torsdag 11 juli 2019

Självscanning i butiker


Dagens "fynd" hos den lokala ICA - en rödstrimma, en fisk jag aldrig hört talas om. Har ni?

Idag vill Orsakullan veta om jag använder självscanning i butiker. Alltså gick jag – eller rättare sagt jag körde - till den lokala ICA för att fota självscanningsstationen och samtidigt passa på att handla. Kan hända att det var precis tvärtom. För handla gjorde jag, med glömde att fota en scanner. Ooooops.

Scannar jag varor
Nej, det gör jag faktiskt inte. Har aldrig gjort det heller. ”Old habits die hard” som man säger. Att lägga varor i en shoppingvagn och köra den till kassan är ju verkligen en flera decennier gammal vana. Kassaköerna hos den lokala ICA är sällan långa, så det finns liksom ingen direkt anledning för att byta till självscanning heller.

Det är Orsakullan som håller i ”juli 31 dagar”.

PS. Istället för scanningsapparater upptäckte jag en helt ny, för mig helt obekant fisk i fiskdisken – rödstrimma. Låter mera som en blomma tycker jag. Med andra ord så har bilden jag lägger upp någonting med inlägget att göra;-) DS.

17 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Oj, vad man lär sig i Blogglandia! Fisken Rödstrimma, hade jag ingen aning om, men googlade och fick då veta att det finns en svart rödstrimma också! Men jag fattar inte vad rödstrimman har med självscanning att göra.

Jag scannar, både på COOP, ICA och Willys och IKEA. Bästa uppfinningen, tycker jag, som vill ha kontrollen. Och hatar köer. Varken korta eller långa. En kan inte bli lurad på priset heller, för det syns i scannern.
Så talar en som blippar och använder mobilt bankId osv. Tur vi är olika, vi alla!

Ditte sa...

Vad gäller fisken hade jag aldrig innan hört talas om. Men nu vet jag. Är dock tveksam till om jag skulle känna igen den i en fiskdisk eller på "kroken".
Är som du i detta fall. Jag har testat att scanna varor men ser ingen vits med det. Inte går det snabbare heller. Tycker i all fall jag. Har heller aldrig mer än ett par framför i kön.

Guldkryckan sa...

Fick googla på det...tydligen en afrikansk fisk ursprungligen men föds nu upp här på fiskodling.
Har jag aldrig hört talas om heller.

https://www.gardsfisk.se/vara-fiskar

Scanningen där...nja...inte min grej när jag handlar i butik och inte får det hemlevererat...
Tänk om man missar nån liten grej och blir kontrollerad...hujeda mej...dessutom tror jag det går fortare med kassörskor.
Fan BP...de va bättre förr ;)

Ha de fint nu.nalta norrland sa...

Ful fisk ;-) gillar inte saker man ska äta som tittar på mig ;-)

Har aldrig scannat... inte ens på IKEA, här omkring TROR jag det inte finns självscanning... inte i Åsele i alla fall.

IKEA besökte jag för typ 18 månader sen.

Guldkryckan sa...

PS:Hoppsan...såg inte att du länkat dit redan...."

Ha de gott.

Klimakteriehäxan sa...

Jag kör nästan aldrig självscanning heller. Och den där firren var mig obekant!

Emma, Sol som sol? sa...

Alltid självscanning om det finns som alternativ. Gillar det. Har hänt att det blivit fel åt båda hållen, sonen tyckte som liten ibland att det var kul att skanna eller lägga varor i vagnen. Har aldrig varit någon som tittat snett på en för det, kassörskorna gör ju också fel.

I Spanien funkar dock självscanning lite sådär. Man läser av själv men övervakas noga. Spanjorer är inte mycket för att lita på folk.

Anki sa...

Spännande fisk ... ska se om den finns på CityGross när jag kommer dit nästa gång. Där brukar jag scanna själv - men på min ICA finns det inte så då blir det på gammaldags vis :)

Ama de casa sa...

Rödstrimma har jag hört talas om, men först efter att ha läst det här inlägget ;-) Man lär sig så mycket av att läsa bloggar! :-)

Jag har aldrig självscannat. Det förekommer inte här i trakterna där jag bor (inte som jag sett i alla fall) och det hade knappt börjat användas i Sverige när vi flyttade därifrån. Fanns det skulle jag gärna använda det.
På senare år har det börjat dyka upp självscanningskassor vilket vi nyttjar. Om inte annat så är det ett perfekt ställe att bli av med alla sina "brunpengar". Kasta in dom i myntinkastet och sen betala det som är kvar med kort :-D

Christian sa...

Här är jag helt "anti" vad gäller självscanning, har ingen lust att ta jobbet från folk, annat vore det om man fick rabatt.... :(

Susanne sa...

Rödstrimma var en ny firre för mig. Jag Mathemmar så det lilla jag köper i affären inhandlas på det traditionella sättet.

Biggeros sa...

Rödstrimman är för mig obekant. Den är inte vacker den där fulfisken.
Jag har aldrig scannat varor i Sverige men däremot gör vi det ofta i Spanien. Om scanningen funkar som den ska så är det smidigt och köfritt=)

Paula sa...

Jag tror scanning är bra för barnfamiljer som storhandlar. Dottern som hakar på alla nyheter hon gjorde det redan då barnen var små, typ för 10-15 år sedan. Jag har förstått först nu att man i större affärer kan hjälpa kassörskan genom att väga frukt o grönt själv o klistra på en prislapp. Det gör jag inte, för jag orkar inte leta efter rätt vara i registret.
Däremot är jag superavis på era färska fiskar! Här i inlandet förekommer inga fiskdiskar överhuvudtaget. Du kan på sin höjd handla färsk torskfilé i vacuumförpackning....
Inte har jag varken sett eller hört talas om den firren, men många fiskarter håller ju på att ta slut i haven så de försöker väl hitta andra arter att fiska. Vågade du testa?

tant Hanneles bokparadis på Hisingen sa...

jag har självskannat över 10 år och är mycket nöjd med det, så smidigt!

Hanneles bokparadis sa...

nu är det dessutom så på många affärer, typ Lagerhaus, IKEA, flygplatser, små livsmedelsaffärer i England... att man ska scanna själv, vid utgångskassorna - lika bra att du lär :)

Carita Liljendahl sa...

Vi har nyligen fått självscanning till en av de affärer jag anlitar mest. Jag går rätt ofta via den, för att det går snabbare än att stå i kö.
Ändå har jag sällan bråttom :-D

FREEDOMtravel sa...

Scanna varor är jobbigt tycker jag. Känns mer och mer som att man måste göra allt jobb själv, fast man är kund. Samma på McDonalds där man ska lägga in hela beställningen själv plötsligt och på flygplatsen där man ska fixa bagaget själv. Gillar inte riktigt utvecklingen ... Och vad ska folk jobba med??