tisdag 30 juli 2019

Weekly photo challenge: Vecka 31 – ”Vägen”

Det första jag undrade i morse var faktiskt vart sommaren har tagit vägen. 13 grader på morgonen var ju ingenting att hurra för. 16 grader under dagen med blåst var ingen höjdare heller. Ungefär 10 grader kallare än igår. Men det finns ändå hopp för lite mera värme de närmaste dagarna. Eftersom det är Pride-vecka i Stockholm så hoppas det går vägen åtminstone på lördag till paraden.

Det finns ju hur många synonymer som helst för temat ”vägen”, så jag har än en gång försökt att gå min egen väg. Enjoy!


Som framgår av skylten är soporna på väg att bli återvunna. Helt rätt väg att gå.


Undrar vart den andra skon har tagit vägen.


Här har man sparat på metallen som skyltarna är tillverkade av och helt enkelt förkortat "vägen" till "v." Har faktiskt aldrig sett detta någon annanstans. Men Herr Gårman visar i alla fall vägen över övergångsstället.


Här visar fötterna vägen till solen eller rättare sagt till montern med solskyddsmedel. Texten på den lilla barnfoten överst säger "Jag ska också följa med". Himla bra gjort av apoteket som passar på att påminna föräldrar om att barn behöver en högre solskyddsfaktor än vuxna.

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera vägar hittar ni här.

21 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Vädret här "sket sig" också som man säger i GBG...men imorgon är en annan dag..enligt Västnytt ska det bli sommarväder imorgon...det ser jag fram emot.
Jo...sopor som omvandlas till värme...helt rätt.
Vi ska dessutom få sådan där värme från "långt ner under marken"...kan inte för mitt liv komma på vad det heter.

Jo, förkortningar är väl sådant vi snart får för mycket av..undrar hur länge vi får behålla våra egna namn? ;)

Ha det gott Bp i kylan.

nalta norrland sa...

Har sett gatunamnsförkortningar nånstans... tror att det är när gatunamnet är för långt, för många bokstäver... så får det icke plats.

Sopor som blir till värme, jo men yes så är det på många platser,
bra tänkt.

Vädret... ja Du, vars tog sommaren vägen?

Ditte sa...

Vilken urläcker tolkning! Och så personlig! Helt utanför "lådan" och det gillas. Fantasi och kreativitet! Av högsta rang. Så bra att soporna blir el och värme. Skoskylten var kul! Man kan ju undra var den andra är. Kanske skilsmässa bland skorna.
Jag har heller aldrig sett att väg förkortas till bara v. Snart blir det väl även g som i gata eller gränd på nya skyltar. Bäst man vänjer sig. Jättebra att apoteken påminner om att barn behöver skyddas från solens brännande strålar. Solskador drar man ofta på sig som liten/ung när man bränner sig i solen. Jodå, även vuxna förstås.
Ja, Prideparaden på lördag ska bli rolig att se och hoppas verkligen på fint väder. I år är det Cklarion/Stordalen som är huvudsponsor och mycket av det som sker undre veckan äger rum även här på Söder.

Anki sa...

Snygg och kreativ tolkning! Bra att soporna återvinns och blir till värme!
Jag är rätt nöjd med svalare väder som du vet, men hoppas för din skull att sommaren återkommer till dina trakter!
Svar: Runt 20 är perfekt ... och mer regn åt folket! I alla fall över Granmyra! :) Massor med svamp var väl att ta i, men jag hittade ju lite karljohan till både dig och mig :)

Ama de casa sa...

En underbar tolkning som också hade kunnat kombineras med Skyltsöndagen :-)

Har alltid funderat på hur man INTE kan märka att man tappar en sko? Förmodligen har skon legat i en packning man haft med sig, alternativt så är man väldans packad själv... ;-)

Violen sa...

Nu har du gjort det igen, en alldeles egen tolkning av veckans tema! Vädret ja, det var riktigt skönt igår när det var svalare ute. Men ok, lite mer värme nu i helgen skulle inte skada för det är nog en hel del aktiviteter runt om i landet. Här i Nyköping är det Festdagar men utan Prideparad i år.

Klara Ovidia sa...

