måndag 29 juli 2019

Glad måndag

Som ni kanske har läst så har vi nollåttor kunnat njuta av riktig sommarvärme sedan drygt en vecka tillbaka. Å då frodas inte bara jag utan också ”kryddträdgården” som föreningen anlagt på innergården.

Inne
Det verkar vara ”inne” med egenodlade kryddor hos bostads- och hyresrättsföreningar, åtminstone hos dom med lite självaktning;-) Så vår förening ville såklart inte vara sämre och har ställt ut odlingslåder på innergården.

Annorlunda
De flesta pallkragar jag sett är låga och i obehandlat träd. Här var man lite mera innovativ med svartmålade lådor i två ”etage”. Riktigt, riktigt snyggt tycker jag. Och innehållet i odlingslådorna är otroligt poppis bland de boende. Att gå förbi anläggningen och bara dra in doften från de olika kryddorna – mmmmmhhhhhh:-)

Ett bra bidrag till Glad måndag tycker jag;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.


12 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Är ju alltid kul att odla eget att ha som komplement på tallriken..vi körde lite på balkongen förr men..ja..vi lessna väl på det till sist då det ju bara är en balkong.
Skönt med riktigt sommarväder hos er...toppen :)

Ha det jättefint Bp.

Geddfish ♥ sa...

Jag har odlat inomhus och på balkongen eller altanen. Aldrig allmänt. Men det är en kul idé.

Jag gillar värmen men har kommit helt snett i dygnet. Men hoppas vrida det rätt igen. Det väntar ju svalare. Tänker på sömnen. Annars har jag njutit av de timmar jag fått ;)

Ama de casa sa...

Det här var verkligen både ett glatt och kryddigt inlägg! Härligt väder som passar dig perfekt också - hoppas det fortsätter så! :-)

Ditte sa...

Vilken kul idé! Och extra roligt att lådorna är svartmålade och i två våningar. Kanske får ni också ta lite smakprover.
Vi har också dessa lådor,svarta även hos oss, men i en våning. Och de sköts av de som handhar våra innergårdar. Men vi boende kan skörda lite när som. Och det har ännu inte varit någon som plockat med sig allt. Bra så-
Har även sett dessa lådor, i en våning, med kryddväxter på gågatorna här på Södermalm, bl.a. på Skånegatan. Men plockning här brukar få anstå till säsongen är över i slutet av augusti.

Anki sa...

Vilken absolut strålande idé! Jag tycker alla hyres/ bostadsrättsföreningar borde ha sin egen kryddträdgård! Sånt blir man glad åt! I alla fall så länge det finns entusiaster som orkar sköta om odlingarna.
Svar: Lasse var lastbilschaufför när vi träffades, sen ambulansförare och brandman ... och lastbilschaufför på lediga dagar och Calle var med honom i lastbilen från samma ålder som Charlie har nu :)

"LillaSyster" sa...

Idag är det ingen sommarvärme.... Hjälp temperaturen sjönk med 10 grader under natten. Visst är det härligt med egna kryddor. Frys in lite så att du har till vintern.

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★ sa...

Så fint, och om jag förstått dig rätt så är det inte något du sysslar med att plantera ;) :D . Men fördelen är ju helt klart att man kan begrunda andras arbete ;)

Steve sa...

Så trevligt med kryddträdgård ute på gården. Kryddorna ser verkligen ut att trivas, men så får dom väl oxå god omvårdnad. Du drar väl inte bara in doften av kryddorna när du går förbi utan tar väl oxå med dig ett knippe ibland.

nalta norrland sa...

Egenhändigt odlade kryddor är poppis... många verkar ha gröna fingrar ;-) Här hemma så NEJ ingen direkt odling av nånting förutom möjligtvis ogräs :D

Vädret ja... värmen försvann, idag tisdag + 10.

Anni sa...

Det är inte jag som kommer med kylan, men nog sjutton blev det svalare idag! Tur att det lovas värme igen till helgen.
Härligt initiativ av din förening att sätta ut så snygga lådor och dessutom med användbart innehåll - eller vågar ingen ta av örterna?

Svar; mina föräldrar har ett sommarhus på Gotland, som pappa ritat och byggt för +50 år sedan. Det har mulltoa och dusch, men brunnsvattnet är otjänligt att dricka och räcker dessutom inte till duschar (men till snål disk), så vi måste hämta dricksvatten vid en kommunal vattenpost och tvätta oss i havet eller bygdegården. Förra året sinade brunnen helt, då blev det omöjligt att stanna kvar.

Christian sa...

Fint med grönt......

Carita Liljendahl sa...

Odlingslådor - fint!
Då intresse finns, finns det säkert också nån som vattnar dem då det är varmt ute.