sedan av en kamrat...lämnade över det till en av småungarna i familjen som samlar...med min kamrats kännedom naturligtvis.
Använder oftast bokomslagets flärpar....eller nån pappersbit....sådana där "öron" är inget för mig ;)

Tillönskar dig en jättefin Söndag Bp.

nalta norrland sa...

Mun & fotmålarna är otroligt skickliga liksom de som idrottar, tävlar i OS och andra sporttävlingar.
Många gånger skäms jag över min egen okapacitet jämfört med dessa.

Susanne sa...

Bästa marknadsföringsknepet :)

Anki sa...

Just det där blommiga bokmärket har jag också ... eller hade - nu är det borta :)
Jag brukar inte läsa deckare, men tack för boktipset ändå :)