söndag 21 juli 2019

Skyltsöndag #219

Veckans skyltskörd är en salig blandning av allt möjligt, som vanligt alltså;-) Ganska roliga skyltar tycker jag. Hoppas ni gillar dom också. Enjoy!


Här skulle jag inte vilja bo. Fågelsträck skulle föra mina tankar alltför mycket till Hitchcocks film ”Fåglarna”. Ja, jag vet att det inte handlade om flyttfåglar utan måsar och kråkor i hans film, men ändå.


En mycket fyndig skylt hos Synoptik. Den platsar nästan som veckans höjdare.


Det var väl att ta i – 380 miljoner träd! Eller är det bara jag som inte fattar...


Veckans höjdare 1: Visst är det kul att göra reklam för en bank. Men nu var bilen en rostig och minst 20 år gammal Seat, så SEB verkar inte tacka bilägaren med ett lån till en ny bil.


Veckans höjdare 2: Texten på den servetten är riktigt kul. Kom på mig själv att jag faktiskt ibland använder just en servett för att snyta mig, fast innan jag torkat mig om munnen;-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

20 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Syntestet var i min smak helt klart...blir värre och värre ju äldre jag blir...hade nog fastnat för den skylten om jag passerat den och tryckt näsan tätt intill texten ;)

380 miljoner trän?
Undrar hur många som fälls?

Ha det underbart Bp.KajsaLisa sa...

Ha ha, bankerna är snåla med sponsring, Synoptiks skylt drar ju blickarna till sig vilket säkert är meningen
Fågelsträcket verkar olycksbådande.
Länkar upp nu.

Geddfish ♥ sa...

Jag, med min dåliga syn, har väldigt lätt att tolka såna texter som Synoptik har. Det handlar ju inte om seendet och synfläckarna utan mer om hjärnans logik. Kul.
Japp, jag torkar gärna näsan med servetten, då stark mat framkallar vattenfall (näsfall).
Jättekul skyltning!

Susjos sa...

Synoptiks skylt var ju klockren, haha! Där fick jag mina första terminalglasögon via jobbet...fast i Upplands Väsby!
SEB är vår bank, synd att skylten satt på en sliten gammal bil ,haha!
Servett-texten var ju också klockren!
Snyggt skyltat BP!

nalta norrland sa...

Syntest... gillar sånna där skyltar, glad så länge min hjärna begriper.

Bilen, trist med sån regskylt i dagens läge då de flesta banker verkar mer eller mindre oärliga. Tycker bilens ålder och utseende passar bankens anseende.

Servett texten, klockren.

Marita sa...

Fast jag skulle nog torka mig om munnen först och sen snyta mig...

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, Marita skrev precis det jag tänkte!

Ditte sa...

Jätterolig skyltning. Mycket av dte bästa. I ett Fågelsträck vill jag inte heller bo. Känns inte så avkopplande.
Syntest skylten tycker jag tar priset. Riktigt fyndigt.
Och banker som får gratisreklam per reg.skylt. Vill till att det bara finns tre bokstäver.
Sista bilden är också en hit. Har aldrig sett den tidigare.

Klimakteriehäxan sa...

Om jag ska utse en favorit så blir det Synoptiks "tavla"! Fyndig! Vad beträffar Fågelsträcket så är väl det att föredra framför Fågelträcket ... min kompis blev påbajsad av en mås härom dagen när vi satt och fikade ... och med kännedom om hur ofta det blir fel på våra gatuskyltar hade ett borttappat S inte varit någon större överraskning!

Paula sa...

Synoptik påminner mig om vad jag borde göra. Fast det tar alltid en timme när jag sitter där. Undrar just varför. Men fem minuter låter inte seriöst...
Trädplantering är viktig, men det blir ju ingen skog av den, det blir en...trädplantering. Helt fantasilös, och livlös i övrigt. Läser istället Trump-finansierade Free Asap Rocky Asap! Vilken grej det blev av det då. Och inte hjälpte det att Löven blev uppringd heller....hahahaha
Tack för fin skyltning.

byblixtra sa...

