tisdag 2 juli 2019

Weekly photo challenge: Vecka 27 – ”Spets”


Vid den manuella fiskdisken hos den lokala ICA hittar man många knivspetsar.


Har aldrig öppnat ostron själv. Den kunniga personalen öppnar ostronen åt kunderna med en liten ostronkniv med vass spets, men upplyser om att man då ska äta dom inom två timmar.


En bonusbild med en ganska så spetsig uppblåsbar gädda(?) som hänger i taket över "slaktbordet".

Inte har ni väl förväntat er spetsgardiner, spetskuddar eller spetsdukar till temat här på bloggen. Nej, det har ni nog inte gjort;-) Är ganska så säker på att ni heller hade räknat med de här tre bilderna. Kan inte skryta med spetskvalitet direkt, speciellt inte när jag tittar på det andra fotot som är aningen suddigt. Åt andra sidan är spetskvalitet ingen term man använder i samband med knivar och fiskar;-)

Spetskvalitet
Spetskvalitet och spetskompetens är mera Daniel Nannskogs favoritord när han analyserar fotbollsmatcher. Nu kommenterar han ju inte semifinalerna i damfotbolls-VM idag och imorgon, så de orden lär vi som tittar på matcherna inte höra. Men det är ingen tvekan om att fasta situationer är USA:s spetskvalitet i detta VM. Ska bli spännande att se om och hur motståndarna England lyckas med att undvika frisparkar och hörnor i kvällens semifinal som börjar klockan 21:00. Är nästan säker på att USA kommer att vinna matchen, men jag gillar ju underdogs så jag håller tummarna att England kanske kan bjuda på en skräll.

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera spetsiga bidrag hittar ni här.


20 kommentarer:

"LillaSyster" sa...

Har heller aldrig öppnat ostron själv, men jag äter dem gärna.
Snyggt tolkat, själv gick jag på spetsgardiner.... Då får du ladda för matcherna nu då=)

Geddfish ♥ sa...

Vad bra!
Jag tror inte ens att jag ätit ostron, så dessvärre inte öppnat någon.
Snyggt tolkat.

För mig är spets spetskompetens. Förutom spetsbroderier, då. Jag hade en spetskirurg som opererade ut min njure och en annan spetskirurg som opererade in den hos min dotter. Tala om spjutspetsar!!!

Ditte sa...

Kul idé till temat! Nej, jag hade lika lite, hos dig som hos mig, tänkt på spets i handarbetstermer. Men spets kan ju vara så mycket. Och det är så roligt att se de olika tolkningarna.
Fint här att ostronen kan öppna i butiken för det är ett pyssel att göra det. Har testat och då med en mycket spetsig kniv. Men jag lärde mig hos den lokale fiskhandlaren, Göta fisk.Nu är det inte så ofta det sker. Men det har hänt.
Spetskompetens finns det ju gott om och inom många olika områden. Tänkte också här på Daniel Nannskog i fotbollssammanhang. Minns när jag var verksam i skolan och det var tal om löneförhandling. Då kom spetskompetens och spjutspets in i sammanhangen. Men vad är en spjutspets inom skolans värld. Inte lätt att begripa. Men ganska ofta var jag en sådan. Bar att tacka och ta emot.

Fotboll pågår här också på tv och resultatet nu är 1-1. Utgången ganska öppen...Men visst vore det kul för England att skrälla.

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Spännande att få stå så där och titta på :D. Blir ju lite nyfiken på just ostron, jag har aldrig ätit det och tycker nog det ser lite läskigt ut med. För visst lever de när man äter dem?

Ama de casa sa...

Jag tror att du virkar spetsar i hemlighet ;-)
Kul tolkning! Anders har öppnat ostron ett flertal gånger, vi hade till och med ett speciellt set för det, men det gav vi bort när vi flyttade till Spanien.

Matchen pågår, heja England trots att dom ligger under just nu.

nalta norrland sa...

Spetskompetens - ja det är ju något riktigt spetsigt ;-)

Min absolut favorit hundras är just Spetshundar :D dit hör t ex Bulen som var en siberan husky.

Säger som så många andra, jag har aldrig ätit ostron och således icke öppnat ett enda ostron.