Jo, det finns egna vägar och andras vägar, egen väg kräver lite mer kreativitet, mod och fantasi, men ack så ljuvligt det kan bli.
Ditt val av väg i veckans ord stämmer fint i mina klanger;
kling klong
vilken fjong (nödrimmet fann si egen väg)
Applåd för dig:-)

anemonen sa...

Åh så kul en ny photoutmaning.Jag får väl försöka skärpa till mig och hänga på lite nu igen. Ett långt uppehåll har det blivit. Lika tjusigt inlägg som vanllgt hos dig Jag har saknat dina inlägg så skärpning nu Inger.... Trevligt att kika in här igen.

Susjos sa...

Hejsan! Så är jag då hemma och kan titta in på andras bloggar igen! Å jodå, tack för att du hintade om att det var kyligt i Sverige, letade upp den enda sjal som jag hade med mig, så den låg i handbagaget, väldigt tunn, men alltid något att ha på axlarna när vi tog bussen till parkeringen där vår bil stod ( på makens personalparkering, perfekt nära och bra!). Lycka var ju att sen åka direkt hem till garaget och ta hissen upp till lägenheten!
Å inte hade jag några antihistamintabletter med mig heller, angående getingsticket, bara en gammal kortisonsalva som gick ut 2013 visade det sig! Haha! Är fortfarande svullen och öm i armen, men det går väl över!

Snyggt inlägg om ordet "vägen", perfekt att berätta om vad det blir av soporna! Å solskydd är bra, min man håller sig hela tiden under parasollet men solskydd behövs ändå!
Hoppas nu att värmen kommer tillbaka, onödigt kallt ute idag!
Kram!

Guldkryckan sa...

sv: Tackar för det...jo...gamla hus lämnar ju lite övrigt att önska konstruktionsmässigt.

Ha de gött.

"LillaSyster" sa...

Jag undrar som du vart tog sommaren vägen???+ Men vi får hoppas att den kommer tillbaka några veckor till =)Rolig tolkning av veckans tema och man ska alltid gå sin egna väg - följa sin magkänsla det blir bäst så. Ha en bra onsdagseftermiddag =)

Stare Ström sa...

Fyndiga varianter på väg!

Christian sa...

Har aldrig tänkt så långt att man sparat på metall.......har sett flertalet sådana här med.
"Soliga fotspår" :)

Vilt og vakkert sa...

Heisann, neste BSW kan jo ha skilt som tema, og da kan du kombinere Blogger´s Sunday Walk med din egen utmaning. Hva sier du til det? Det må da kunne være et skilt som dukker opp langs turstien/veien? Tror du ikke.....Gi meg din mening om mitt forslag!
I dette innlegget har du kombinert skilt og Sannas "Vägen" helt suverent, uten problemer. Kjempeflott ;:OD)
Ha fine sommerdager!

Geddfish ♥ sa...

Helt underbar tolkning!!!
Jag ligger efter men det kan bero på att jag inte får min skönhetssömn, haha.
Det ligger inte för mig att tassa uppe på nätterna, jag blir helt korkad. Vart ska jag ta vägen, hihi? Haft ett par såna nätter nu, helt störd i morse.
Ha de så bra!

Carita Liljendahl sa...

Det var intressant det där med förkortningarna... måste kolla om det är lika hos oss nånstans - inte här på Chiewitzgatan som jag bor i alla fall.

Paula sa...

Jättefin tolkning! Sopor på väg är ju spot-on och den ensamma dojan, , haha, jag brukar mest tappa bort strumpor, skorna vill jag ha på mig när jag går på vägen...

Anni sa...

Konstigt med förkortade vägskyltar, det tror jag inte att jag sett någon gång.
Bra och klart udda vägval, ganska mycket BP med andra ord!

byblixtra sa...

Gillar bilden med skon som hänger på staketet. En härlig bild!

Du har rätt i att "vägen" brukar vara utskrivet på gatuskyltar. Kul att du hittade den ovanliga varianten. :-)

Smart med de gula fotstegen med text för att få folk att bli påminda om att köpa solskyddsmedel.

Helén sa...

Du har som vanligt lyckats lösa temat på ett alldeles eget och mycket bra sätt! Jag har nog heller aldrig sett vägskyltar som är förkortade, mycket märkligt!

amo sin blogg sa...

Som alltid ein kreativ løsning på utfordringa hos deg.
Veldig bra !!