onsdag 17 juli 2019

OnsdagsblandningTENS
För några dagar sedan visste jag inte ens vad TENS var för något. Nu är jag ”stolt” ägare till en TENS, och det tack vare Susjos. Tusen tack tjejen för det heta tipset. TENS står för transkutan elektrisk nervstimulering, alltså en typ av smärtlindring som jag sedan igår testar på mitt ryggelände. Måste säga att jag är riktigt impad över dessa ”elchocker” i olika former och styrkor. Nästan lite sexigt det där;-)


Ostron och fisk
Upptäcckte ett ostron och en (ful) fisk idag. De hade uppenbarligen kommit upp på land och fastnat på en reflekterande stolpe;-)


Boule på onsdagar
Under sommaren är onsdagar lika med bouledagar, så är det bara. Kan berätta att de glada pensionärerna tar spelet på största allvar. De tjoar, hejar på och mäter flitigt. Kan tyvärr inte lägga upp bildbevis på mätandet, då träden tyvärr skymmer större delen av boulebanan. Så ni får ta mitt ord på det;-)

10 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Jag tror nästan du är lite avundsjuk där på "den självutnämnda trädgårdsgruppen" och nu även boulespelarna! Du vill vara med men liksom ... ja ... nä ... och lyfter kameran istället.

TENS hörde jag mycket om när jag var gravid, de med foglossning kunde ha hjälp av dessa plattor. Tackar gudarna för att jag slapp det eländet!

Susanne sa...

Min naprapat brukar köra TENS på mig när jag har ryggont, så skönt efteråt.

Susjos sa...

Är så himla glad att du upptäckt TENS-apparaten, och att den hjälper mot din ryggsmärta! Lite läskigt är det i början med dessa "kittlingar" på ryggen, men visst är det otroligt att smärtan försvinner hux flux så länge man använder Tens, sen känns den tyvärr igen när stimuleringen är borta, men kanske lite mindre smärta? Lycka till med din nya (sexiga?) apparat, och tusen tack för länken!!!

Ditte sa...

Så bra att du kom till "skott" och skaffade en TENS apparat. Och hoppas den fortsätter att ge dig lindring, Jag har haft en i omgångar och varit väldigt nöjd med den. (Lånat av dotter som är fysioterapeut)
Kul med boulespelet och socialt är det verkligen. Vi är ett gäng i Torrevieja som träffas och spelar då och då. Så kul!
Kul bild på land med ostron och fisk. Nästan som en tavla.

nalta norrland sa...

TENS-apparaten är en gammal bekanting, förr då jag var återkommande besökare hos Sjukgymnasten fick jag ibland en genomkörare.
Dock trist att Din rygg bråkar, hur funkar Ditt träningsprogram på balansbollen, blir det bättre?
Jag skulle antagligen behöva träna min rygg och den inre korsetten.
Kanske Du ska börja hänga med panchisarna och börja spela boule,
det kanske är skoj...

Annette sa...

Jobbigt med ständig smärta. Skönt att du hittat en metod för smärtlindring åtminstone en stund. Boule ser så mysigt ut, men av någon anledning kan jag inte på allvar tycka att det är varken kul eller spännande med spel av något slag. Jag har provat oräkneliga gånger, och är med för att vara social, men helst avstår jag. Låter ju jättetrist, men så är det bara. Jo, jag kan dras med och känna lyckorus när jag står nära och hör och ser travhästar i ett lopp, eller galoppörer, men även om jag provat att spela på hästar så känner jag ingen som helst spänning. Däremot blir det spännande i dag, för på förmiddagen skall jag sitta upp på min unghäst som vilat sedan november. Det kan bli rodeo eller hur lugnt som helst, det vet man aldrig i förväg. Sådant är spännande.

Ama de casa sa...

Så himla bra att du fick det tipset! Tänk vad man lär sig många bra saker genom att läsa bloggar - en del får man stor nytta av också. Hoppas du blir bättre i ryggen nu då.

Petanca (boule) behöver man inte alls vara pensionär för att spela, det är superkul, engagerande och passar alla åldrar :-D

Biggeros sa...

Så himla bra att man kan dela med sig tips inom bloggvärlden och att det fungerar så bra. Bra jobbat Susjos!! Ja, håller helt med att Boule är en pensionärsaktivitet=)

Guldkryckan sa...

Grattis till inköpet....en sådan måste vi skaffa oss för framtida bruk.
Boule har jag provat nån gång...fick storstryk naturligtvis men det bjöd jag på...men nästa gång så ska de få se på f-n ;)

SV: Glömde ju min skruvdragare jag köpte för ett och ett halvt år sedan, tror jag, har inte ens laddat batteriet ännu, det var ju halvt laddat när jag köpte den, kostade inget extra ;)

Ha det fint Bp

Anni sa...

Men så bra att du får hjälp av TENS. Förstår att du fått tipset av Susjos även om jag aldrig använt TENS vid mina förlossningar.