måndag 22 juli 2019

Glad måndag med kylskåpsinnehåll

Även idag tänker jag kombinera Caritas ”Glad måndag” med Orsakullans fråga vad jag alltid har i mitt kylskåp.

Glad måndag
Inte tänker jag klaga över den här måndagen. Säger bara sol och 24 grader:-) Då vet ni som lärt känna mig att jag är överlycklig. Sedan gjorde jag något som jag ytterst sällan gör, nämligen fota blommor. Hade för avsikt att lägga upp dom till temat, men såg att Sannas veckotema är just ”Blomma”. Så ni får vänta tills imorgon.

Kylskåpsinnehåll
Ja, inte blev bilderna bra, inte ett dugg roliga heller, men jag orkade inte ta om fotona med blixt. Men på bilderna ovan ser ni i alla fall tre exempel på vad som alltid finns i kylskåpet. Även smör (riktigt smör alltså), ost, pålägg, insulin och några flaskor Brämhults ligger/står väl kylda i kylskåpet. Ooooops, glömde visst vinet;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Det är Orsakullan som håller i ”juli 31 dagar”.

10 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Riktigt smör ja...livsviktigt ju och något vi alltid har i vårt kylskåp också...Insulin här med...och lite läsk till frugan...och en hel hadderajjan med andra grejer som varierar.

Skulle ju kunna klaga på vädret här...regn o mulet hela dan...men jag skiter i det.
Typiskt göteborgsväder. ;)

Ha det gott nu Bp

Geddfish ♥ sa...

Jag höll på att skriva, att så ser det ut i mitt kylskåp också, men det gör det inte riktigt. Jag har ägg, men bara två vanliga burköl. Nej, då. Jag har smör och ost och havredryck och yoghurt, minst.
Får handla på mig lite nu efter resan.....

Ditte sa...

Smör tycker jag är nödvändigt, för "plastmagarin" har jag aldrig varit mycket för. Även annat innehåll i din kyl känner jag igen från mitt kylskåp-
I övrigt tycker jag ju att måndagarna är lika glada som andra dagar. Ser som pensionär inte någon direkt skillnad mellan dagarna. Tycker alla dagar är tämligen glada- Och det tyckte jag även när jag jobbade full tid. Men visst påverkar vädret en hel del.

Emma, Sol som sol? sa...

Vissa saker ska bara alltid finnas i kylskåpet. Våra listor är inte riktigt överensstämmande med det är ju helt ok. Vad ska jag med extra insulin till?

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★ sa...

Vi har lite lika där ser jag, har också ägg hemma även om jag glömde bort saken just i mitt inlägg :D. Hört någonstans att man _alltid_ ska ha ägg i kylskåpet för det kan man laga allting av ;)

Susjos sa...

God öl och ägg, ja det ska alltid finnas i ett kylskåp!
Så ni hade sol i Täby? Här har det mest varit molnigt, men varmt!
Har inte riktigt fattat ännu att jag har semester, det tar väl några dagar, haha!

Ama de casa sa...

24 grader är en perfekt temperatur! Här har vi FÖR varmt nu på dagarna...

Många av grejerna som du listar finns också alltid i min kyl. Halloumi finns dock inte alltid, bara ibland och Brämhults finns inte här alls, inte som jag har hittat i alla fall.
Däremot har jag alltid vatten i kylen, både flaskvatten (fast i en specialdunk med hällpip) och bubbelvatten. Kranvattnet här är fullt drickbart och inte alls farligt, men det är inte gott. Ett gott vatten ska vara iskallt och inte smaka nånting alls :-D

nalta norrland sa...

Happy måndag och yes vädret kan vi absolut icke klaga över även om det idag tisdag är lite mer gråmulet kvavt och inslag av lätt regn.

I vårt kylskåp... ja vi har ju oxå kylskåp, kanske blir det ett blogginlägg en annan dag ;-)

Klimakteriehäxan sa...

Gläder mig att du kör eko-ägg.

Anni sa...

IPA och halloumi. Kanske ska ta mig en lite sen middag, för nu blev jag hungrig.