Dina två höjdarskyltar är den på Synoptik och texten på servetten.

380 miljoner träd...nu blev jag nyfiken och surfade in på svenska skogen och där står det att de återplanterar två träd för varje som avverkas samt att svenska skogen växer dubbelt så mycket nu som för 100 år sedan. Men man kan väl ana att många av dessa träd är små plantor och det tar väl 70-120 år för ett träd att växa sig stort.

amo sin blogg sa...

Så kreativ du er til å finne skilt.
Eg likte servietten og orda til den ;) hihi.
God ny veke !

Anki sa...

Riktigt snygg skyltning igen! Skylten om syntest var bäst!
Jodå - eftersom alltmer skog avverkas, så måste det planteras massor med träd... men det blir inte skog, utan trädplantage - och det tar måååånga år innan det!

"LillaSyter" sa...

Roliga skyltar du hittat!
Ha en bra ny vecka =)

Ama de casa sa...

Verkligen roliga skyltar du har hittat! Gillar synoptikskylten, samma idé som specsavers har här i stan där dom skyltar med wiffikoden på det där sättet :-)
Bilskylten var också kul, det blir roliga kombinationer ibland. Här blir det inte lika skoj eftersom dom inte har med vokaler (utom Y, spanjorerna räknar inte Y som en vokal har jag hört). BPZ var ett undantag som bekräftade regeln :-D

Biggeros sa...

Jag bara älskar Synoptik reklamen och så visst kan man inte låta bli att läsa var där står....lite svårt att utläsa den allra sista raden.
Jag är en av många som idag är tvungen att torka nosen när jag äter. Oftast behöver jag inte torka mig runt munnen. Jag vet inte varför...

Åke sa...

Fågelstrecket såg ut som en trevlig väg... för mig tanken till närmaste väg, jag tänker då på närmast fågelvägen. Men en fråga: Görs det reklam på Asap Rocky... eller vad menas? Jag tar inte ställning i fallet... det får rättsväsendet sköta. Jo en syntets skulle vara på sin plats allt. Jag är släkt med dem som driver denna butik i Sundsvall. Att det planteras så många träd uti Svedala hade jag ingen aning om. Grannen tog ned helt otroligt många träd i våras... jag ska fråga hur många de återplanterades föresten. Bor i ett område där många levt på den sk sågverksepoken, var på ett pappersbruk i 24 år och på min ö var det 16 sågverk igång som mest. Nu tar ett supermodernt sågverk upp allt detta samt en mycket modern östrandsfabrik tar allt det andra, där min farfar och far jobbade ett tag. (Du som gillar att googla, slå östrandsfabriken Timrå) Och inte en pinne fraktas på våra två stora älvar länge, tror dem sista stocken flöt ut på på slutet av 60 talet. Jag minns alla buntar o så... när man fiskade som liten... många stolpar av fd bryggor/invallningar synns det vida omkting i min närhet utmed havet som vittnar just om denna epok. Den som åker omkring i bank bilen kanske älskar sin bank :) Veckans höjdare två tog hårfint andra platsen ja :) Om du ännu googlar så ta Vildhussen också då ;) Han sprängde om en älvfåra som ändrade om landskapet utmed älven ett 10 tal mil uppströms från havet... Indalsälven ändrade sig ända ut hit. Jag ska någon gång besöka detta igen och få med mig några skyltar ;) Jag vill bara få min drönare i ordning...

http://kraka.moah.se sa...

Jodå, siffran stämmer säkert. Kollade statistik och 330 miljoner trädplantor sätts varje år. I Sverige finns ca 60 miljarder träd enligt samma källa.

Ha en fin onsdag!

Christian sa...

Kul skyltar som vanligt, men tror du inte att den sista hade varit ännu roligare om de istället för "maten" hade skrivit "mosen" ?

Anni sa...

Tänkte som fler i kommentarerna, torkar du inte munnen innan du snyter dig? Jag gör det helst i den ordningen.
Och som andra också skrivit, två nya träd planteras för varje som fälls. Det blir en hel del.