Jag tror att Himmelsdagen kan kommas att gå på tv 4,
mycket av det jag sett på C More kommer på 4an några månader senare.

Susjos sa...

Haha, näe jag hade inte räknat med handbroderier i din blogg! Tycker första bilden med alla knivar var perfekt tolkat av BP!
Ostron har jag ätit vid tre tillfällen, alla gångerna med champagne till, då smakar de riktigt bra, ja även lite vinäger ska det vara på ostronen.

Matchen pågår för fullt på TV, och synd nog fick England ett mål bortdömt, jag som också hoppas på att England ska vinna!

Paula sa...

Knivar är något av en fetisch för mig, så tack för vassa fina spetsiga fiskknivar, dem går jag igång på. Men finska som jag är törs jag inte ta upp knivintresset i min egen blogg, haha.
På loppis har vi numera alla vassa knivar bakom disk, det har hänt ett och annat genom åren...utan att finnkäringen varit inblandad, jag lovar!
Och spetskompetens, det tänkte jag också på, fast inte just i fotbollsvärlden direkt. Ja nog ska väl jag också njuta av matchen imorgon kväll, fattas bara

Steve sa...

En tät match som innehöll det mesta. Även om mina sympatier låg hos England så får jag tillstå att USA var det bättre laget. Nyheter kan vara svåra att ta till sig och så är det med VAR för mig. VAR ska detta sluta?
Nu är det bara att ladda för morgondagens match.

Emma, Sol som sol? sa...

Nej, spetsgardiner är nog inte din grej. Priserna där vid fiskavdelningen, de var rätt spetsiga de med. Huuuu...

Klimakteriehäxan sa...

Älskar ostron. Har ostronkniv. Kan inte öppna ostron. Köpte ett gäng, fick slänga dem. Men på krogen ... fast det är lite smådyrt, det är det. Tycker knivbilden är lysande till temat. Själv har jag inte fått till nåt än.

Freedomtravel sa...

Peter öppnar ostron själv. Vi har ingen ostronkniv, så det blir byggkniv haha. Första gången blev det lite blodspillan, men nu går det bättre ;)

byblixtra sa...

Fiskdisken levererar bilder till veckans utmaning. Kul och kreativt att se det. :-)

KajsaLisa sa...

Många knivar att välja på ser riktigt spetsigt ut. Ostron har jag aldrig testat.
En uppblåsbar gädda i taket, tja varför inte :)

Helén sa...

Tycker knivarna ser läskiga ut där de hänger med sina sylvassa spetsar och skarpa eggar. Öppna ostron får gärna någon annan göra för jag skulle lätt hugga mig i handen om jag försökte. Tur det finns de som har spetskompetens för att filea fisk och öppna ostron.

Violen sa...

Vilken mängd färgglada och vassa knivar! Ok att se dem på bild men jag har "knivfobi" sedan jag höll på att skära av mig ett finger! Har aldrig öppnat något ostron men är imponerad av de som gör det raketsnabbt!

amo sin blogg sa...

Spennande bruk av kniv. Eg har ikkje spist østers og heller ikkje prøvt å åpne en.
Spets var eit vanskeleg ord å tolke synest eg då me ikkje har det i norsk språk.
Men det er artig å prøve å henge med i utfordringa til Sanna.

Ha ein fin dag !
Her er 5 grader og regn så eg må kose meg innendørs.

Stare Ström sa...

Det var väldigt bra lösning på temat! För övrigt är det alltid trevligt att hitta dina kommentarer hos mig, tack!

Vilt og vakkert sa...

Heia Sveige med all sin spisskvalitet i dobbel forstand, måtte dere vinne hele VM!
Det sier jeg også til mine elever: få dere en eller annen form for spisskompetanse, god å ha ved siden av basiskompetanse. Man må jo bli ettertrakta på arbeidsmarkedet.
Ha fine fotballdager ;:OD)

Åke sa...

Fint tema du bjuder på, ostron tror jag aldrig att jag provat... jag höll på med mycket spetsiga verktyg i veckan... kniv var nog det första jag tänkte på skulle passa... men mina tidiga bilder fick duga. Gäddan fick jag fundera länge på om den var äkta.